site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yavuz Bahadıroğlu’ndan Selçuk’ta Konferans

Yavuz Bahadıroğlu’ndan Selçuk’ta Konferans
04.06.2015
A+
A-

Yavuz-Bahadıroğlu-Konferans (5)

Tarihçi, Yazar Yavuz Bahadıroğlu Selçuk’ta Halka Açık Konferans Verdi.

İzmir İl Müftülüğü ve Selçuk İlçe Müftülüğünün Fetih Haftası münasebetiyle ortaklaşa düzenlemiş olduğu programda Tarihçi, Yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Fetih ve Fatih” başlığı altında bir konferans verdi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği program; saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Balçova Yeşil Cami İmam – Hatibi Ahmet Yüksel’in Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun açılış konuşması yapmasının ardından konferans veren Bahadıroğlu, konuşmasında İstanbul’un fethi öncesi Fatih Sultan Mehmet’in yaşadıklarını, planlamalarını onu yetiştiren anneyi, babayı, hocalarını ve çevresinde bulunan insanları anlattı. Osmanlı devletinin bir sünnet devleti olduğunu ve kurduğu medeniyetin de bir sünnet medeniyeti olduğunu söyleyen Bahadıroğlu, Osmanlının İstanbul’u fethetmek için bir devlet kurduğunu belirtti.

Sultan Mehmet’in önüne koyduğu hedefin peşinden giderek İstanbul’u fethettiğini kaydeden Bahadıroğlu, ” Yüreğinizi hedefinizin yanına koyduysanız Allah önünüzü açar, Bizler ne zaman taşımızla toprağımızla değil insanlarımızla övünürsek ya da övünülecek insan yetiştirirsek o zaman Osmanlı torunu oluruz” şeklinde konuştu.

Bahadıroğlu, konferansın bitmesinin ardından okurlarına kitaplarını imzaladı.

Yavuz-Bahadıroğlu-Konferans (1)

Yavuz-Bahadıroğlu-Konferans (2)

Yavuz-Bahadıroğlu-Konferans (3)

Yavuz-Bahadıroğlu-Konferans (4)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.