site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

48. Selçuk Efes Kültür ve Sanat Festivali başladı

48. Selçuk Efes Kültür ve Sanat Festivali başladı
08.09.2017
A+
A-

48. Selçuk Efes Kültür ve Sanat Festivali başladı. Festivalin ilk gününe Devlet Opera ve Balesi’nin şan konseri damgasını vurdu.

Selçuk’un kurtuluşu sebebiyle bu yıl 48. Kez düzenlenen Selçuk Efes Kültür ve Sanat Festivali İstasyon Meydanı’ndan hareket eden festival korteji ile başladı. Festivalin ilk gününde pazar yerinde buluşan Selçuklular, Zeybek Grubu, İzmir Park Akrobasi ve Brek Dans Grubu gösterileri ile Sidar Beyaz’ın rap performansını beğeni ile izledi.

Festival süresince açık kalacak olan kadın el emeği, doğal ve yöresel ürün stantlarını gezen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk’un yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen esnafla ve sanatkarlarla yakından ilgilendi.

Coşkuyu hep birlikte yaşıyoruz…

48. Selçuk Efes Kültür ve Sanat Festivali’nin ilk günü programı İzmir Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü sanatçılarının şan konseri ile devam etti. Klasikleşen eserlerin yanı sıra, milli mücadele, Çanakkale ruhunu yansıtan eserlerin de seslendirildiği konserde Çökertme, İzmir’in Kavakları gibi türkülere Selçuklular da eşlik etti.
Konser sonrası sahneye çıkan Başkan Bakıcı; “Sanatçılarımız çok güzel hepimizi gururlandıran, duygulandıran eserleri seslendirdiler. Bizlere böylesine güzel bir müzik ziyafeti sunan İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçılarına şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Selçuk halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Selçuk adına çok önemli günleri yaşıyoruz. Biliyorsunuz, 8 Eylül kurtuluş törenleri kapsamında başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ilçemize gelecek. Burada olduğu gibi 8 Eylül de İstasyon Meydanında yine hep bir arada olacağız. O coşkuyu da yine hep birlikte yaşayacağız.” dedi.
Başkan Bakıcı konuşmasının ardından sanatçılara çiçek ve Artemis Heykeli hediye etti.
48. Selçuk Efes Kültür ve Sanat Festivali bu akşam saat 20.00’de Pazar yerinde 7. Artemis Ephesia Jimnastik Festivali ve saat 21.30’da Burcu Güneş Konseri ile devam edecek.

Başbakan Yıldırım Selçuk’ta toplu açılış ve temel atma törenlerine katılacak.

8 Eylül Selçuk’un Kurtuluşunun 95. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Başbakan Binali Yıldırım İzmir’in Selçuk ilçesine giderek kutlama, toplu açılış ve temel atma törenlerine katılacak.

Ayrıca Kadın El Emeği, doğal ve yöresel ürün stantları festival süresince 10.00 – 23.30 saatleri arasında açık olacak.

DCIM100MEDIADJI_0003.JPG

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.