site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Zafer coşkusu İstasyon Meydanı’nı sardı

Zafer coşkusu İstasyon Meydanı’nı sardı
31.08.2018
A+
A-

Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde düzenlenen fener alayı ile başladı. Bayraklarla Selçuk sokaklarında yürüyen vatandaşlara Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da eşlik etti. İstasyon Meydanı’nda son bulan kortejin ardından Kafkas ve zeybek halk oyunlarının ekibinin gösteri büyük beğeni ile izlendi. 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu genç yetenek Serkan Yıldız’ın konseri ile devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenle başladı. Türk Milleti’ni bağımsızlığına ulaştıran büyük zaferin 96. Yıldönümü kutlamaları Selçuk Belediyesi tarafından akşam düzenlenen özel bir programla devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu yaşamak için bayraklarıyla Atatürk Anıtı önünde buluşan Selçuklular İstasyon Meydanı’na kadar marşlar eşliğinde yürüdüler. İstasyon Meydanı’nda son bulan fener alayının ardından Kafkas ve zeybek halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı.

Mazlumlara örnek olan zafer

İstasyon Meydanı’nda tüm Selçuklular’ın hep beraber İstiklal Marşı’nı okumasının ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tam 96 yıl önce 26 Ağustos’ta büyük bir taarruz ile başlayan Türk yürüyüşü 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerinindir. Böylesine önemli bir zaferi kazanan komutan; “Harp zaruri ve hayati olmalıdır Hayatı millet tehlikeye maruz kalmayınca harp bir cinayettir” demiştir. Hayatı savaş meydanlarında geçmiş, muzaffer bir komutan diyor ki savaş zorunlu olmalıdır. Bu zorunluluk bit milletin bağımsızlığına, varlığına kastedildiği noktadır. Biz her zaman diyoruz kimsenin bizim topraklarımızda gözü olmasın, bizim kimsenin toprağında zaten tarih boyunca gözümüz olmadı. Biz yaptığı savaşlarla sömüren, yakan yıkan değil; kendi bağımsızlığına sahip çıkan ve bunun yanı sıra mazlum milletlere örnek olan bir milletiz. Yine Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünü her zaman benimsiyoruz. Yeter ki dış güçlerin hiçbir zaman bizim topraklarımızda gözü olmasın. Eğer bu topraklara göz diken olursa dün olduğu gibi bugün de bunun karşılığını en güçlü şekilde görürler. Bu millet bunun cevabını her zaman verir” dedi.

Selçuklular Serkan Yıldız ile coştu

30 Ağustos’ta Gazi Mustafa Kemal Türk Milleti’ne bir zafer armağan ettiğini belirten Başkan Bakıcı; “Bu bayrak için, bu vatan için Türk insanı canını feda etmekten hiçbir zaman sakınmamıştır. Bu azim bu millette vardır. Her zaman da var olacaktır. Ne mutlu ki bize böylesine güzel zaferler armağan eden bir lidere sahibiz. Ne Mutlu Türküm Diyene! Ne mutlu bizlere” dedi.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından sahneye çıkan Genç Sanatçı Serkan Yıldız her yaştan Selçuklu’yu coşturdu. Sahnede Cem Karaca, Erkim Koray, Barış Manço, Kazım Koyuncu, Haluk Levent gibi usta isimlerin şarkılarını seslendiren Serkan Yıldız kendi şarkılarını da seslendirdi. Konserinde türkülere de yer veren genç sanatçı Selçuklular’a eğlenceli bir gece yaşattı. Konserin sonunda sahneye çıkan Başkan Bakıcı Serkan Yıldız’a göstermiş olduğu başarılı performanstan dolayı teşekkür ederek; genç sanatçıya Artemis Heykeli ve çiçek verdi.

Selçuk Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle düzenlenen etkinlik Selçuklular’ın hep birlikte İzmir Marşı’nı söylemesiyle son buldu.

YORUMLAR
  1. kemal dedi ki:

    olmuyor baskan olmuyor selçuk senden çokşey bekledi ama sen bunu başaradın. kusura bakma birdaha seçilemezsin zeynel baskan.