site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yatlara 80 Kuruş Çiftçiye 4.2 Lira

Yatlara 80 Kuruş Çiftçiye 4.2 Lira
15.05.2013
A+
A-

yatlara-80kurus

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Selçuk İlçe Başkanı Levent Görür, “Gezi ve eğlence amaçlı tüketilen mazotu yatlara 80 kuruşa satan hükümet, bu milleti doyuran çiftçiye 4.2 liraya satma keyfiyetinden vazgeçmelidir” dedi.

ÇİFTÇİNİN DERDİ ÇOK

14 Mayıs Çiftçiler Günü münasebetiyle açıklamada bulunan MHP Selçuk İlçe Başkanı Levent Görür, Türk çiftçisinin 2002 yılından bu tarafa geçen 11 yıllık zaman içinde satın alma gücünü iyice yitirdiğini söyledi. Aynı zaman diliminde üretimdeki girdi maliyetlerinin füze gibi çıktığını ama gelirin ise neredeyse sabitlendiğini vurgulayan Görür, siyasi iktidarın Türk çiftçisine bakış açısını değiştirmesi lazım geldiğini söyleyerek “Çiftçilere yönelik politikada hükümetin levent-gorur-konusmaövünmek gibi bir gerekçesi yok.

Övündükleri kuruşlu primler zaten kuşa çevrildi. Her ürünün hasat döneminde ithalatı yapılıyor. TMO depoları üreticiye değil kömürcülere hizmet vermeye başladı. Üretici bankalarla akraba oldu. En verimli topraklar yabancıların eline geçti. Hayvancılık bitmiş. Üreticiye 6 bin liradan satılan ithal hayvanların şimdi 2 bin liraya yüzüne bakan yok.” ifadesini kullandı.

NEREDEN NEREYE

MHP Selçuk İlçe Başkanı Levent Görür “Hükümet temsilcileri konuştukları zaman mangalda kül bırakmazlar ama iş icraata gelince firar ederler. Zaten cari fiyatlar da kendilerini yalanlamaktadır. 2002 yılında çiftçimiz 1.2 liraya mazot kullanıyordu, 11 yılda yüzde 350 oranında artarak 4.2 liraya ulaştı. Aynı dönemde çiftçilerimiz 30 kuruşa gübre satın alıyordu şimdi 1.1 lira ki, artış oranı yüzde 366. Buna mukabil 2002’de 35 kuruşa buğdayını satabilen üretici şimdi 65 kuruşa elinden çıkartabiliyor ki, buğday fiyatı 11 yılda yüzde 100’lük bir artışı dahi görmemiş” dedi.

MHP Selçuk İlçe Başkanı Levent Görür sözlerine şöyle devam etti; “Türk çiftçisine hor ve hakir bakan siyasi iktidar öte taraftan tüketimi özendiren bir fiyatlandırma politikası izliyor. Denizlerde, koylarda gezi ve eğlence amaçlı tüketilen mazot, yatlara 80 kuruşa satılıyor. Ama diğer taraftan bu milletin besin kaynağını üreten, avurdu çökmüş, elleri nasırlı, sarı sıcakta yüzleri yanmış sadece üretimi düşünen çiftçiye 5 katı fiyattan satılıyor.

Bu nasıl bir ekonomi anlayışıdır, bu nasıl bir vicdandır anlayabilmiş değiliz. İfade etmek istiyoruz ki, gezi ve eğlence amaçlı tüketilen mazotu yatlara 80 kuruşa satan hükümet, bu milleti doyuran çiftçiye 4.2 liraya satma keyfiyetinden vazgeçmelidir.

Siyasi iktidar, Çiftçiler Günü’nü bir vesile kabul edip, yanlıştan dönmelidir. Çiftçilerin de ucuz mazot alması sağlanmalıdır. Yanlışı kabul etmek, yanlıştan vazgeçmek de bir erdemliliktir. Türk çiftçisi siyasi iktidardan bu erdemi göstermesini bekliyor. Bu duygu ve düşüncelerle bütün üreticilerimizin Çiftçiler Günü’nü kutluyor, yeniden ‘milletin efendisi’ olacağı günlerin yakın olmasını temenni ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bizim ne yatımız var nede gemiciklerimiz

  2. Anonim dedi ki:

    Yatlarla gezenin parası az olduğu için onlar düşük fiyattan alıyor…..Çiftçi topraktan topluyor parayı o nedenlede daha pahallı alıyor yakıtı:::

  3. Anonim dedi ki:

    çiftçi topraktan topluyor diyorsunuz.Ben çiftçi değilim ama çiftçi topraktan toplarken birde seçimlerde nasıl ne şekilde oy kullanacağını bir düşünebilse ,bazı şakşakçıların dolmuşuna binmese alt tabakaya hizmet eden kişilere oy vermiş olsa bu durumda olunmazdı

  4. genç bakış dedi ki:

    şu rakamları neden hep gelişi güzel okuruz anlayamıyorum. biraz araştırın kardeşim ya 10 yılda bilmem ne kadar zam geldide ama diğer taraftan şunlar artmadı. yaw kardeşim arz talep dengesi die bişey var. benzin 1.20ydi de 10 yılda 4.80 oldu. çok zor değil arkadaşlar arz talep diye google yazın biraz bilgi sahibi olun rica ediyorum.