site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Aile Destek Programı başvuru e devlet 2022 nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 15 milyar liralık ‘Türkiye Aile Destek Programı’ başvuruları bugün yani 27 Haziran’da başlıyor. Peki Aile Desteği Programı kimleri kapsıyor, yardım miktarı ne kadar, ödemeler ne zaman yapılacak?

Aile Destek Programı başvuru e devlet 2022 nasıl yapılır?
27.06.2022
A+
A-

Aile Destek Programı ile ilgili detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açıklamaları sonrasında yeniden gündeme geldi. Konuyla ilgili olarak daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bu yıl Sosyal Yardım bütçemizi ek programlarla güçlendiriyoruz. Bu kapsamda aile desteği ile ekonomik anlamda dezavantajlı ailelere yönelik 15 milyar liralık yeni paketi devreye alıyoruz.’ demişti. Peki, Aile Destek Programı nedir, kimlere verilecek? İşte Aile Destek Programı başvurusu e-Devlet ile ilgili detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, NTV canlı yayınında konu hakkında açıklamalarda bulundu. Aile Destek Programı ile ilgili detayları açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık başvuru tarihini duyurdu. Bakan Yanık açıklamasında başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceğini, e-devlet uygulamasını kullanmayanların Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabileceğini belirtti.

Aile destek programı başvurusu nasıl yapılır: 

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programı’ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını beklediklerini belirterek, “Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz” dedi. Vatandaşların başvurularını e-devlet üzerinden yapabileceklerini aktaran Bakan Yanık, e-devlet uygulamasını kullanmayanların Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabileceğini kaydetti.

Aile Destek Programı nedir: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “Türkiye Aile Desteği Programı”na ilişkin Bakan Yanık, “Mevcut sosyal yardım yararlanıcıları yoksulluğun yanında başkaca dezavantajları da olan gruplar iken, bu paketle biz ekstra bir dezavantaja gerek kalmaksızın, sosyoekonomik düzeyi belirlenenin altında olan vatandaşlarımıza da sosyal yardım desteği sağlayacağız.” diye konuştu.

Bakan Yanık, “Türkiye Aile Destek Programı’ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını bekliyoruz. Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız. Başvuruları inşallah 27 Haziran Pazartesi günü almaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.