site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ak Parti Neden Kazanıyor?

Ak Parti Neden Kazanıyor?
13.08.2014
A+
A-

mehmet uyaroğlu10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimini yaptık. Yeni Cumhurbaşkanı’nı seçtik. Vatana millete hayırlı, uğurlu olsun.

Böylece Ak Parti dokuzuncu seçimden de Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde galibiyetle ayrıldı. Muhalefet partileri yine başarılı olduklarını söylediler.

Başarı, futbolda goldür. Sınavda ders geçme notu, güreşte tuş etmek, koşuda ipi ilk göğüslemektir.

Recep Tayyip Erdoğan bütün bu kriterleri aşıyor. Hem de 9.kez ipi göğüsleyerek.

12 yıl iktidarda kalıp da bunca yolsuzluk iddialarına rağmen yıpranmayan bir iktidarın başbakanı olarak girdiği seçimden Cumhurbaşkanı olarak çıkıyor. Hani bir halk deyimi vardır, bükemediğin bileği öpersin diye.

CHP kökleri Cumhuriyete dayanan Türkiye’nin kurucu partisi. Son yıllarda özellikle Deniz Baykal’dan sonra yenileşme, geniş halk yığınlarını kucaklama gibi bir misyon geliştirdi. Fakat olmadı. Özellikle Ankara Büyük şehir belediye Başkanlığı’nda olduğu gibi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yanlış aday göstermekle parti kendisini zora soktu.

Birçok CHP’li bu seçimde yine sandığa gitmedi. Çatı adayı kabullenmedi. MHP’nin en güçlü olduğu illerde durum malum. Sonuç ortada. Sıkıntı her iki partide de yaşandı.

Oysa CHP’de Yılmaz Büyükerşen, Fikri Sağlar, Rıza Tüzmen, Altan Öymen, Kemal Derviş gibi bütün kesimlerin onayını alabilecek duayen politikacılar vardı. Kazanır, kazanmaz ama CHP kökleriyle buluşurdu. Meydanlarda CHP rüzgârı eserdi. Yine sağda Agah Oktay Güner, Taha Akyol gibi toplumun yakından tanıdığı isimler aday gösterilebilirdi. Böylece en azında her parti kendi adayı ile seçime katılmış olurdu. En son turda tek aday üzerinde mutabakat böylece sağlanırdı.

Hadi bu adayları göstermediniz. Kürt kökenli olup yıllarca Meclis Başkanlığı, Dış İşleri Bakanlığı, uluslar arası kuruluşlarda liderlik üstlenmiş, tüm Türk halkının sevgi ve saygısını kazanmış Hikmet Çetin olabilirdi. Hikmet Çetin için yaşlı diyenlere Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 71 yaşında olduğunu hatırlatırım.

Muhalefet tarihi bir hata yapmıştır. Politikalar sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan uzaklaştırmak üzerine kurgulanmıştır. Başka hiçbir politika üretilmemiş sadece yolsuzluk üzerine söylemler üretilmiştir.

Muhalefete göre AK parti’ye oy verenler, bilgisiz, bilinçsiz, makarna ve kömür aşkına oy veren geniş halk yığınlarıdır. Gerçekten öyle mi? Hayır.

Anadolu’da küçük dükkânlar atölyelere, atölyeler fabrikalara dönüştü. Küçük esnaf, orta sınıf işletme sahipleri yaratılan imkânlarla işlerini geliştirdiler. Uzak Doğu ülkeleri komşu kapısı oldu. Maraş’ta, Malatya’da üretilen tekstil mamulleri onlarca ülkede satılır oldu. Büyük kentleri çevreleyen KOSGEB’LER türedi. İstihdam arttı. Peki, bunlar kendiliğinden mi oldu.

Muhalefet bu gelişmeyi göremedi. Sadece laiklik, demokrasi, çağdaşlık söylemlerine bağlandı. Yanlış mıdır bu söylemler? Tabi ki hayır.

Yanlış olan bugün AK partinin tabanını oluşturan köylülerin, varoşta yaşayan gelir durumu en düşük kesimlerin, asgari ücretle çalışan işçilerle aynı kulvarda buluşan sermaye kesiminin neden Ak Parti’yi 9.kez seçtiğinin sebebini hala bulgura, makarnaya, kömüre bağlamış olmalarıdır.

Muharrem İnce yerel seçimler öncesinde gecekondu evlerine galoşla giren partili kadınlara verip veriştiriyordu. Böyle iktidara gelinmez diye.

Fazla söze gerek yok. Muharrem İnce’yi izleyelim, yanlışlar neredeymiş görürüz.

Bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bükemediğin eli öpmek kişilik ve omurga sorunu olanların denize düştükleri için sarıldığı yılandır.

  2. Doğru tespitler dedi ki:

    Doğru tespitler.Tebrik ederim.CHP kendi yağı ile kavrulmadıkça iktidara gelemez.Ayrıca bulgur makarna masallarını bırakalım.Hiç bir iktidar makarnayla bulgurla 9 kez seçim kazanmaz.Herkes elini taşın altına soksun,kahvelerde hükümet devirenler bir zahmet halkın içine karışsınlar.İktidara oy verdi diye halkı küçümsemekle bir yere varılmayacağı ortada.

  3. Anonim dedi ki:

    çok fezla sözlük okuyorsun sanırım dostum sen. ama bütününde birşey ifade etmeyen bir cümle kurmuşsun 😀

  4. KUBALI dedi ki:

    Eline sağlık Mehmet Bey Seçimden sonra ortaya çıkan sonucu ve bu sonucun ortaya çıkmasındaki sebepleri çok güzel ortaya koymuşsun.Yorum yapacak fazlada bir şey bırakmamışsın.Sadece ilave olarak Rahmetli Bülent Ecevit in bir kez daha aklı çıktığını hatırlatma gereği duyuyorum.

  5. Anonim dedi ki:

    Kız,oğlan,torun torba,kardeş ,yeğen,kayınço,gelin,damat ne varsa belediyeye yerleştir ondan sonra biz omurgalıyız,bulgura nohuta,kömüre oy vermeyiz de.Senin omurganı sevsinler.