site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Suriye’de Kutlu Doğum Bekleyenler

02.01.2013
A+
A-

fikriatilbaz11İktidar uzun sayılacak bir zamandır tam manasıyla Suriye konusunda konuşmuyordu. Ne zaman diye beklenirken Başbakan Erdoğan konuyu Urfa’da yeniden gündemine aldı. Suriye Ulusal Koalisyon Lideri Muaz el Hatib’i yanına alarak, uzun uzadıya Suriye çıkışı yapıp, “Dünyada 100’ü aşkın ülke, bu kardeşimizin ve ekibinin liderliğini kabul etti. Bu ‘Ey Esad biz seni artık tanımıyoruz. Artık defol’ demektir” diye seslenmiş. Bir yıl önce Esad’a kardeşim diyen, ailece gidip gelen, gezen Erdoğan şimdi kardeşlikten çıkardığı Esad’ın yerine, Muaz el Hatib-i kardeş ilan etmiş. Mübarek olsun.

Bu iktidar gitmeli diyen Erdoğan “Çünkü halkının kabul etmediği liderler o makamlarda kalamaz. Halk kimi istiyorsa onlar iktidar olacak, istenmeyenler de gidecek.” derken, daha yeni Esad’ın yüzde 60 oyla seçildiğini unutmuş görünüyor. Hele bu Esad’a oy verenleri eleştirirken kendisine verilen oyların da tartışmaya açılabileceğini unutmuş görünüyor. Ancak onun için önemli olan Esad’ı kötülesin de nasıl olursa olsun.

Türkiye’deki kamplarda yaklaşık 150 bin Suriyelinin bulunduğunu, kendi imkanlarıyla evlerde kalanlarla birlikte bu sayının 230 bine ulaştığını söyleyen Erdoğan, şu ana kadar yapılan harcamaların da 500 milyonu aştığını kaydetti. İnsaniyet namına, mazlumların yanında olma adına, ‘Yeni Osmanlı’ olma adına Suriyeliler için bu paraları harcayan AKP iktidarı kendini tatmin etmek açısından böyle düşünebilir. Lakin Irak’ta bir milyondan fazla Müslüman katledilirken neredeydi? Amerika’ya kılavuzluk yapıyordu. Limanlarımızdan geçiş izni veriliyor, İncirlik’ten kalkan Amerikan uçaklarının Irak’ı bombalamasına izin veriliyordu.

Akçakalelilere sabır tavsiye eden Erdoğan, bir kutlu doğumdan söz etmiş ve bu kutlu doğum Suriye’deki kardeşlerimizin iradesiyle tecelli edecektir diye konuşunca, insanın aklına birden Mısır’daki doğumdan Mursi’nin çıktığı geliyor. BOP’un müdahil olacağı bu kutlu doğumda, biz ebe pozisyonunda mı olacağız? Amerika’nın keyfinin edileceği bu işte biz niye ön saflarda, bir Müslüman’ı koruyup, ağıt yakarken, diğer Müslüman’ın karşısına dikiliyoruz. Esad binlerce günahsız insanı öldürüyor da güdümlü Özgür Suriye ordusu Günahsız insanları öldürmüyor mu?

AKP iktidarı mevcut Esad ve Suriye düşmanlığının onda birini katilbaşı ve PKK’ya yapsaydı, Gazze’de döktükleri gözyaşlarının yüzde birini kendi ülkemizde kaybettiğimiz askerlerimiz için dökebilseydi şu an terörün kökünü kazıyor olurduk. Haçlı seferlerini kültür alışverişi olarak açıklayan, PKK düşman değil diyen ve olanı biteni Kürt sorunu altında derleyip, Kürt açılımı yapan Erdoğan’ın doğruyu göremediği çok aşikar biçimde orta yerde duruyor.

Libya’da NATO’nun ne işi var dedikten sonra Libya’ya NATO’nun girmesine izin veren, Kürecik’e füze kalkanı kurulmasına izin verip İsrail’in korunmasına yardımcı olan, İsrail’in gözlemci sıfatıyla da olsa NATO’ya girmesine onay veren AKP iktidarı, şimdi de BOP’un emir ve görüşleri doğrultusunda Suriye ile uğraşmaktadır. Ancak bugüne kadar yaptıklarından olumlu bir sonuç elde edememiş, aksine Rusya ve Amerika’nın yakınlaşması sonucu oyundan düşmek üzeredir.

İstediğimiz, ülke meselelerine öncelik verip, Türkiye’nin selametini düşünmenizdir. Güçlü olamayan, kendi ayakları üzerinde duramayan, iradesine BOP adında ortak bulanların durumları ciddiye alınmaz. Koyuldukları her işte çırak çıkarlar. Yapılan muamelenin ayakçı muamelesi olduğunu bile anlayamazsınız. Meselelere Türkçe bakamadığınız, Türkçe konuşmadığınız için Türkçe düşünemezsiniz.

Milletin temel unsurlarından olan tek dili, hoş görünmek, oy koparmak, şantajlara boyun eğmek açısından ve dış güçlerin istekleri olduğu için çok dile dönüştürme çabalarına sessiz kalıp, yeni yasalara onay vererek işinizi yapmış olursunuz. Bunu da yine Urfa’da Arapça selamlayarak başladığınız konuşmayı Kürtçe bitirerek verdiğiniz tavizlerin sonradan, anadil isteyenlere ne büyük cesaret vereceğini düşünmeden hareket etmiş olursunuz.

Milli olamayanın hiçbir şey olamayacağının bilinmesi gerekmektedir. Kendi ülkesinde muhalif grup yaşamasına izin vermeyip, başka ülkelerde terör odaklarını destekleyen Amerika’nın, İsrail’i desteklemesi, onunla birlikte hareket etmesi Amerikan bakış şekliyken, Türkçe olarak bakmadığınız ortadayken, siz dünyaya ve ülke meselelerine hangi gözle bakıyorsunuz?

Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.