site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yabancı Öğrencilere Efes ödülü

Yabancı Öğrencilere Efes ödülü
20.08.2015
A+
A-

yabancı öğrenciler (1)

Dünyanın dört bir yanından Türkçe öğrenebilmek için Yunus Emre Enstitüsü’nde buluşan öğrenciler, Türkoloji Yaz Okulu eğitimi kapsamında Selçuk’a gelerek ilçenin tarihi ören yerlerini gezdi. Türk Dili, tarihi ve kültürünü dünya çapında tanıtmak için 31 ülkeden gelen 300 öğrenciyi Türkçe Yaz Okulunda buluşturan Yunus Emre Enstitüsü’ne katılan öğrenciler Meryemana Evi, Efes Antik Kenti ve Şirince’yi gezerek tarihi ören yerleri hakkında bilgi aldılar.

Hem Türkçe öğrenip, hem de Türk tarihi ve kültürünü yakından tanıma fırsatı bulan yabancı öğrenciler, tarihi yerlere hayran kaldıklarını belirterek, bu eğitim çerçevesinde bol bol hatıra fotoğrafları da çektirdiler. Hollanda, Hindistan, Mısır, Rusya, Ukrayna ve Letonya’nın da aralarında bulundu 31 ülkeden 300 öğrenci, Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkçe Yaz Okulu Programı kapsamında Selçuk ilçesine geldiler. İlk olarak Meryemana Evine gelen ve dua eden öğrenciler, burada mum yakıp dilek dilediler. Meryemananın şifalı suyundan da içen öğrenciler, daha sonra Efes Antik Kentini gezdi. Bol bol hatıra fotoğrafları çekilen konuk öğrenciler, Şirince’yi de gezip, tarihi çarşısından alışveriş yaptılar.

Ödül için Selçuk’taki ören yerlerini seçtik

Yunus Emre Enstitüsü’nün 6 yıldır Yaz Okulu Programı düzenlediğini belirten Kültür Merkezleri Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Balcı, “Türkoloji bölümlerinde Türkçe öğrenen öğrencilerimizi ve tüm katılımcılarımızı ödüllendirmek için Türkiye’ye getiriyoruz. Öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz ülkemizin çeşitli yerlerinde işbirliği halinde, hem Türkçe kursları görüyorlar, hem de ülkemizin güzelliklerini ve insanlarımızın değişik yönlerini tanıma fırsatı buluyorlar” dedi.

Özellikle Efes’i tanımalarını istedik

Program kapsamında gezi için; geçtiğimiz günlerde UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine giren Efes’i tercih ettiklerini belirten Balcı; “Bu yıl Efes UNESCO Dünya Kültür Mirasına girdi. Bu amaçla öğrencilerimiz UNESCO’nun kabul ettiği meşhur tarihi alanımızı hem yerinde görsünler, yakından tanısınlar, hem de UNESCO’nun burayı miras listesine almasındaki isabeti yakından taktir etsinler istedik” dedi.

Makedonya Üsküp’ten gelen Emela Zeliosca; Üsküp’teki Yunus Emre Enstitüsü’ne katıldığını, bu yılki başarısından dolayı Türkiye’deki Yaz Okuluna katıldığını ve bu geziyi çok beğendiğini belirtti. Türk Dili ve Edebiyatı okuduğunu belirten Emela; Efes’e ilk kez geldiğini ve Antik Kente hayran kaldığını söyledi.

Arnavutluk’tan gelen Elvis Fulcra, yaklaşık bir aydır Türkiye’de olduğunu belirterek yapılan bu geziden memnun olduğunu ve Efes’i çok beğendiğini söyledi.

Arnavutluk’tan gelen Jessika Casa; Türk Dili ve Edebiyat okuduğunu,iki yıldır Türkçe öğrendiğini belirtti. Türkçeden her zaman zevk aldığını ve Türkiye’ye bu program dahilinde ilk kez geldiğini söyledi. Efes’i çok ilginç bulduğunu belirten Jessika; “Efes çok güzel ve çok enteresan bir yer” dedi.

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

yabancı öğrenciler (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.