site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yarım Asırdır Birlikte Müzik Yapıyorlar

Yarım Asırdır Birlikte Müzik Yapıyorlar
28.02.2014
A+
A-

yedi-uyurlar (2)

Aynı Mahallede çocukken müziğe başladılar 60 lı yaşlara geldiler halen birlikte devam ediyorlar. Nejdet & Gürhan İkilisi Selçuk Yedi Uyurlarda Yavuz’un yerinde nostaljik müzik yapıyorlar. Stres Atmak geçmişi yaşamak isteyenler haftada iki gece yapılan bu organizasyona katılabilirler.

İkili, çocuk denecek yaşlardan itibaren, Aydın’ın Nazilli ilçesinde ve Ege’nin birçok yerinde, gerek birlikte, gerek ayrı gruplarda müzik çalışmalarında bulundular.

Grup elemanlarından Nejdet İÇELLİOĞLU daha sonra müzik eğitimi almak üzere İstanbul’a gitti.

Sonrasında Müzik Öğretmeni olarak Bitlis Lisesi, Ödemiş Lisesi ve İzmir Kız Lisesi’nde çalıştı. Öğretmenliğinin yanı sıra müzik çalışmalarını da aksatmadan sürdürdü.

Grubun diğer elemanı Gürhan DURMUŞ ise Nazilli’den sonra yurt dışına giderek çeşitli ülkelerde çalışmalarına devam etti.

İkili, yıllar sonra bir araya gelerek birikimlerini birleştirdiler ve Yedi Uyuyanlar dışında Kuşadası’nın çeşitli otel ve tatil köylerinde yerli yabancı turistlere, Türk ve dünya müziğinin en seçkin örneklerini sunmaktadırlar.

Geniş bir yelpazeye sahip grubun yaptığı müzik türleri özetle şunlardır:

1950’lerden günümüze dünyada hit olmuş yabancı müzikler ( Beatles, Creedence Clearwater Revival, Elvis Presley, Simon And Garfunkel, Bob Dylan, Bob Marley Julio İglesias, John Denver…),  Türkçe olarak da yine Türk Pop Müziği tarihinde kalıcı olmuş, kalitesini kanıtlamış eski ve yeni parçalar ( MFÖ, Fikret Kızıl ok, Bülent Ortaçgil, Grup Gün doğarken, Yeni Türkü, Barış Manço, Erkin Koray, Sezen Aksu, Ajda Pek kan, Nilüfer, Tanju Okan, Haluk Levent, Teoman, Kenan Doğulu, Sıla, Yalın), Türkü türünden ( Zülfü Livaneli, Selda Bağcan, Yavuz Bingöl, Edip Akbayram, Volkan Konak), ayrıca Türk Halk Müziğinden düzenlemeler ve Türk Sanat Müziğinin sevilen eserlerinden seçmeler sunmaktadırlar dinleyenlerine.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK ÖZEL HABER

yedi-uyurlar (1)

yedi-uyurlar (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.