site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

AK Parti İzmir’de 2009’dan 2014’e: Adaylar Şimdi Ne Yapıyor

AK Parti İzmir’de 2009’dan 2014’e: Adaylar Şimdi Ne Yapıyor
24.07.2013
A+
A-

ak_parti_izmirde_2009dan_2014e_adaylar_simdi_ne_yapiyor

İzmir’de 2009’da yılında ümitli girdiği yerel seçimlerde sadece Bayındır’da belediyeyi kazanan AK Parti’de son yerel seçimlerde İzmir’de belediye başkanlıklarına aday gösterilen isimlerin şimdilerde ne yaptığını ve 2014’de nasıl bir yol haritası çizeceklerini araştırdık. 2009’un adayları içinde partiden istifa edende var, ilçe başkanı olanda var, çeşitli kademelerde yükselen de var. 2014’te adaylığı düşünen de var, politikayı bırakan da…

CHP’de Genel Merkezin yerel seçimlerde aday adaylığını düşünen parti yöneticilerine yönelik açıkladığı takvim sonrası istifalar gerçekleşti. Eylül ayından sonra adaylar konusunda önemli adımlar atacak olan CHP’nin aksine AK Parti adaylık konusunda şuan için beklemede.

Genel Merkezin talimatları doğrultusunda teşkilatlar aday adaylıklarını rafa kaldırıp saha çalışmalarını sürdürüyor. 2009’da ilçelerde adaylara yönelik özeleştiri yapan AK Parti İzmir’de Büyükşehir’de ve ilçelerde kimlerin aday gösterileceği merak konusu.

2009’da yılında ümitli girdiği yerel seçimlerde sadece Bayındır’da belediyeyi kazanan AK Parti’de son yerel seçimlerde İzmir’de aday gösterilen başkan adaylarının şimdiler de ne yaptığını ve 2014’de nasıl bir yol haritası çizeceklerini araştırdık. 30 ilçe ve 1 Büyükşehir adayı içersinde partiden istifa edende var, ilçe başkanı olanda var, çeşitli kademelerde yükselende var. 2014’te adaylığı düşünen de var, politikayı bırakanda. İşte o isimler

2009 yılında İzmir’in ilçelerinin belediye başkan adayları gösterilen isimler şöyleydi;Büyükşehir- Taha Aksoy, Aliağa-Tansu Kaya, Balçova-Kamil Öztürk, Bayındır-Mehmet Kertiş, Bayraklı-Selim Gökdemir, Bergama-Raşit Ürper, Beydağ-Ahmet Eşsiz, Bornova-Mustafa Seyhan, Çeşme-Mustafa Cenger, Çiğli-Ömür Kabak, Dikili-Mehmet Önder Akşengül, Foça-Serdar Mersin, Gaziemir-Adnan Yüksel, Güzelbahçe-İrfan İçöz, Karabağlar-Sıddık Topaloğlu, Karaburun-Ahmet Değirmenci, Karşıyaka-Cenk Karace, Kemalpaşa-Yakup Karaca, Kınık-Sadık Doğruer, Kiraz-Durmuş Özçınar, Konak-Ahmet Sarışın, Menderes-Hüseyin Savaş Sarıca, Menemen-Feyzullah Ergin, Narlıdere-İsmail Haydaroğlu, Ödemiş-Mahmut Badem, Seferihisar-Özer Türer, Selçuk-Zeynel Bakıcı, Tire-Sıtkı İçelli, Torbalı-Atilla Kaya ve Urla-Latif Özkan, Buca Beytullah Selman”

“KASAMI EMANET EDERİM” DİYEN AKSOY POLİTİKAYI BIRAKTI
2009’da AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı  olan Taha Aksoy, CHP’nin adayı mevcut başkan Aziz Kocaoğlu için birlikte katıldıkları bir televizyon programında, “Kendi kasamı teslim edecek kadar güvenirim” demiş ve gündeme oturmuştu. 2013 Mersin XVII. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörülüğü görevini yapan Taha Aksoy politikadan uzaklaştı.

TEK KAZANAN KERTİŞ
AK Parti’nin 2009’da tek kazandığı ilçe olan Bayındır’da belediye başkanı Mehmet Kertiş 2014’te de adaylığa talip.

2009’DA AK PARTİ’DEN ADAY ŞİMDİ DP GİK ÜYESİ
AK Parti’nin 2009 Balçova belediye başkan adayı Kamil Öztürk seçimlerden kısa bir zaman sonra AK Parti’den istifa etti. DP Balçova İlçe başkanlığı yaptıktan sonra ise Öztürk, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi oldu.

