site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklular Anıtkabir’de

Selçuklular Anıtkabir’de
05.11.2012
A+
A-

Selçuk Belediyesinin Cumhuriyet’e bağlılık ve Ata’ya saygı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği Anıtkabir ziyaretinde 6 bin Selçuklu Ata’sının huzuruna çıktı.

Anıtkabir’i dolduran 6 bin Selçuklu ilk olarak Atatürk Mozolesini ziyaret etti. Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Selçuk Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selim Ertana, CHP İzmir Milletvekilleri, beraberinde gelen Selçuklular Atatürk mozolesine çelenk bıraktı ve karanfiller sundular. Ardından Anıtkabir Müzesini gezen Başkan Ülgür, bu önemli ziyareti bir kez daha Selçuk halkıyla gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Ülgür; “İlçe nüfusumuzun dörtte biri ile birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkmaktan dolayı gurur duyuyorum. Biliyorum ki gelemeyen Selçukluların gönlü de bizimle. Bu heyecanı tren ve otobüslerimizi uğurlamaya gelen büyük kalabalıklarda da gördük. Selçuklularla gurur duyuyorum. Cumhuriyetin ve Atatürk’ün bizim için hava gibi su gibi, özgürlük ve bağımsız gibi vazgeçilmez olduğunu bir kez daha gösterdiler. Halkıma ve Belediye Personelime çok teşekkür ederim. Bu kadar duyarlı bir ilçenin belediye başkanı olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi ve teşekkür etti.

Ardından Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunan ve Anıtkabir müzesini gezen Selçuk halkı, daha sonra tren ve otobüslerle Selçuk’a doğru yola çıktı.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YRX0oJ5mcfo&feature=plcp[/youtube]

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    6000 kisinin anitkabire gitmesi turkiyemiz için olagan ustu bir durum! çunku boyle yapan baska bir ilçe yok… Bulunamadigim için çok uzgunum! telefon ile arkadasimizdan tum bilgileri almis olduk. buralarda çok Gururlandik tum katilanlarimiza sukran borçluyuz… boyle çok anlamli guzel bir organizasyona imza atan sayin belediye baskanimiz h. vefa ULGUR bey’e ve diger emegi geçen herkese sonsuz tesekkurlerimizi sunuyoruz… SAYGI SEVGI VE SELAMLAR.

  2. Anonim dedi ki:

    Burdan belediye başkanına soruyorum : Bu organizasyon için neden halktan otobüs paralarını toplamadınız? Bu şovunuzu, kimin parasıyla ne kadara mal ettiniz? Eğer benim ödediğim vergilerden ve her ay size ödediğim 10 tl lik haraç katı atık tutarından 1 kuruş dahi bu iş için harcandıysa, ben hakkımı size helal etmiyorum.

  3. tarafsız dedi ki:

    anonim kişi: sen bunları sorcagına muhalefet yapacagına turkiyede yapılmamış yolsuzlık kaldımı kurtlere suriyelılere gıden paradan haberiniz yokmu sankii. ataturk un anıtına gitmiş bukadar insan sana mı nkaldı hesabını sormak. sen gittin mi acaba oraya.

  4. Onuncu köyden... dedi ki:

    Sayın Ülgür bu kitle ile CHP merkez yönetimine mesaj vermiş ve arkamda 6.000 kişi ve bunların çevreleri var demiştir. Mesajı alan CHP yönetimi adaylığı tartışılan Ülgür’ü tekrar aday gösterme konusunda takkelerini önlerine koyarak düşünmeye başlamıştır. Kitlenin bir sorumluluğu yok. Onlar Ata’sına koşmuştur, Ülgür’de tekrar aday olacağı hayali ve umuduyla en önde gövde gösterisi yapmıştır. Ben Atatürkçülüğü gövde gösterisine ve şova dönüştüren zihniyeti kınıyorum. Selçuk Belediye başkanı emeline ulaşmıştır. Halkımız için de keyifli ve anlamlı bir etkinlik olmuştur. Şimdi 2 ay sonra Çanakkale’ye götürsün, sonra Samos’a filan..Selçuklular için bundan sonra tek bir temennim olabilir….”Allah kurtarsın kardeşlerim…” Biraz da suç sizde kardeşlerim…………………………

  5. aziz dedi ki:

    Atatürkçü mezar ziyaret etmekle değil onu anlamakla olur geziye gidildi coşku yaşandı bu olay Atatürkçülüğe nasıl bir katkı sağladı anlamış değilim Not Atatürkçü bir insanım bu yazdıklarımdan sonra damga yemeyim bende malum

