site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

WRO’da Başarı, Yine Bahçeşehir’de

WRO’da Başarı, Yine Bahçeşehir’de
22.12.2021
A+
A-

18-19 Aralık 2021 tarihlerinde, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA içerik geliştirme ekibi ve Bilim Kahramanları Derneği koordinesinde düzenlenen “Climate Squad/ İklim Takımı” temalı “Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye ’RoboKodlar İklim Krizi İçin Buluşuyor’ İzmir Özel Turnuvası” İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.

Turnuvada, Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Ortaokul öğrencileri, koçları Elvan ARAS rehberliğinde Yıldızlar Kategorisinde üçüncülük ödülü aldı.

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Ortaokul öğrencilerinin oluşturduğu UNITAS takımı yarışmaya “Fidan Dikici” projesi ile katıldı. Projeyi Arduino sensörlerini kullanarak ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem vererek, güneş enerjisiyle çalışan, otomatik bir robot tasarladılar.

UNITAS takımının tasarladığı bu robot mesafe sensörünü kullanarak fidan dikimi için uygun mesafeyi ayarlıyor. Ayrıca bu robot kullandıkları toprak-nem sensörü sayesinde toprağın nemini de ölçüyor.

UNITAS takımı çalışmaları sırasında Orman İşletme Şefliği ile görüşme sağlayarak orman yangınları, fidanların, ağaçların ekimi ve bakımı konusunda bilgi aldılar. İyi bir araştırma ve geliştirme sürecinden sonra titizlikle projeyi hazırlayan UNITAS takımının başarısı kaçınılmaz oldu.

ÇEVREYE DUYARLILIĞI, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İLKE EDİNEN NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ
Dünyayı tehdit eden iklim krizine karşı duyarlılıkla bir çözüm geliştiren UNITAS takımını kampüs müdürü Ufuk ÖZBAŞ tebrik ederek, “Sürdürülebilirlik kavramını öğrencilerimize erken yaşta aşılamayı hedefleyen eğitim programlarımızla çevreye duyarlı gençler yetiştiriyoruz. Hedefimiz öğrencilerimizin, meslekleri ne olursa olsun her alanda sürdürülebilirliği ilke edinmeleridir. Bahçeşehir Kolejleri geleceğe uyum sağlama konusunda harekete geçerek önemli bir sorumluluk üstleniyor.” dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MODÜLÜ BAHÇEŞEHİR MÜFREDATINDA
Bahçeşehir Kolejlerinde, Okul Öncesi ve İlkokuldan başlayarak İklim Değişikliği Modülü ders programlarına entegre edilmiştir. Uygulanan “İklim Değişikliği Modülü” ile Master derslerinde öğrenciler problemlerin farkına vararak çözüm yolları arıyorlar. Öğrenciler üretilen çözümleri Kodlama ve Robotik derslerinde disiplinler arasında çalışarak hayata geçiriyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.