site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yaşamaz dediler, gülücükler atıyor

Yaşamaz dediler, gülücükler atıyor
26.08.2015
A+
A-

Yaşamaz dediler-gülücükler atıyor

Henüz 6 aylık iken sol tarafının felç ve kalbinin 2 bölgesinde delik olduğu tespit edilen Doruk Efe Tek için tüm doktorlar “yaşamaz” dedi. Yürümeye henüz başlayan Efe, şimdilerde hayatın tadını çıkartıyor

DOKTORLAR tarafından doğduğunda “yaşayamaz” denilen 5 yaşındaki Doruk Efe Tek, hayata sımsıkı sarılmayı başardı. Sinem-Soner Tek çiftinin ilk çocukları olan Doruk Efe, dünyaya engelli olarak geldi. Henüz 6 aylık iken sol tarafının tutmadığı, kalbinin 2 farklı bölgesinde delik olduğu tespit edilen Doruk Efe, 3 yaşına kadar ne konuşabildi ne de yürüyebildi. Doktorların “yaşayamaz” demesinden sonra ailenin ümidini hiçbir şekilde kaybetmemesiyle yaşam mücadelesi başladı. Birçok hastaneye giden ve profesör doktorlarla görüşen aile en sonunda çocuğunu ameliyat ettirme kararı aldı. 3 kez ameliyat olan Efe’nin ameliyat masasında 2 kez kalbi durdu. Hayata geri dönen Efe’nin sağlığı çok iyi.

2 KEZ KALBİ DURDU

3 kez kalbinden ameliyat olan ve ameliyat masasında kalbi duran Efe, hayata tutunmayı başardı. Küçük kalbi ile büyük bir mücadele veren Efe, başarılı ameliyat sonrasında yürümeye ve konuşmaya başladı. Sol kolunu fazla kullanamayan Efe, Ege Çınar ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim almaya başladı. Elektroterapi gören Efe, hayata her zaman gülücükler atıyor. Anne Sinem Tek, çok zor bir süreçten geçtiklerini söyledi. Zor süreçte kendilerine dua eden ve yardımcı olan herkese teşekkürlerini sunan Sinem Tek, “5 ay boyunca hiç eve gelmeden çocuğumun başında bekledim. 3 kez ameliyat oldu. Beklemekten ölüp ölüp dirildim. Allah bu acıyı hiçbir aileye yaşatmasın. Allah’ıma çok şükür çocuğumun sağlığı şu an çok iyi” dedi.

DURUMU İYİ

Haftanın 1 günü Özel Ege Çınar ve Rehabilitasyon Merkezine giderek elektro terapi gören Doruk Efe Tek, durumundan çok memnun, Sol koluna takılan cihazla terapi uygulanan Efe, her gün gelişim sağlıyor. Fizyoterapist Oğuz Üstün, “Efe her gün gelişim sağlıyor. Bize geldiği ilk günde kolunu bek kullanamıyordu, yürümesi aksıyordu. Şimdi ise yavaş yavaş düzeldi. Sadece kolunda biraz sorun var onu da zamanla aşacağız. Çocuğumuzun sağlığı gayet iyi durumda” şeklinde konuştu.
Kaynak: buyuktorbali.com – Amede ALPAGUT

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.