  6. Anonim dedi ki:

    tarafsız, Ben anıtkabir’e defalarca gittim ama kendi paramla, kimsenin vergisiyle ödediği parayla gitmedim. Eğer bu organizasyon bu şekilde yapılsaydı, ben de buradan ayakta alkışlardım ama kimsenin benim paramla kendi şovunu yapmaya hakkı yok. Evet,bana kaldı bu işin hesabını sormak çünkü Vefa Ülgür oraya sizi kendi cebinden çıkan parayla götürmedi, benim ödediğim ve Selçuk için harcanması gereken paralarla götürdü. O parayla kendi şovunu yapacağına, Selçuk için yıllardır yapmadığı yatırım namına bir şeyler yapsaydı ya. Ayrıca bir yanlış, diğer bir yanlışı düzeltmez. Başka yanlışları da eleştiririm, hangi parti ve kişi yaparsa yapsın. Çünkü ben sizler gibi körü körüne bir partiye ne olursa olsun oy veren bir partizan değilim. Ben kim iyiyse ve kim gerçekten hizmet edecekse o kişiye oy veririm. Sırf CHP’li diye aday olarak eşek konulsa seçecek zihniyetten değilim. AKP veya MHP’nin de savunucusu değilim,bunu da bilin.

  7. Baron dedi ki:

    Çok yerinde bir organizasyon. Halkımızı çoluk çocuk Çanakkaleye,Anıtkabire götürmek milli bilinci biler. İsteyipte gidemeyen durumu olmayanlarda gitti gördü. bunun nesi kötü? Başkanın kafasında siyasi hesaplar varsa bilemeyiz ki olduğunuda sanmıyorum. Öküz altında buzağı aramayın…Bu siyaset üstü bir geziydi…Çokta güzel oldu. Giden herkesle gurur duydum.

  8. atatürkçü dedi ki:

    çok ayıp size yaaa mısırı buldunuz püskülünü arıyosunuz sizin gibiler yüzünden zaten türkiyem bu durumda!!gavur izmirin gavurluğunu gösterdik izmir selçuk olarak ankaraya başımızdakilerede sizin gibi para pul düşünenlerede kapak olsun diye..dahasımı var..

  9. Çabuk İnanmayan dedi ki:

    TÜM YORUMLARI OKUDUM, HER NE OLURSA OLSUN YAPILAN GEZİ GÜZELDİR HATİCE’YE DEĞİL NETİCE’YE BAKIN ÖNEMLİ OLAN BU.!!.TEBRİKLER…ATAMIZ İÇİN HER ŞEYE DEĞER…

  10. şaziye söğütçü dedi ki:

    ATAMIZIN HUZURUNA 6000 SELÇUKLUYLA ÇIKAN BİR İL BİRDE İLÇE GÖSTERİN İŞTE BU GEVUR İZMİR YUNANI İZMİRDEN DENİZE DÖKTÜĞÜ GİBİ AKP DE SANDIKLARA GÖMECEKTİR BİR KEREDE TAKDİR EDİN SENİN ON LİRANA SELÇUK BELEDİYESİNİN İHTİYACI YOK AKP NİN YAPTIĞI KÖMÜR ERZAK YARDIMI DA TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI DEĞİLMİ SELÇUKLULAR OLARAK ATASINA SAHİP ÇIKAN BAŞKANI BU ORGANİZASYONDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER

  11. vatandaş82 dedi ki:

    ŞAZİYE SÖGÜTÇÜ o zman kendi paranla gitseydin kardeşim vatandaşın parasıyla gitmeseydin hem devletin parasıyla gidiyon hem devlete laf söyliyon yada aksam ik rekat namaz kıl ataya duga et daha faydalı olursun atamıza sunlara bakın yaa sanki ten ankaraya gidenlerin atası oldu oglun olsa askere göndermessin

  12. şaziye söğütçü dedi ki:

    ADINI YAZ ADINI DAKKA BİR GOL BİR BEN BİRKERE ANKARAYA GİTMEDİM İKİ DEVLETİN PARASIDA BENİM PARAM ADINI YAZ ERKEKSEN BENİM GİBİ YORUMU ONDAN SONRA YAP BÜKEMEDİĞİN BİLEĞİDE ÖP HELAL OLSUN H VEFA ÜLGÜRE İKTİDARIN DESTEĞİ OLMADAN 6000 KİŞİYİ MUTLU ETTİ YA ÇATLAYIN PATLAYIN SEN MEMNUN OLMASANDA OLANLAR OLDU OLMASAYDI BU İZDİHAM YAŞANMAZDI POLEMİĞE GEREK YOK EVET OĞLUM OLSAYDI ASKERE EN ÖNCE BEN YOLLARDIM GEREKİRSE BEN BİLE GİDERİM ANLADINMI

  13. biz halkız dedi ki:

    Atanın huzuruna çıkmak ile ilerici, çağdaş, demokrat ve halkçı olunsaydı ençok iktidarın bundan etkilenmesi gerekirdi herhalde! malum her bayram vs. de mecburende olsa huzura gidiyorlar. Eğer CHP MK’sı Selçuk Belediye Başkanını, halkın parası ile tuttuğu araçlarla hazırlattığı kumanyalarla doyurup Ata’nın huzuruna çıkardı diye etkilenip zatı muhterem şahsı yeniden bizim başımıza yönetici olarak koyacaksa varsın bu devran böyle dönsün varsın Selçuk halkı bir havuzcuğun bile bakımını yaptıramayan, iş olankaları açmak yerine halkın parasını kendi malı gibi savurabileceğini sanan yöneticilerin elinde sürünsün elbet devran döner tüyü bitmemiş yetimin hakkı bir gün çıkar.

