site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yanı Başımızdaki Cennet Gebekirse

Yanı Başımızdaki Cennet Gebekirse
27.08.2014
A+
A-

mehmet-uyaroğluSelçuk ilçesi Zeytinköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Gebekirse gölü, Sonradan yapılan kanallarla, Küçük Menderes Nehri’ne ve dolayısıyla Ege Denizi’ne bağlanmış bir tatlı su gölü. Bu küçük gölün muhteşem bir güzelliği var. Gebekirse Gölü Sazan ve tatlı su balıklarının en bol olduğu doğal bir göl. Ne var ki Selçuk halkının bu doğal güzellikten haberi yok. Oysa mesire yeri olarak Selçuk halkının dinlenebileceği ve her türlü aktivenin, mesela; bisikletli kayıklarla su sporlarının, tatlı su olta balıkçılığının yapılabileceği ender mesire yerlerinden biri.

Avrupa TV kanallarında gördüğümüz, spor amaçlı olta balıkçılığının denetim altında yapılabileceği, ilçemize saygınlık ve ilgi kazandıracak müthiş bir ortam.

Siz ne derseniz deyin bana göre olta ile balık avlamak müthiş bir eğlence, sabrın sınanması ve dinlence. Zaman zaman duyarım Selçuk’taki bazı dostlarım “Hiç balık tutmaya gitmedim” derler. Ne çok şey kaybetmişlerdir ama o zevki tatmadıklarından anlatmak mümkün olmaz. Tabi bu iş al eline oltayı düş dere kenarına ve ya göl kıyısına olmuyor.

Biraz bu işten anlamak azıcık da olsa bilgi sahibi olmak gerek. Bu sebeple bir bilenle balık avına çıkmak önemlidir. Amatör balıkçılıkta hissine güvenmek, yer ve yem seçimi, malzeme (olta takımı) seçimi önemli unsurlardır. Çok fazla söze gerek yok… Siz bir iyilik yapın kendinize hatta ailenize, alın onları ve düşün doğaya. Kömür ateşinde demleyin çayınızı ve bırakın oltanızı kısmetinize. Hayal dünyanızı ve ufkunuzu genişletin, bir zahmet edip yanı başınızdaki saklı cenneti keşfedin.

barutcu (450)

barutcu (453)

barutcu (467)

barutcu (482)

GEBEKIRSEGOLU

YORUMLAR
  1. Fuat ABASIZ dedi ki:

    Cocuklu gumdan beri bu golu bilirim , cok balik vé ordek avladim.cok guzel anilarim gecti oralarda vé ozellikle golde.Karakoc Sukru hocamdî .dalyan yapmayi cokertmeyle balik tutmayi v.s .Kendisinin civasirda menderes kenarinda bir dami vardi tavuklari kuzûlari inekleri velhasil oradan gecen ac kalmazdi.bence onu tanimanizi cok isterdim.ondan dogayla ilgili ogrenecegimiz cok seyler var.benim kendisi ayakli ansiklopedidir.Fakat bu golun adi benim aklimda Gebekesir olarak kalmisti… Cok guzel dogal bir zenginlik kesfetmissiniz.sevmesini ve korunmasi ni bilin.hosca kalin.

  2. vatandaş dedi ki:

    Keşke Uyaroğlu sizin gözlemlediğiniz ve ortaya çıkardığınız Selçuk’la ilgili güzel konuları yerel ve genel idareciler sahip çıksa!Siz yinede yazın resimleyin bir gün mutlaka el atan olur…

  3. APASASLI 35920 dedi ki:

    DİĞER ÜLKELERDE BU GİBİ YERLER ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLİR BİR AN ÖNCE EL ATARLAR YETKİLİLERİMİZ İNŞALLAH TEBRİKLER UYAROĞLU.

  4. İzmir'den dedi ki:

    Uyaroğlu,yaptığınız her haberde bir anlam var.Ben yönetici olsam Uyaroğlu bu hafta ne yazdı diye bakarım.

  5. Ali can dedi ki:

    Gebekirse adi nereden geliyor hiç düşündünüz mü?

  6. Hata Var dedi ki:

    Bu göl Barutçu Mahallesinin sınırları içerisinde değil mi? Ben mi yanlış biliyorum? İlk 3 resim Barutçu’daki göle ait ancak 4. resimden emin olamadım o sanki Barutçu’daki gölün deniz tarafında kalan dağların arkasındaki göle benzettim

  7. BİROL BARÇA dedi ki:

    Gebekirse gölünü tekrar gündeme taşıdığı için Uyaroğlu kardeşime teşekkür ederim.Eminimki bu güzelliği tanıtırken önündeki insanlığın bir rezaleti olan KÜÇÜK MENDERES NEHRİNİN halini tüm insanlarımızın farketmesini umut ediyorum. Zeytinköy e sınırlarına ait olan bu göl ! içinde tarihi kalıntıları olan ve şu anda milli parkların koruması altındadır, göl daha önce özel şahıslar kiralayıp balıkçılık yaptılar daha sonra ZEYTİNKÖY su ürünleri kooperatifi işletti 70-80 li yıllarda daha sonra vergisi ödenemediği için mal müdürlüğü geri almış şu an milli parklara ait.Göl önceleri doğrudan menderese bağlıydı Barutçu çakal gölü ile beraber daha sonra ZEYTİNKÖY kanalına bağlanıp oradan DOĞAL HARİKA KAZAN gölü suları ile birleştirilip menderese bağlandı . Burada yetkililere ve bu gölün daha aktif olması için ciddi bir önerim var bunun direk menderese değil yine ayrı bir güzellik olan BARBANDUN (eski menderes yatağı üzerinde tarihi köprü kalıntısı var) göletine baplanıp oradan doğrudan EGE DENİZİNE baplanması yani menderesle bağının kesilmesi gerekir. Şu an bile KAZANGÖL de deniz balığı olan ÇIPURA yaşamaktadır ki daha çok balık bu göllere yumurta bırakıp çoğalacaktır. Ve doğanın kuşları MEKE-KARABATAK-ÖRDEK-KAZ ve diğer güzel kuşlar.
    Yine söylüyorum, BARUTÇU-ÇAKAL- GEBEKİRSE-ZEYTİNKÖY KANALI -KAZANGÖL-BARBANDUN NEHİR YATAĞI GÖLETİ VE EGE DENİZİ BULUŞMASI çevreye öyle bir güzellik katacak ki zaten MENDERES isterse temizlenmesin. ! Güzel temiz doğalı günler için birlikte haraket etmeğe davetlisiniz, Sevgi ve saygılarımla. Birol BARÇA

    1. HaklısınızGölü dedi ki:

      Ben de araştırdım Barutçu’daki gölün ismi Çakal Gölü’ymüş Birol Bey. Ancak ilk 3 resim Çakal Gölü’ne son resim de Gebekirse Gölü’ne ait.

    2. Mehmet uyaroğlu dedi ki:

      Dünyada eşi benzeri bulunmayan güzelliklerin ve de tarihi ören yerlerinin yanı başında yaşıyoruz.
      Ne yazık ki bu güzelliklerin farkında olmayan ve bana neci hatta her şeye şüpheyle bakan,bir toplum olduk.Sayın Birol Barça açıklamalarınız ve öneriniz için çok teşekkürler.

  8. Anonim dedi ki:

    Merak etmeyin yakında bu cennet köşe AKP’nin talanına uğrar. Eminanım bir emir verir doğal sit kaldırılır. Birilerine av köşkleri yapılır.