site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Abdulkadir Selvi’den Erdoğan’a çağrı: Emekliler ek destek bekliyor

Emekliye yüzde 25 zam milyonlarca emekli için hayal kırıklığına yol açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yapan yazar Abdulkadir Selvi, “Emekliler, seçimde Erdoğan’a çok güçlü bir destek verdiler. Bu kez de emekliler Erdoğan’dan ek bir destek talep ediyorlar.” dedi.

Abdulkadir Selvi’den Erdoğan’a çağrı: Emekliler ek destek bekliyor
14.07.2023
A+
A-

Zor koşullarda yaşayan ayım gücü her geçen yıl eriyen emeklilere yapılan yüzde 25 zam oranı hayal kırıklığına yol açtı. Asgari ücret artışı ve memurlara yapılan yüksek zam oranı yanında düşük kalan artış milyonlarca emekliyi derinden üzdü. 

Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili yasal düzenleme bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda yasalaşarak yürürlüğe girecek.

Düzenlemenin görüşmeleri Meclis’te başlamadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kritik bir çağrı Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’den geldi.

Selvi, “Emeklilerin gözü Erdoğan’da… Zam oranının artırılmasını istiyorlar” başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

“En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarılarak yapılan yüzde 85 oranındaki artış ve asgari ücretin ikinci dönemde yüzde 34 oranında artırılması nedeniyle yüzde 25’lik zam emekliyi memnun etmedi. Emekli maaşı çalışana göre birkaç kademe geriledi. Emeklilerimiz zaten zor koşullarda yaşıyorlar.

En büyük sıkıntıyı çeken kesim olmasına rağmen Erdoğan’a en büyük desteği de emeklilerimiz veriyor. Emeklilere zam oranı önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek kesinleşecek. Emeklilerin gözü Erdoğan’da. Umutları yine Erdoğan. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye zam oranının artırılması yönünde talimat verirse, Meclis’te bir önergeyle bu oran artırılır. 

Abdülkadir Selvi’nin yazısının tamamı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.