site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ümmetçilik Ekseninde İsrail’le Kol Kola Olmak

Ümmetçilik Ekseninde İsrail’le Kol Kola Olmak
08.07.2013
A+
A-

fikri-atilbazAKP’nin bu Mursi aşkı nedir? AKP’nin Ortadoğu sevdası nedir? Bunların yatıp kalkıp Mursi’yi konu etmelerinin aslı astarı nedir? Filistin’de olay olur konuşurlar, Suriye’de olanları kınarlar, Mısır’da yaşananları eleştirirler. Hepsinde müdahildirler. Hepsinde varlar. Hepsinde rejime muhalif olanların yanındadırlar, destektirler. Irak’ta Amerikanya’nın yanındadırlar. Akan her damla Müslüman kanında sorumlulukları vardır. Kulakları başka yerlere kapalıdır. Dünyaya kapalıdır. Din üzerine birliktelik kurup siyaset yapmaya çalışırlar. Çuvalladıkları gün gibi aşikardır. Esad bile söylemiyle onlara demokrasi, din, devlet, siyaset dersi vermiştir. Ancak onlar hala söylemlerinde savundukları fikrin haklılığındadırlar. Yalan yanlış konuşmaya devam ederler.
BOP onları olmadık hayallere itmiş, stratejik derinlerde Yeni Osmanlı olmanın ütopik havuzunda boşa kulaç sallamaktadırlar. İstekleri onları, onlarla yani Hıristiyan ve Yahudilerle birlikte hareket etmelerini gerektirmektedir. Büyük bir çelişki olarak görünen içinde bulundukları durum timsah gözyaşı akıtmalarına sebep olmuştur. Arap Baharı diye adlandırdıkları olaylar zincirinin sözde baharın ortaya çıkardığı kişiler ve yönetimler bu gün hazan yapraklarına dönmüştür. Sözde bahara sebep olanlar, karşı karşıya kaldıkları sonla şaşkına dönmüş, hüsrana uğramışlardır. Diren Mursi çığlıkları kendilerine yaptıkları telkinden başka bir şey değildir. Şişe çatlamış su sızdırmaya başlamıştır. Bundan sonrası kolay geçmeyecektir. Diren Mursi bu millet seninle bağırtıları, Barzani’ye yapılan Türkiye seninle gurur duyuyor çığırtkanlığıyla aynıdır. Yani bunlar AKP’nin tabanında yansımasıdır.
***
Kerkük, Musul, Telafer, Tuzhurmatu kan kaybediyor. Türkmenlerin canına kast ediliyor, yaşadıkları topraklar ellerinden alınmaya çalışılıyor AKP iktidarında ses yok. Urumçi’de, Doğu Türkistan’da baskı, zulüm, işkence var, ölüm sokaklarda kol geziyor AKP iktidarında ses yok. Şimdi sorarım size bu hükümet Türk’ün hükümeti, Türk’ün iktidarı mıdır? Türk’e dair ne varsa yok etmek isteyen zihniyetle birlikte hareket eden, sözde din adına hareket eden; ancak vicdanını karartmış olan bu iktidar özünden olana sahip çıkmamakta, adını bile anmamaktadır. Korkmayın bir şey olmaz dediği Musul, Kerkük’te bu gün peşmerge cirit atmakta binlerce yıllık Türk topraklarını ele geçirmek için ellerinden gelen her türlü kahpeliği yapmaktadır. Erbil merkezli bu oyuna AKP göz yummakta, hatta destek çıkmaktadır. AKP iktidarı böyle davranmakla Türk milletine olan nefretini, kinini ortaya koymakta, etnikçiliğe önem verip, mezhebi de yanına ekleyerek BOP’a olan hizmetini gerçekleştirmektedir.
Dünyada kendi özünü inkar eden, milletini ayrıştırmaya çalışan bir iktidar var mıdır? Sanırım AKP iktidar dönemi, kimliğini inkar eden, dinini yozlaştıran, Türk ve İslam karşıtı güçlerle birlikte hareket eden ‘değişik’ bir iktidar olarak her siyasetçinin, ülke yönetimine talip olan herkesin bilmesi gereken tarihi bir dönem olacaktır. Bir ülkenin 10 yıllık bir zaman diliminde; nasıl dağılmanın eşiğine getirildiğinin, varoluş amaçlarının değiştirildiği, eksen kaymasının yaşandığı, paradigmaların alt üst edildiğini en iyi anlatan bir iktidar dilimidir. Dinin insanlar üzerinde ne derece etkili olduğunu bilenlerin İslam terminolojisini kullanarak insanları yanlarına çekmeye çalıştıkları, insanların dini duygularından yararlanıp siyasette mevzi kazandıkları siyaset laboratuarında incelenmesi gereken ilginç bir durumdur.
***
Türk olmayı, Türküm demeyi kendine yediremeyenlerin, fikri olarak siyasi ümmetçiliği savunup aynı zamanda İslam karşıtı sözde vaat edilmiş toprakların sahipleriyle birlikte aynı saflarda Esad’sız Suriye planı gütmek tarihi bir yanılgının, kendini inkarın, kendi kendine çelişkinin, Yahudi cesaret madalyalı en açık tezahürü olsa gerek. AKP iktidarının bu hali anlamsızı anlayamamak gibi bir tablo ortaya çıkarmaktadır. Hem din kardeşliği diyeceksin hem de din kardeşlerinin kanının akmasına seyirci kalacaksın, akan kanın tarafı olacaksın. Hem tevhitten söz edeceksin hem de ülkende 36 etnik köken ayrışmasına kalkışacaksın. Türk tarihinden uzaklaşacak, Cumhuriyetin Türkiye için attığı her adımın karşısında olacaksın. Türk milliyetçiliğini her türlü milliyetçilik adı altında ayaklarının altına aldığını açıklayacaksın.
AKP’nin Mursi sevdası derinlerde yatmaktadır. Musul ve Kerkük’te olanlar için el ovuşturup Mursi için yürüyüş yapan zihniyetin hangi karpuz cinsinden olduğunu Doğu Türkistan’a duyduğu ilgiden anlamak çok daha kolay olacaktır. Yoksa “Muhammet kaybetti Marks kazandı” diyen bebek katili bir meczupla mütarekeyi başka bir zihniyetin yapması mümkün değildir.
Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

[poll id=”2″]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.