site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yatacak yerimiz kalmadı

Yatacak yerimiz kalmadı
20.07.2015
A+
A-

IMG_20150709_170801

Selçuk Asri Mezarlığında mezar gömü alanı bitmek üzere. Sadece üç dört aylık gömü alanı kaldığı için yeni çözümler aranıyor. Selçuk Asri Mezarlığına ayda 30-40 cenaze geldiği belirtiliyor. Çare bulunamaması halinde, kısa bir süre sonra vatandaşlar vefat edenlerini defnedecek mezarlık bulamayacak.

MEZARLIKTA YER KALMADI

Selçuk’un en önemli sorunlarından birisi de mezarlık eksikliği. Yeni bir alanın mezarlık haline gelmesi için en az bir yıla ihtiyaç var. Ayrıca gömü işlemleri sırasında yapılan masrafların uçuk olması da vatandaşları ‘Selçuk’ta ölmek zulüm’ fikrine itiyor.

ÖLMEK BİLE ZULÜM!

İZMİR’İN UNESCO Dünya Kültür mirası listesine giren ilçesi Selçuk’ta uzun süreden beri kullanılan mezarlığın dolması ve yan tarafına yeni bir alan açılması ile çözülen mezarlık sorunu yeni açılan alanın 2 sene gibi bir sürede dolmasından dolayı vatandaşları şimdiden mezarlık konusunda düşündürmeye başladı. İlçede devam eden mezarlık alanı sıkıntısı büyümeye devam ediyor. Üç dört ay içerisinde dolması beklenen mezarlık dolduğu takdirde vatandaş defin yapacak yer bulamaz hale gelecek. Bazı vatandaşlar ölülerini ölü üzerine defnettirirken devam eden belirsizlikten dolayı yetkililerin nasıl bir çözüm bulacağını vatandaşlar merak ediyor.  

IMG_20150709_171010

YORUMLAR
  1. nuri dedi ki:

    koskoca kurudağ bom boş bir tek ağaç yok oraya mezarlık yapsak 10 yıl içinde yem yeşil bir dağa kavuşuruz benim aciz fikrim saygılar

  2. Anonim dedi ki:

    İstanbul’da asansör mezarlar var artık.Ben Selçuk’ta şahidim;akrabalarımın biri bir yerde,biri bir yerde.Birleştirilebilir,islamın şartlarına göre.