site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yılbaşındaki kısıtlamada hafta sonu kuralları geçerli

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ‘COVID-19 Salgını’ konulu ek genelge gönderdi. Önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde ek kararlar alındığı ifade edilerek bu önlemler sıralandı.

Yılbaşındaki kısıtlamada hafta sonu kuralları geçerli
16.12.2020
A+
A-

31 ARALIK-4 OCAK

31 Aralık 2020 Perşembe saat 21.00’den 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair kurallar 1, 2 ve 3 Ocak’ta da geçerli olacak.

BALIKÇILAR AÇIK

Yeni bir karara kadar hafta sonları uygulanan kısıtlama süresince balıkçı ve balık tezgahları iş yerleri de 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

AVUKAT VE NOTERLER

Sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde müdafi, vekil, duruşma ve ifade gibi yargısal görevlerle sınırlı kalmak kaydıyla avukatlar ile noterler, görevlerine dair zaman ve güzergahla sınırlı olacak şekilde istisna kapsamına eklendi. Yargısal görevlerin icrası gereği avukatların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahatlerine de izin verilecek.

OTELLERDEKİ HAVALANDIRMALAR

Şartlandırılmış havalandırma sistemi olmayan konaklama tesislerinde mekanik havalandırma ve klima sistemlerine UV filtre takılacak, bakımlarının düzenli ve sık yapılması sağlanacak.  Sistemlerin bakımları düzenli olarak yapılacak ve filtreleri sık sık değiştirilecek.  Sendikaların genel kurullar da  dahil, etkinlikleri 1 Mart 2021’e kadar ertelendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.