GAZİEMİR’DE YÜKSEL ADAY ADAYI
Gaziemir’de AK Parti tarafından 2009’da aday gösterilen Adnan Yüksel, mevcut il yönetiminde yer alıyor. Gaziemir’de emlak işiyle uğraşan Yüksel’in aday adayı olduğu belirtildi.

SARIŞIN CHP’DEN ADAY ADAYI
Konak’ta 2009 yılında  AK Parti tarafından başkan adayı gösterilmesi uzun süre tartışılan Ahmet Sarışın şimdilerde CHP’den aday adayı olarak saha yer alıyor.

KAYA İÇİN SÜRPRİZ İDDİA
2009 yılında Torbalı’da aday gösterilen Atilla Kaya AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da yol arkadaşı. İl Başkan Yardımcısı olan Kaya için kulislerde sürpriz bir iddia var. Uzun süredir ismi Torbalı’da aday adayı olarak lanse edilen Kaya’nın adaylığı düşünmediği ve bir dönem sonra AK Parti İzmir’’de il başkanı olacağı parti kulislerinde konuşuluyor. Kaya, Genel Merkez nezdinde çalışmalarıyla başarılı bulunuyor.

BADEM’İN ADAYLIĞINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR
Kaya gibi Akay’ın il başkanlığında güvendiği isimlerin başında gelen 2009 Ödemiş adayı Mahmut Badem il başkan yardımcısı görevinde bulunuyor. Badem’İn Ödemiş’te tekrardan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

ÜLPER İLÇE BAŞKANI OLDU
Bergama adayı Raşit Ülper son ilçe kongresinde ilçe başkanı oldu. 2014’te de Genel Merkez işaret ettiği takdirde başkanlıktan kaçmayacak.

EŞSİZ ADAYLIĞI DÜŞÜNMÜYOR
Beydağ’da aday gösterilen Ahmet Eşsiz ise mevcut ilçe yönetim kurulu üyesi…Eşsiz’in isimi ilçede bol olan aday adayları arasında yer almıyor.

İL YÖNETİCİSİ CENGER YİNE GÜÇLÜ ADAY
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda il yöneticisi olan 2009 Çeşme adayı Mustafa Cenger’in partisi tarafından tekrardan aday gösterileceği parti kulislerinde dillendiriliyor.

DİKİLİ ADAYI İLÇE BAŞKANI
Dikili’de AK Parti tarafından aday olarak gösterilen Mehmet Önder Akşengül, şimdilerde ilçe başkanı….Akşegngül’ün yakın çevresine “ Genel merkez görev verirse yaparım. Gönlümden adaylık geçiyor. Siyaset hedefsiz olmaz” dediği öğrenildi.

İÇELLİ BAŞBAKANLIK’TA MEMUR
2004-2009’de Tire belediye başkanlığı yapan son yerel seçimlerde partisinin de tekrardan aday gösterdiği Sıtkı İçelli, şimdilerde Başbakanlık bünyesinde kamu personeli olarak çalışıyor. Ailesi Tire’de yaşayan İçelli’nin herhangi bir aday adaylığı söz konusu değil.

MERSİN İSTİFA ETTİ
AK Parti’nin 2009 seçimlerinde Foça’dan aday gösterdiği Serdar Mersin seçimlerden sonra AK Parti’den istifa etti.

DEĞİRMENCİ İL YEDEK YÖNETİMİNDE
AK Parti’nin Karaburun’da 2009 adayı Ahmet Değirmenci il yedek yönetim kurulu üyesi. İl ve ilçe arasında uzun süredir mekik dokuyan Değirmenci’nin aday adaylığı yönünde şuan için net bir karar vermediği ifade ediliyor.

ÖNCE İLÇE BAŞKANI SONRA ADAY ŞİMDİ SADE ÜYE
2009 yılında ilçe başkanlığında istifa ederek Kiraz’ın belediye başkan adayı olan Durmuş Özçınar şuanda partinin sade bir üyesi… Özçınar’ın aday adaylığı için ismi ilçe kulislerinde geçmiyor.

SEYHAN ATAMA İL YÖNETİMİNDE YER ALDI
2009 seçimleri sonrası Bornova adayı Mustafa Seyhan, mevcut il başkanı Akay’ın atama il yönetim kurulundaydı.Son il kongresinde ismi uzun süre Akay’a rakip olarak geçen Seyhan inşaat mühendisliğine devam ederken aday adayı olmadığı belirtildi.

NARLIDERE’NİN ADAYI ŞİMDİ ÜYE DEĞİL
Narlıdere’nin 2009 adayı İsmail Haydaroğlu’nun AK Parti’yle bağları koptu. Avukatlık yapan Haydaroğlu partide sade bir üye bile değil.

DOĞRUER’İN İSMİ YİNE GEÇİYOR
Kınık’ta 2009’da AK Parti’nin aday gösterdiği Sadık Doğruer ise Bergama Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevini yapıyor. Doğruer’in ismi aday adayları arasında geçiyor.

