site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

8. Halk Günü Toplantısı Yapıldı

8. Halk Günü Toplantısı Yapıldı
09.08.2014
A+
A-

selcuk-halkgunleri8 (3)

Halk günü adında her hafta Perşembe günleri 14:00 ile 17:30 saatleri arasında halk ile bir araya gelen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı bu haftada vatandaşların sorunlarını dinleyerek samimi cevaplarda bulundu.

Bu hafta sekizincisi yapılan Halk Günü toplantısında Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı daire amirleri ile birlikte Selçuk halkının sorunlarını dinledi.

Halk gününde ruhsatlardan, arazi yollarına, yollarda ihtiyaç duyulan kasislerden, çevre temizliği ve düzenlemelerine, ecrimisil ödemelerinden, hoparlör sisteminin gösterdiği arızalar gibi konular ele alındı.

Başkan Bakıcı, Belediyenin İşleyişi Hakkında Bilgiler Verdi

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ;”Ben şuna inanıyorum biz sağlıklı yürüyüp, sağlıklı adımlar atıyoruz, her şeyi projelendiriyoruz, ona göre yürüyoruz. Ama şimdi her şeyi çok dikkatli, özenle değerlendiriyor ve karar veriyoruz. Bunu gerçekleştirirken hiç unutmamamız gereken özellikler vardır. Birincisi Kamuda keyfiyet yoktur, normlar vardır statüler vardır. Ben belediye başkanıyım diye keyfi davranamam bu kuralı dikkate alırsanız hizmet üretirsiniz, çalışanlarınızı ve bu konudaki bilimsel verileri göz ardı edemezsiniz. Bir diğer özellik ise bir Belediye Başkanı kendi parasını kullanmıyor, kullandığı para halkın parasıdır. Dolayısıyla halkın parasını kullanan bir insanında çok özenli davranması gerekir. Harcadığı her kuruşu dikkatli harcamalıdır. Sanıyorum ki biz bu iki özelliği çok iyi anlayan ve bilenlerdeniz bu zamana kadarda hep bu anlayışta hareket ettik. Mali disiplin benim için çok önemlidir. Öyle gelişi güzel harcamalar olmadı ve olmayacak. Bu yöntem bizlere hem hakların korunmasını hem de halka iyi hizmet verilmesinin yollarını açmakta. Bizler bu yönde doğru adımlar attıkça nesnel anlamda bizlerden beklenen tüm işlemler gerçekleşecek. ”dedi.

Ruhsatlar Hakkında Gerekli Düzenlemeler Yapılacak

Selçuk’un en eski fırıncılarından olduğunu belirten bir fırıncının, çocuklarının da kendisi gibi fırıncı olduğunu söylemesi akabinde dükkan açmak için başvuru yapıldığını ancak yetkililerce tarımsal sanayi bölgesini işletme alanı olarak gönderilmesine sinirlenen bir vatandaş benim tarımsal sanayiden yer alacak kadar yerim olsa zaten dükkan açmam şeklindeki sıkıntısını ileten vatandaşa Başkan Bakıcı “Ruhsatlandırmayla ilgili yönetmelikte daha önceki yönetimin almış olduğu kısıtlı kararların değişikliği için çalışma yaptık. Meclise sunduk ama hala mecliste komisyonda beklemekte.” dedi. Karar sonuçlandığı zaman gereken yapılacaktır” dedi.

Arazi Yolları İle ilgili Gerekli Her türlü Düzenleme Yapılacak

Selçuk’ta yüzde 90 arazi yollarının tamamlandığını fakat Gebekirse gölü civarında ise arazi yolu ile ilgili çalışmaların olmadığını dile getiren vatandaşa Başkan Bakıcı konuyla ilgili birimleri bilgilendireceklerini ve bahsi geçen alana gerekli hizmeti götüreceklerini söyledi.

Belirli Yerlere Kasisler Yapılacak

Özellikle Selçuk’ta bazı mahallelerde ve köylerde motorlu araçların araçlarını hızlı kullanmasından dolayı araçları yavaşlatmak adına kasis yapılması gerekliliği toplantıda dile getirildi. Başkan Bakıcı bu konu hakkında Fen İşleri birim amirli tarafından bir grup oluşturup sadece bu işlere bakılması gerektiğini vurguladı. Bu yönde bir çalışma yapılacağının altını çizdi.

