site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

YKS İçin Geri Sayım Başladı!

YKS İçin Geri Sayım Başladı!
27.06.2020
A+
A-

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü’nden,
YKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN TAVSİYELER,
PANİĞE KAPILMAMAK: Çoğunuz yıl içinde birçok deneme sınavına girdiniz, önceki yıllarda çıkan soruları incelediniz ve çözdünüz. Cumartesi ve pazar günü gireceğiniz sınavlar, bundan farklı olmayacak. Korkmanıza gerek yok. Deneme sınavlarında karşılaştığınız sorulardan daha kolay sorularla karşılaşacaksınız.

NE ÇOK HIZLI NE ÇOK YAVAŞ: Hız ve tutarlılık arasında denge kurmanız büyük önem taşıyor. Soruları çok hızlı yanıtlayıp bunun neticesinde bol hata yapmak doğru olmadığı gibi, aşırı titiz davranıp her soru üzerinde gereğinden fazla zaman harcamanız da yanlış olur. Hızlı ama isabetli olmak, başarının en önemli unsurudur.

DERİN NEFES ALIN: Sınava başladığınız anda her şeyi unuttuğunuz duygusuna kapılabilirsiniz. Bu, geçici bir durumdur. Sınava giren her aday bu durumla karşılaşabilir. Dert etmeyin, geçer. Birkaç soruyu yanıtladıktan sonra bu duygu kendiliğinden yok olur. Değişimi hissetmezsiniz bile.

ZOR SORUYLA UĞRAŞMAYIN: Size önemli bir ipucu: TYT ve AYT’de sorular 5 farklı kategoride hazırlanıyor. Soruların yüzde 10’u çok kolay, yüzde 20’si kolay, yüzde 40’ı normal, yüzde 20’si zor ve yüzde 10’u da çok zor düzeydedir. Sınavdan niye korkuyorsunuz? Soruların yüzde 70’i rahatlıkla çözülebilecek türden. Zor sorularla uğraşıp vakit kaybetmek yerine, o süre zarfında 3 kolay soruyu yanıtlamanız daha akıllıca olur. Ne kadar çok doğru soru yaparsanız, o kadar iyi olur.

SORULARA TAKILMAYIN: Bir soruyu belli bir süre geçtiği halde çözemiyorsanız, o soru üzerinde daha fazla uğraşmayın yani sorularla savaşmayın. Her bir soruyu yanıtlamak için bir dakikadan daha fazla süreniz var. İlk etapta kolay ve normal düzeydeki soruları yanıtlayın. Böylelikle hem moralinizi yükseltmiş olursunuz hem de zamandan kazanırsınız. Zor ve çok zor soruları yanıtlamak için daha fazla zamanınız kalır.

ACELECİ DAVRANMAYIN: Doğru yanıtı bulduğunuzu zannederek diğer seçeneklere bakmamanız sizin zararınıza olur. Mutlaka sorunun bütün seçeneklerini okuyun. Bu, zaman kaybı değildir. Yanıtınız doğru olsa bile mutlaka diğer seçenekleri de okuyun.

ÖNCE SORU KÖKÜNÜ OKUYUN: Paragraf tipli sorularda (Türkçe ve Sosyal Bilimler) paragraftan önce soru kökünü okuyun. Böylelikle zihin, sorulan soruya göre paragrafı okuma eğiliminde olur.

ALTI ÇİZİLİ VE KOYU İFADELERE DİKKAT: Soru kökü bazen ‘olamaz’, ‘değildir’, ‘yanlıştır’ veya ‘mamalıdır’ gibi olumsuz ifadeler taşıyabilir. Zihin hep olumlu soru kalıplarına şartlandığından, sorudaki olumsuz ifadeler gözden kaçabilir. Altı çizili ve koyu yazılan ifadelere dikkat edin.
VE KENDİNİZE GÜVENİP İNANIN 🙂

