site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yangın Uçakları Görevi Tamamladı

Yangın Uçakları Görevi Tamamladı
02.11.2013
A+
A-

yangin-ucaklari-efes-havaalani (1)

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Türk Hava Kurumundan kiraladığı 4 yangın söndürme ve bir keşif uçağı dün Efes Havaalanından ayrıldı.

Bakım çalışmalarının uzun sürmesi nedeniyle bu yılki yangınlara çok fazla müdahale edemeyen uçakların, önümüzdeki sezonda sorunsuz bir şekilde yine Efes Havaalanında konuşlandırılması bekleniliyor. Çıkan yangınlarda ilk müdahaleyi yapan M-18 Drom Mader tipi 4 adet yangın söndürme uçağı ve bir adet C-206 tipi yangın keşif uçağı Eskişehir İnönü meydanına inmek için Selçuk Efes Havaalanından ayrıldı. Bakım nedeniyle bu yıl bir kez hareketlenerek yangına müdahale eden uçakların önümüzdeki yıl 01 Haziran’da göreve hazır bir şekilde yeniden Efes Havaalanına gelmesi bekleniliyor.

İstanbul, Çanakkale ve İzmir Efes Havaalanı olmak üzere üç bölgede hizmet verdiklerini ifade eden Yangın Söndürme Ekip Şefi Kamil Doğan, THK’na bu bölgelerde hizmete hazır olan toplam 11 adet yangın söndürme uçaklarının olduğunu, bu uçakların bakımı tamamlandıktan sonra Efes Havaalanına öncelik verilerek uçakların bu meydanda konuşlandırıldığını söyledi. Buradan 45 pilot, 4 teknisyen olmak üzere toplam 9 kişilik ekiple bütün bölgelere hizmet verdiklerini ifade eden Doğan, gelecek yıl uçakların yeniden Efes Havaalanında konuşlandırılmasının beklendiği ifade etti.

Bu yılki yangın sezonunda yine Orman ve Su İşleri Bakanlığının THK’ndan kiraladığı ve ikisi Bodrum’dan, birisi de İzmir Menderes’ten gelen 12 saniyede denizden su alabilen ve 6 Ton su kapasitesine sahip olan 3 adet CL-215 Anfibik yangın söndürme uçakları bölgede başarılı bir şekilde görev almışlardı.

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

yangin-ucaklari-efes-havaalani (2)

yangin-ucaklari-efes-havaalani (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.