site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

41’inci Türkiye Paraşüt Şampiyonası Selçuk’ta Başladı

41’inci Türkiye Paraşüt Şampiyonası Selçuk’ta Başladı
16.09.2012
A+
A-

İzmir’in Selçuk ilçesinde bu yıl 41’incisi düzenlenen paraşüt şampiyonası başladı. Şampiyonaya şarkıcı Hayko Cepkin de katılarak, deneme atlayışı yaptı.

Türk Hava Kurumu’nun (Thk) tarafından düzenlenen şampiyonanın 7 takım ve 20 sporcunun katıldığı ilk gününde, İzmir’in Selçuk ilçesinde antrenman atlayışları yapıldı. Müsabakalara ise yarın (Pazar) geçilecek. Burada dereceye giren takım veya sporcular, önümüzdeki yıl dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılacak paraşüt yarışmalarında ülkemizi temsil edecek. Kalabalık bir topluluğunun izlediği şampiyonaya ev sahipliği yapan Thk Türk Kuşu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Akyüz, ülke genelinde gençlere havacılık ve hava sporlarını sevdirmek için olağanüstü çaba harcadıklarını söyledi. Akyüz, “Amacımız havacılık ile ilgili sporların yaygınlaşması. Geçtiğimiz yıl 305 bin gencimize ücretsiz model uçak, planör, paraşüt, yamaç paraşütü, yelken kanat kursları verdik. Son üç yıldaki planlarımız çerçevesinde her ilde bir eğitim merkezi hedefliyoruz. Şu ana kadar Erzincan İnönü, Antalya Karain, İzmir Efes ve bir kaç gün önce açtığımız Sinop havacılık eğitim merkezlerinde çeşitli branşlarda kurslar düzenliyoruz. Hedefimiz 2020 yılında en az 500 bin rakamına ulaşmak. Her yıl yetiştirdiğimiz amatör paraşütçülerin katılımıyla yaptığımız Türkiye Paraşüt Şampiyonası’nın bu yıl 41’ncisini düzenledik. Bu şampiyonanın iki amacı var. Birincisi bu spora gönül verenleri bir araya getirmek, ikincisi ise bizi uluslararası arenada sadece spor dereceleriyle değil sahip oldukları sportif ahlaklarıyla öne çıkanları seçmek” dedi.

HAYKO CEPKİN’E HAYRAN DESTEĞİ

Paraşütle atlayış yapanlar arasında şarkıcı Hayko Cepkin de vardı. Cepkin, hayranlarının ilgisi karşısında şaşırdı. Atlayış sonrası izleyicilerden alkış alan Cepkin, minik hayranlarını kırmayıp birlikte fotoğrafta çektirdi.

Latif SANSÜR – Veysel EROL – DHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.