Selçuk Haber

Yanı Başımızdaki Cennet Gebekirse

mehmet-uyaroğluSelçuk ilçesi Zeytinköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Gebekirse gölü, Sonradan yapılan kanallarla, Küçük Menderes Nehri’ne ve dolayısıyla Ege Denizi’ne bağlanmış bir tatlı su gölü. Bu küçük gölün muhteşem bir güzelliği var. Gebekirse Gölü Sazan ve tatlı su balıklarının en bol olduğu doğal bir göl. Ne var ki Selçuk halkının bu doğal güzellikten haberi yok. Oysa mesire yeri olarak Selçuk halkının dinlenebileceği ve her türlü aktivenin, mesela; bisikletli kayıklarla su sporlarının, tatlı su olta balıkçılığının yapılabileceği ender mesire yerlerinden biri.

Avrupa TV kanallarında gördüğümüz, spor amaçlı olta balıkçılığının denetim altında yapılabileceği, ilçemize saygınlık ve ilgi kazandıracak müthiş bir ortam.

Siz ne derseniz deyin bana göre olta ile balık avlamak müthiş bir eğlence, sabrın sınanması ve dinlence. Zaman zaman duyarım Selçuk’taki bazı dostlarım “Hiç balık tutmaya gitmedim” derler. Ne çok şey kaybetmişlerdir ama o zevki tatmadıklarından anlatmak mümkün olmaz. Tabi bu iş al eline oltayı düş dere kenarına ve ya göl kıyısına olmuyor.

Biraz bu işten anlamak azıcık da olsa bilgi sahibi olmak gerek. Bu sebeple bir bilenle balık avına çıkmak önemlidir. Amatör balıkçılıkta hissine güvenmek, yer ve yem seçimi, malzeme (olta takımı) seçimi önemli unsurlardır. Çok fazla söze gerek yok… Siz bir iyilik yapın kendinize hatta ailenize, alın onları ve düşün doğaya. Kömür ateşinde demleyin çayınızı ve bırakın oltanızı kısmetinize. Hayal dünyanızı ve ufkunuzu genişletin, bir zahmet edip yanı başınızdaki saklı cenneti keşfedin.

Exit mobile version