  14. Anonim dedi ki:

    Benim 10 lirama ihtiyacı yoksa almasın o zaman? Üstelik onlara benim paramı kendi reklam işlerine alet etme hakkını kim veriyor? Bir vatandaş da burada sorduğumuz sorulara cevap vermiyor. Ata’ya saygı da Ata’ya saygı. Sanki biz Atatürk düşmanıyız. Emin olun Atatürk’ü ve ilkelerini ben sizden daha iyi biliyor ve uyguluyorum. Sizin gibi sözde şov yapmıyorum. Belediye’ye tekrar sesleniyorum buradan. Bu gezinin masrafını ve bu masrafın nasıl karşılandığını bir an evvel açıklasınlar. Yoksa sayın Vefa Bey bu masrafları kendi mal varlığından mı karşıladı? Hesap verin lütfen,bırakın sözde Atatürkçülüğü. Atatürkçülük tek bir partinin tekelinde değildir ve kimse de benim paramla şov yapamaz.

    1. snipper dedi ki:

      anonim rumuzlu arkdaş ben sana onbeş lira vereyimde sus ne kıymetli paran varmış. başka zamanda ben vergi ödüyorum diye tatava yaparsınız.

  15. A.D dedi ki:

    Çok güzel bir organizasyon işte selçuklunun parasını yine selçukluya harcamak diye ben buna derim.Kimseyede sen gelmiyeceksin demediler herkese açık bir geziydi.Siyasi şovlarda bu işler sadece yandaşlarına kömür vermekle oluyor.Ama bu gezi bütün vatandaşlara açıktı.Kısaca bu güzel çalışmada emeği geçen başta SELÇUK BELEDİYE BAŞKANIMIZ HÜSEYİN VEFA ÜLGÜR olmak üzere SELÇUK BELEDİYE BAŞKANLIĞI PERSONELİNE ve katkı koyan HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.

  16. yurttaş kane dedi ki:

    Bu ziyarete katılan insanlar tüm Türkiye’ye umut olmuştur. Bu ziyareti eleştirmek Atatürk’ün yavaş yavaş gönüllerden silinmesine göz yummak demektir. Atatürk ve silah arkadaşlarının onca olanaksızlıklar içinde bu ülkenin özgürlüğü için verdiği mücadeleyi düşündüğümüzde bu onlara minnetimizin ifadesidir. Onların emaneti ve bu gün sahip olduğumuz değerlerin teminatı olan cumhuriyeti esirgemek adına böyle bir etkinlik içinde yer almaktan ve belediyemizin buna öncülük etmesinden gurur duyuyorum. Selçuk Belediyesi ile Selçuk halkı büyük bir duyarlılık göstermiştir. Bu da zaten tüm Türkiye’de yankısını buldu. Eleştirmeyelim daha iyisini yapalım…

  17. Selçuk Sevdalısı dedi ki:

    Kim duydu hangi haber kanalında hangi medyada yer aldı madem selçuğun reklamı hem ATA mızın anılması kime duyurabildiniz sahip çıktığınızı soruyorum sizlere???
    Gereksiz yere vefanın reklamı yapıldı belediyenin bizlerin parasıyla çok zenginiz yaa!!

  18. Mecburen Anonim dedi ki:

    Anonim rumuzlu arkadaşı tebrik ediyorum. İnsanlar yorumlarını yazarken bile rumuzlu yazıyorlar. Çünkü çekiniyorlar, zaten ufak tefek bir iş tutturmuşlar. Belediyeden çekiniyorlar o işide kaybedermiyim diye. Demokrasi sadece şovla olmuyor demekki. Bu organizasyon için Vefa Bey ne kadar para harcadı, bunu halkla paylaşmalı. Dogru olan kişi başı cüzi bir ücret toplamak. Atasını seven severek verir bu ücreti. O zaman ayakta alkışlar bende giderdim. İnsanları koyun yerine koymayın artık. Artık şovu bırakın icraat yapın. 6000 kişi bedava tatil diye toplandı. Bu demek değil herkes Vefaya oy verecek. Ben de tamamen bağımsız AKP den nefret eden Cumhuriyet aşığı bir vatandaşım. Lütfen gerçekleri görün artık. O paralarla Selçuk insanına kaldırım, park yeri, yeşil ve spor alanları yapın. Dutlu yolu yenileyin, Canlandırın. Selçuk sizin yüzünüzden üzerindeki hantallığı hala atamadı. Artık zaman kaybetmeye hiçkimsenin tahammülü kalmadı. Ya toparlanın ya da Selçuk halkı toparlasın kendini. Teşekkürler

