site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yörükler Barutçu Köyünde Buluşuyor

Yörükler Barutçu Köyünde Buluşuyor
08.03.2014
A+
A-

barutcukoyu

Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı 9 Mart Pazar günü Barutçu Köyünde Yörüklerin kültürünü koruma, tanıtma, geliştirme adı altında düzenlenecek olan Bahar Şenliğine ev sahipliği yapacak. Yörükler, 9 Mart günü Barutçu Köyünde çadır kuracak.

Köyde 6 kişilik kurulan bir heyetin öncülüğünde bu yıl ilk kez yapılacak olan etkinliğe Selçuk Belediyesi de destek veriyor. Bahar Şenliğinin en büyük amacının Selçuk’ta yaşayan Yörüklerin bir araya gelmesini sağlamak olduğunu belirten heyet üyelerinden Kerim Özler, ayrıca Yörük kültürünü dünyaya tanıtmak istediklerini ifade etti. 9 Mart 2014 Pazar günü sabah saatlerinde başlayacak olan şenliklerde köy meydanında Yörük çadırı kurulacağını, tüm katılımcılara Yörüklere has meşhur yayık ayranı, keşkek, topalak, gözleme ve bazlama çeşitleri ikramı yapılacağını belirten Kerim Özler, ayrıca Barutçu Köyü kadınların el becerilerinin yer alacağı sergi de katılımcılara sunulacağını söyledi.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ve yaklaşık 2 bin kişinin katılımı beklenen etkinliğin gelecek yıl daha geniş kapsamda düzenlemeyi hedeflediklerini hatırlatan Özler, öncelikle bu etkinliğe ev sahipliği yapan Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı yöneticilerine, yine bu etkinliğe destek veren Selçuk Belediyesine teşekkür ettiğini belirterek, tüm Selçuk ve bölge halkını 9 Mart 2014 Pazar günü Barutçu Köyüne davet etti.

Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, pazar günü yapılacak olan Yörük şenliğine tüm Selçuk ve çevre halkını davet etti.

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Yörükler seçim arefesinde mi?Hatırlanıyor.Yağlı güreş etkinliği gibi bir dümen galiba…

  2. ahmet a. dedi ki:

    Vefa secimi alabilmek icin icin ordan oraya sicriyor bakiyorum iyi ki secimler geldi de selcuk halkini ve koylulerimizi hatirladi.ayik olun lutfen eyy halkim iki tingirtiya kanivermeyin chp politikasi bu yap bi eglence yap bir pilav gunu hoop oylar cepte bu kadar ucuz olmamali ilkeleriniz olsun lutfen. daha kaliteli ve insanlarin uretime ve verimlilik sagliyacagi projelere imza atilmalidir insana yatirim yapilmalidir.

  3. selçuklu dedi ki:

    Kardeşim chp ve vefanın politikası bu işte seçim gelir anıtkabire giderler,seçim gelir kubilay gelir akılarına,seçim gelir çanakkaleye giderler,seçim gelir yörük gününü kutlar lar sevgililer günü gibi diğer günler nerdesiniz hani hizmetleriniz,işsizlik,konut sorunu park sorunu nerde yok.ya 15 senedir selçuk’verdiğin zarar yetti artık kardeşim defol git ya.