Hoparlör Sistemi En Kısa Sürede Düzeltilecek

Halk Günlerinde bir vatandaşın hoparlörden gelen ilanları duyamadığını, sesin çok yankılandığını ve ses bozukluğu olduğunu dile getirmesi üzerine Başkan Bakıcı Mahallerde bulunan tüm hoparlörlerin ve sistemlerin elden geçirileceğini vurguladı.

Belediye Ecrimisil almayacak

Anton Kalinger caddesindeki dükkanlardan ecrimisil alınmayacağını toplantıda dile getiren Başkan Bakıcı ” Belediye o bölgeden ecrimisil almayacak. O bölgeden yasal olarak Milli Emlak ve Mal Müdürlüğü’nün ecrimisil alması lazım. Göreve başladığımda öğrendiğim kadarı ile geçmişte oradan belediye ecrimisil almış bu doğru değil. Orası hazineye ait. Hak Milli Emlak’ın. Bu nedenle belediyenin ecrimisil alması doğru değil. Göreve başladığımda bana mahkeme kararını gösterdiler ve ilk söylediğim şey orası ile ilgili ecrimisil alınmaması emrini verdim. Oradaki düzeni sağlayan belediye bu da doğru. Ekonomik anlamda bize zarar verse dahil biz doğruyu yapmak zorundayız. Bir kiracıdan iki farklı kurum kira alamaz “dedi.

Efes’teki Tuvalet Sorunu Çözümlenecek

Başkan Bakıcı Efes ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda ; “Efes’te çarşı ortadan kalkacak yeni sağlıklı ve her kurumun görevinin net şekilde ifade edildiği bir alan yönetim planı ve bu plana bağlı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Selçuk Belediyesi arasında bir protokol imzalanacak. Plan şuan Kültür Bakanlığınca çalışılıyor. Bunları rayına oturtup projesi en geç altı ay içinde bitirilecek. Önümüzdeki yılın ağustos ayında herkes yeni yerinde yer alacak. Yasal bir zeminde ve hukuki olduğu için esnafın itiraz hakkı olmayacak. Ayrıca Efes’e bir müjde vermek istiyorum. Kurulda Efes’te kanayan yara olan tuvalet sorununu gündeme aldık. Bildiğim kadarı ile oradaki esnafın içeriye girme durumu yok, elini yıkama durumu yok, bizde bu ihtiyacın giderilmesi ile ilgili gerekli tedbirleri aldık. Küçük ama çok önemli bir adım. Yıllarca sürüncemede kalmış bir durum olarak insana verdiğimiz değer ile bu sorunu en hızlı bir şekilde çözeceğiz” dedi.

selcuk-halkgunleri8 (1)

selcuk-halkgunleri8 (2)

YORUMLAR
  1. efesli dedi ki:

    mutlu tablo romen arkadaşlar seslerini ne güzel duyuruyorlar

  2. VATANDAŞ dedi ki:

    Sayın başkan önceki yanlışların yapılmasına fırsat vermeyin yeter,hala daha kendilerini başkanlığın üstünde gören belediye çalışanları var.İşleri sizi ve size oy verenleri hor görerek hizmet engellemeye çalışıyorlar.Onların takiyelerine inanmayın.

  3. Selçuklu dedi ki:

    AKP’den beklenti şimdiden sona erdi. Salonda kimse yok tam bir rezillik. İş arayan ve yalakalık yapanlar hariç tabi. Bu ilçede Vefa’da bitti Zeynel’de bitti.

  4. apasel dedi ki:

    Sayın başkan lojmanlarada bir el atın.Haksız yere oturanları çıkartarak hakedene verin.

  5. efesli dedi ki:

    KİRADA EVİ OLUP ORADA OTURANLAR YETER ÇIKIN ARTIK EVİ OLMAYAN BİRSÜRÜ İNSAN VAR KAÇ SENE DAHA İŞGAL EDECEKSİNİZ…