  19. CHP AŞIĞI dedi ki:

    Selçuk ilçemiz bu güzel gezi için Sayın Başkanım Sizlere ve çalışma arkadaşlarınıza çok teşekkür ediyor.Sizi Meclise vekil olarak yollayana kadar Yine Başkansınız bir dahaki seçimlerde Genel merkez bunları ve çalışmalarınızı görsün her zaman destek hep destek tam destek arkanızdayız

  20. Selçuklu dedi ki:

    Merhaba sevgili selçuklular bu organizasyon çok güzeldi bende katıldım Başkanın Nekadar Cumhuriyetçi olduğunu biliyorum zaten olmakta zorunda çünkü CHP Lİ bir belediye başkanı,3 dönemdir ailemle hep onu destekledik hep yanında olduk ama zaman içerisinde snırım yıpranmanında vermiş olduğu yorgunlukla adalet duygusunun giderek azaldığını gördük nekadar etkinlik yaparsa biz ailecek katılırız zaten MHP Ve CHP nin GENEL seçimlerdeki oy oranına bakarsanız selçukun %70i Laik Ve ATATÜRKÇÜDÜR. Ama Artık başkanın yüzü eskidi adil yapısı kayboldu buyuzden Bir CHPLİ olarak Aday olmasını istemiyoruz yeni insanlar artık biraz çalışsınlar bayrağı devralsınlar başkanda bu insanlara yolu Açsın saygılar.

  21. Anonim dedi ki:

    Yahu herhalde anlaşılamıyor söylediklerim. Kimse niçin bu gezi düzenlendi demiyor ki? Hatta eğer bu gezi kişilerin kendi ödeyeceği paralarla organize edilmiş olsaydı, ben de katılır ve bu organizasyon için Belediyeyi ayakta alkışlardım. Ama ortada resmen benim paramla şov yapılıyor ve bazı Başkan yandaşları da bunu açık açık, Vefa Bey’i meclise gönderme hayaliyle dile getiriyor. Daha iyisini yapmaktan falan bahsediyorsunuz ama hala söyleneni anlamıyorsunuz. Bu gezinin organize edilmesi tartışılmıyor, bu gezinin bedavaya benim paramla organize edilmesi tartışılıyor burada. Selçuk’luların vergisi,Selçuklulara geri dönmüş olmuyor böyle kusura bakmayın. Bu tamamen kişilerin kendi hür iradeleri ve paralarıyla düzenlemesi gereken bir geziyken, başkan Selçuk ilçesine yıllardır yapmadığı ve yapması gereken yatırımı, bana göre seçim propogandası için kullanmıştır ve benim kanımca, görevini kötüye kullanmıştır. Benim anlamadığım, o meclisteki hiç bir parti de bu gezinin hesabını soramıyor mu? Selçuk’un kısıtlı olduğu söylenen kaynakları böyle keyfi işler için harcanırken kimsenin nasıl sesi çıkmıyor anlayabilmiş değilim.

  22. Anonim dedi ki:

    mecburen anonim sen nasıl 6000 kişinin bedava tatil diye toplandığını söyleye bilirsin. Bu ne terbiyesizliktir. Gidilen yer tatil yeri mi? bize bu ülkeyi armağan eden ve özgür olarak yaşamamızı sağlayan ata mıza ziyaret neden bu kadar sorun teşkil ediyor anlamadım.

  23. Anonim dedi ki:

    Boşuna dememişler, sen ne kadar söylersen söyle, analatabileceklerin, karşındakinin anlayabileceği kadardır diye. Yahu burada tartışılan bu ziyaret değil, bu ziyaret için harcanan kaynağın Selçuk için harcanması gerekirken birilerinin otobüs ve tren bileti parası için harcanması. Herkes niye parasını verip bu organizasyona gitmedi de belediye tüm herkesin masraflarını tek başına karşılama gereği duydu? Bu insanlar ceplerinden 100 tl verselerdi batar mıydı? Ama gerçek amaç seçim propogandası olduğu için götürecekleri kişilerden para almak yakışmazdı. Ve çözüm olarak benim vergilerimle bu gezinin masrafları karşılandı. Benim doğru bulmadığım bu, ziyaretin düzenlenmesi değil. Ayrıca ben bu gezi için tatil demedim,nereden uydurduysanız bu kelimeyi.