Selçuk Haber

Yeşilçimen: Ülgür’ün Bu Kadar Hırçın Olmasına Gerek Yok

sema-yesilcimen (1)

AKP Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen Başkan Ülgür tarafından darp edildiği iddia edilen vergi dairesi denetim memurunun fotoğrafını basınla paylaştı ve ilçe gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mart ayı son Belediye Meclisi toplantısının ardından basın açıklaması yapan Yeşilçimen, ilçeyi gerdirmemek adına bu güne kadar bir şeyler söylemiyorsak korktuğumuzdan falan değil, burada önemli olan insanları kutuplaştırarak germek ne belediye başkanının ne de benim görevim olamaz.

Perşembe günü İlçedeki belediyeye ait olan soğuk hava deposunda, depo çalışanları ile vergi dairesi vergi denetim elemanları arasında, Selçuk Belediye Başkanı Sayın Vefa Ülgür ile sıkıntılı süreç yaşanmış, bir darp olayı olmuş. Sonuçta o gün yakınım olan birisinin hastalığı sebebiyle ilçe dışındaydım. Yeşilyurt Devlet Hastanesinde bir yakınımın tedavisiyle ilgili ilçe dışında bulunduğumdan dolayı da konuya müdahil olamadım.

Olayın yaşandığı gün, ne olaydan önce nede olaydan sonra hiçbir meclis üyem veya partilim ile bir araya gelip İlçe Emniyet Müdürlüğüne gitmedim. Sayın Başkan benim; iddia ettiği saatte Emniyet Müdürlüğüne gittiğimi kanıtlasın, kanıtlamazsa namerttir. Ş….dir dedi.

Yeşilçimen, yaşanan bu tatsız olayın arkasından konunun yargıya intikal etmesinden dolayı herhangi bir basın açıklaması yapmayı düşünmediğini fakat son yapılan mart ayı meclis toplantısındaki bekletilme olayından dolayı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapmaya karar verdiklerini açıkladı.   Sayın başkanın bu kadar hırçın olmasına hiç gerek yok diyen Yeşilçimen, bundan sonra yapılacak meclis toplantılarında başkan siyasi şov yapamayacak, AKP meclis gurubu da, buna müsaade etmeyecektir dedi.

Başkan Ülgür’ün olayın olduğu günden itibaren gerek AKP meclis üyesi Ertan Serbest, gerekse AKP ilçe teşkilatını bu konuyla ilgili suçladığını dile getirdi. Bir Belediye Başkanının kendi kurumunda yapılan denetimleri yerinde görmek istemesi kadar doğal bir şey olamaz dolayısıyla ben bu konuda yorum yapacak konumumda biri değilim. Yalnız Selçuk’taki soğuk hava deposunu kullanan vatandaşlar, Selçuk Vergi Dairesinin mükellefidir. Vergi denetim elemanları oradaki mükellefleri denetlemeye gitmiş. Ben denetleme şekli konusunda yorum yapmıyorum. Konu yargıya intikal etmiştir. Başkan Ülgür ve Vergi dairesi ilgilileri kamuoyu önünde zaten hesaplaşacaklar. Başkan Ülgür ya da yakınları soğuk hava deposunun mükellefiyse Sayın Başkanın görevi; Burada taraf olmak değildir.

Sayın Ülgür’ün AKP meclis üyesi Ertan Serbest hakkında kamuoyuna verdiği bilgiler doğrultusunda da açıklama yapan Yeşilçimen; Sayın Ülgür ben bu kurumun belediye başkanıyım, benim oraya gitmem kadar doğal bir şey yok diyorsa, Ertan Serbest’te Selçuk Belediyesinin seçilmiş meclis üyesidir. Ertan Serbest’in de diğer meclis üyelerinin de o kuruma gitmesi kadar doğal bir şey olamaz.

Sayın Başkanın bu kadar basit bir konuya, tepki göstermesini ve Selçuk gündemine oturtacak kadar böyle basit bir konuya veryansın ederek tepki vermesinin sebebini anlamış değilim.

Yaşananlar Sayın Ülgür’ü yormuş, dolayısıyla kendisini doğru düşüncelere sevk etmiyor. Olayların başladığı günden bu yana hiç kimseyle görüşmem olmamıştır diyen Yeşilçimen, Son yapılan belediye meclis gurubu toplantısında toplantı saati gelmesine rağmen, AKP meclis üyeleri bekletilmiştir, orası siyasi arenaya çevrilecek bir yer değildir. Görevi gereği; yasalar çerçevesinde oturumu zamanında açmak durumundadır. Bu yüzden gecikmeli olarak yapılan meclis toplantısını seçilmiş üyelere saygısızlık olarak addediyorum.

Yaşananlarla ilgili olarak ise yargı yoluna gidilmiş ve hesaplaşma orada olacaktır dedi.

Exit mobile version