VELİLERİMİZ İÇİN TAVSİYELER,
Sınav günü yaklaştıkça sizin de içinizde karışık duygular ve kaygı yer alsa da kaygı ve korkunun bulaşıcı olduğunu hatırlatmak isteriz. Sınav haftası ve özellikle de sınav günü doğal davranmak önemlidir. Bu süreçte çocuğunuzun her zaman sizin için ne yaparsa yapsın değerli olduğunu ona hissettirmek hem ona hem de size iyi gelecektir. Çocuğunuzun yaptığı tüm olumlu tutum, davranış ve çalışmalardan bahsederek ona güven ve destek verebilirsiniz. Kaygı ve korku gibi duygular bulaşıcıdır. Sizin doğal ve rahat tavrınız çocuğunuza yansıyacaktır. ”Heyecanlanma!”, “Heyecanlanacak bir şey yok!” gibi cümleler çocuğunuzu rahatlatmak yerine tam tersine heyecanlanmasına neden olabilir. Bu nedenle sınav akşamı ve sabahını günlük yaşam koşullarınızı değiştirmeden olabildiğince doğal ve “her zamanki” gibi geçirmeniz daha yararlı olacaktır. Sizin desteğinize ihtiyaç duyduğunu hissettiğinizde “Emeklerinin karşılığını alacağına inanıyorum.” gibi sınava yönelik olumlu cümleler kullanabilirsiniz.
• Çocuğunuzun normaldeki uyku düzenini sürdürmesini teşvik edin. Sınavdan önceki gece normalde uyuduğu saatten daha erken yatmasına da gerek yoktur. Uyuyamaması durumu da sizi endişelendirmesin. Ilık bir duş alması, süt ya da bitki çayı gibi sakinleştirecek bir içecek tüketmesi gibi önerilerde bulunabilirsiniz. (26 Haziran sabahı çok geç saatte kalkmaması da gece uykuya geçişini kolaylaştırabilir.
• Gevşeme egzersizleri ve Nefes egzersizleri yapmak onu rahatlatacaktır. Sınavdan önceki gün fiziksel ve zihinsel olarak aşırı yoracak faaliyetlerden uzak durması konusunda uyarabilirsiniz. koşullarınızı değiştirmeden olabildiğince doğal ve “her zamanki” gibi geçirmeniz daha yararlı olacaktır. Sizin desteğinize ihtiyaç duyduğunu hissettiğinizde “Emeklerinin karşılığını alacağına inanıyorum.” gibi sınava yönelik olumlu cümleler kullanabilirsiniz. Öğrencimiz dilerse son gün akşamına kadar çalışmalarını devam ettirebilir. Son gün de ders çalışmak isteyen öğrencimizi, yeni bir şeyler öğrenmeye çalışmak yerine “tekrar testleri” çözmeye veya konu tekrarı yapmaya yönlendirebilirsiniz.
• TYT ve AYT için en geç saat 09.00’da, YDT için en geç saat 14.30’da sınava gireceği okulda bulunacak şekilde evden çıkış zamanının planlanması uygun olacaktır.
• Sınav günü öğrencimizi uğurlarken ya da vedalaşırken süreci fazla uzatmaktan kaçının. Motive etmek amacıyla daha fazlasını söylemeye çalıştığınızda sınava yönelik heyecanının artmasına neden olabilirsiniz. Çoğu zaman içten bir şekilde sarılmak ya da “Sana güveniyorum” veya “Benim için değerlisin” hissini vererek omzuna dokunmak çok daha işe yarayabilir. Sınava giderken sizinle gitmek istememesini anlayışla karşılamalı, kendini nasıl rahat hissedecekse o şekilde sınava gitmesi desteklenmelidir.

YKS HAKKINDA BUNLARI BİLELİM!
– Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanır. Adaylar, sınava etiketi alınmış şeffaf pet şişe içinde su getirebilirler. 2020 YKS’ye mahsus olmak üzere adaylara Pandemi süreci nedeniyle sınav binası girişlerinde görevliler tarafından dezenfektan ve maske dağıtılacaktır. İsteyen adaylar kendileri de dezenfektan ve/veya kolonyayı yanlarında getirebileceklerdir. Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları ise zorunludur: İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB) ve Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı. Sürücü belgesi sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmemektedir.

– TYT ve AYT sınavları için Saat 10.00’dan ve

– YDT sınavı için saat 15.30’dan sonra gelen hiçbir öğrenci sınava alınmayacaktır.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ İZMİR GÜNEY KAMPÜS OLARAK SINAVA GİRECEK TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.