Selçuk Haber

Yörükler Barutçu Köyünde Buluşuyor

barutcukoyu

Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı 9 Mart Pazar günü Barutçu Köyünde Yörüklerin kültürünü koruma, tanıtma, geliştirme adı altında düzenlenecek olan Bahar Şenliğine ev sahipliği yapacak. Yörükler, 9 Mart günü Barutçu Köyünde çadır kuracak.

Köyde 6 kişilik kurulan bir heyetin öncülüğünde bu yıl ilk kez yapılacak olan etkinliğe Selçuk Belediyesi de destek veriyor. Bahar Şenliğinin en büyük amacının Selçuk’ta yaşayan Yörüklerin bir araya gelmesini sağlamak olduğunu belirten heyet üyelerinden Kerim Özler, ayrıca Yörük kültürünü dünyaya tanıtmak istediklerini ifade etti. 9 Mart 2014 Pazar günü sabah saatlerinde başlayacak olan şenliklerde köy meydanında Yörük çadırı kurulacağını, tüm katılımcılara Yörüklere has meşhur yayık ayranı, keşkek, topalak, gözleme ve bazlama çeşitleri ikramı yapılacağını belirten Kerim Özler, ayrıca Barutçu Köyü kadınların el becerilerinin yer alacağı sergi de katılımcılara sunulacağını söyledi.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ve yaklaşık 2 bin kişinin katılımı beklenen etkinliğin gelecek yıl daha geniş kapsamda düzenlemeyi hedeflediklerini hatırlatan Özler, öncelikle bu etkinliğe ev sahipliği yapan Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı yöneticilerine, yine bu etkinliğe destek veren Selçuk Belediyesine teşekkür ettiğini belirterek, tüm Selçuk ve bölge halkını 9 Mart 2014 Pazar günü Barutçu Köyüne davet etti.

Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, pazar günü yapılacak olan Yörük şenliğine tüm Selçuk ve çevre halkını davet etti.

Exit mobile version