site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yakında Sizin Arkanızdaki Ormanlara Da Gelecekler

Yakında Sizin Arkanızdaki Ormanlara Da Gelecekler
27.07.2014
A+
A-

IMG_0024

Selçuk’un Çamlık köyünde başlatılan ağaç kesimleri, doğaseverlerin tepkisine yol açtı. Ormanlık alanda bulunan ağaçların neredeyse yarısının infaz edilmesi “bu kadar da olmaz” dedirtti. Orman Bakanlığı’nın yeni çıkarmış olduğu yasaya göre otuz yaş ve üzeri ağaçların kesimi ile ilgili karar tepki çekmeye devam ediyor. Çıkan yasaya göre Çamlık Köyü ve Kuşadası sınırları arasında kalan bölgede ki ağaç katliamı çevrecileri kızdırdı.

Henüz ağaçların yarısı kesilmiş olmasına rağmen tepkisini öne süren vatandaşlar, yol kenarına yakın olan ormandaki ağaçların tümünün de yakın zamanda kesilmiş olacağını belirtti. Türkiye çapında başlatılan ağaç katliamında, yola yakın olan ormanlık alanlar, daha randımanlı ağaç ekimi bahanesi ile ortadan kaldırılacak. Bir ağaç yılda 700 kilo toz emiyor. Bir hektar çam ormanının ise yılda emdiği toz miktarı 30-40 ton arasında. Bu nedenle ormanların havası, kentlerin havasına göre %99 daha az toz içeriyor. Ayrıca ağacın yapraklarıyla toksit ve radyoaktif maddeleri emerek atmosferi temizlediği de biliniyor. Toprağın ölümü olarak adlandırılan erozyonu en iyi şekilde ağaçlar önlerken, aynı zamanda toprağı verimli ve canlı tutuyor. Doğada bulunan ağaçların çevreye ve insana yararı sayılamayacak kadar fazlayken, çeşitli bahaneler ile kesilen ormanlık alanlar heba edilmekte.

Yeşil alanlara sahip çıkılmalı ve daha fazla ağaç dikilmesi gerekirken, göz göre göre yok edilen ormanlara bir an önce çözüm üretilmelidir. Vatandaş, ağaçların kesilmesinde ki gerçek nedenin bir an önce açıklanmasını istiyor.

IMG_0026

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    AKP’nin kimbilir hangi yandaşına peşkeş çekilecek te ondan bu kanun çıkarıldı. Dünyanın neresinde görülmüş 30 yaş üstü ağaçların kesilmesi. Çam ağacı zaten çok geç büyür.30 yaşındaki çam ağacı daha fidan sayılır. Ancak talancı AKP zihniyeti şimdi gözünü Selçuk’a dikti. Bunlar daha başlangıç….Bekleyin bakalım daha ne talanlar olacak. Sizi yemek kuyruklarında iki kap yemekle meşgul ederken Onlar trilyonluk hazine arazilerinin peşinde…

    1. Vatandaş dedi ki:

      Hayal gücüne hayran kaldım

      1. Anonim dedi ki:

        Bekle de gör. Hayaldi gerçek oldu..

  2. selçuklu dedi ki:

    ağzına sağlık anonim kardeş bunun üstüne laf söylenmez artık

  3. ANONİM dedi ki:

    Vatandaş senin güzün kör,kulağın sağır,dilin lal mı oldu.Yarın dibinde ki ağaçları kollarını keserlerse etrafında kimseyi göremezsin.