KREDİ VE YURTLAR BÖLGE VEKİLİ KARACA
Kredi ve Yurtlar Bölge Vekili olan 2009 Kemalpaşa belediye başkan adayı Yakup Karaca’nın da yakın çevresine adaylığı düşünmediğini söylediği öğrenildi.

SARICA İLÇEDE MÜDÜR
Menderes’te 2009’da AK Parti’nin adayı olan Hüseyin Savaş Sarıca, Tarım İlçe Müdürlüğü’nde memur olarak çalışıyor. İlçe kulislerinde aday adaylığı ile ilgili bir düşüncesinin olmadığı konuşuluyor.

BUCA’NIN ADAYI ŞİMDİLERDE HAKİM ADAYI
AK Parti’nin 2009 Buca adayı Beytullah Selman ise politikayı bıraktı. 2009 yılında aday gösterildiğinde serbest avukatlık yapan Salman şimdilerde hakim adayı. Selman hakimlik sınavına girdi.

KAYA TEKRAR GÜNDEMDE
Aliağa eski belediye başkanı Tansu Kaya 2009’da partisinin adayıydı. Seçimlerde koltuğu CHP’li Turgut Oğuz’a bırakan Kaya, İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın atamayla geldiği dönemde il yönetim kurulunda yer alıyordu. İsmi son il kongresinde il başkanlığı içinde geçen Kaya parti içinde şuanda aktif bir görevde bulunmuyor.Müteahhitlik yapan Kaya’nın ismi kulislerde belediye başkan adaylığı için en güçlü isim olarak lanse ediliyor.

SELÇUK ADAYI YİNE EN GÜÇLÜ ADAY
Selçuk adayı Zeynel Bakıcı ise Yardımcı Doçent unvanıyla 9 Eylül Üniversitesi’nde öğretim üyesi görevinde bulunuyor. Bakıcı’nın ismi Selçuk’ta adaylık yolunda en güçlü isimler arasında.

GÖKDEMİR TARTIŞILMIŞTI
2009’da adaylığı en çok tartışılan isimlerin başında gelen AK Parti’nin Bayraklı adayı Selim Gökdemir ise partide herhangi bir görevde bulunmuyor. İş adamlığını sürdüren Gökdemir’in ismi hiçbir ilçe için konuşulmuyor.

KABAK HAKEM KURULUNDA
2009’da Çiğli’den aday gösterilen eski il başkanı Ömür Kabak şuanda İl Demokrasi ve Hakem Kurulu’nda yer alıyor. İsmi aday adayı olarak geçmeyen Kabak, Gezi Parkı sürecinde Başbakan Erdoğan’ın tutumunu eleştiren bir yazı kaleme almıştı.

URLA ADAYI KONAK’A MI?
Urla’dan aday gösterilen ancak yerel seçimlerde koltuğa oturamayan Latif Özkan sade bir parti üyesi olarak mesleğini yapıyor. Parti kulislerinde Özkan’la ilgili en önemli iddia ise Konak’tan aday gösterilmesinin güçlü bir ihtimal olması…

KARABAĞLAR ADAYI SGK’DA TEFTİŞ BAŞKANI
2009’da AK Parti’nin kazanacağına kesin gözüyle bakılan yerlerden olan Karabağlar’da aday gösterilen Sıddık Topaloğlu Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanı görevinde bulunuyor. Toplaoğlu’nun aday adaylığı yönünde herhangi bir adımda bulunmadığı belirtildi.

İL DELEGESİ KARACE’NİN İSMİ GEÇMİYOR
AK Parti’nin Karşıyaka’da aday gösterdiği Cenk Karace ise il delegesi olması dışında partide bir görevi yok. TOLKAR-SMARTEX Yönetim Kurulu Başkanı olan Cenk Karace’nin aday adaylığı içinde ismi geçmiyor.

MENEMEN’DE BU KEZ İSMİ GEÇMİYOR
2009’da Menemen’de belediye başkanlığı yarışını CHP’li Tahir Şahin’e kaybeden Feyzullah Ergin partide herhangi bir görevi olmayan isimlerden…Ergin’in ismi adaylık yolunda geçmiyor.

İÇÖZ İL ÖZEL İDARE’DE
Güzelbahçe’de aday gösterilen İrfan İçöz ise şu sıralarda İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevini yürütüyor.

İŞ ADAMI TÜRER
2009’da Seferihisar’da AK Parti’nin aday gösterdiği Özer Türer partinin herhangi bir kademesinde görev yapmazken, iş adamı olarak ilçede boy gösteriyor. Türer’in bir kez daha aday gösterilmeyeceği konuşuluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.