site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Vali Toprak’tan Uyarı

Vali Toprak’tan Uyarı
04.06.2013
A+
A-

VALİ-TOPRAK

Vali Toprak’tan uyarı: Şiddet olayları EXPO hedefini olumsuz etkileyebilir

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Taksim Gezi Parkı ile ilgili devam eden şiddet olaylarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Toprak, İzmir’de üç gündür devam eden olayların EXPO sürecine zarar verebileceği uyarısında bulundu. EXPO 2020’ye aday olan İzmir’in bu konuda önemli hedeflerinin olduğuna dikkat çeken Toprak, “Olayların sürekli gündemde yer alması uluslararası hedeflerimizi de olumsuz yönde etkileyecek noktaya geldi. Bunların bitmesi gerekiyor.” dedi.

Vali Toprak, Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile düzenlediği basın toplantısında, Taksim Gezi Parkı ile ilgili İzmir’de gerçekleşen şiddet olayları ve gösterilerin bilançosu hakkında bilgi verdi. Vali Toprak, şiddet olaylarının İzmir’in hedeflerine yönelik bazı olumsuz yargılar oluşturabileceği uyarısında bulunarak, “İzmir’in önünde EXPO 2020 hedefi var. 12 Haziran’da Paris’te 4. sunum yapacağız. Bu hedefi saptıracak, öteleyecek, bu güzelliği yarıda bırakabilecek her türlü yanlışların karşısında olmamız gerekiyor. Bu görüntülerden sonra uluslararası hedeflerimize yönelik olumsuz bir yargı oluşabilir. EXPO da bunların başındadır. Onun için şiddet olaylarına hep birlikte ‘hayır’ demeliyiz.” şeklinde konuştu.

Demokratik tepki için toplanılan meydanlarda herhangi bir olayın gerçekleşmediğini belirten Toprak, ancak ara sokaklarda bazı grupların çevreye, duraklara, kaldırımlara, araçlara, trafik lambalarına yönelik bir takım şiddet girişimlerinde bulunduğunu aktardı. Bunun sonucunda bazı kamu ve bazı özel sektör işyerlerine yönelik zararlar oluştuğunu, güvenlik güçlerinin de kanunun emrettiği çerçevede olaylara müdahale ettiğini kaydetti. Ancak bazı grupların gösterilerden sonra özellikle Basmane’de vatandaşların ve araçların rahat hareket etmesine yönelik saldırılarda bulunduğunu dile getiren Vali Toprak, güvenlik güçlerinin de vatandaşın can ve mal güvenliğini temin etmek maksadıyla gerekli müdahalelerde bulunduğunu kaydetti.

368 EYLEMCİ GÖZALTINDA

Vali Mustafa Toprak, oluşan zarar ve gözaltına alınan protestocularla ilgili de bilgi verdi. Olayların başlamasından bu yana toplam şiddet gösterilerine fiilen katılan 368 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Toprak, “Üç gün sonunda biri ağır olmak üzere 32 polis memuru yaralandı. 31 banka, 42 işyeri, 4’ü ambulans olmak üzere 12 otomobil, 11 belediye otobüsü ve bir resmi kurum binası zarar gördü. Bunlarla adli makamlar işlem başlattı ve bu işlemler devam ettiriliyor.” diye konuştu.

Şiddet görüntülerinin hem ülkeye hem de İzmir’e yakışmadığını vurgulayan Toprak, şöyle devam etti: “Buradan çağrıda bulunmak istiyorum. İzmir’in tüm dinamikleri, sivil toplum kuruluşları, mesleki teşekküller, şiddet görüntülerinin şehre yapılan bir yanlışlık olduğunu açık ve net olarak güç birliği içinde ifade etmelidirler. Her vatandaş şiddet olaylarına karşı açık ve net yaklaşımlarını göstermesi gerekiyor.”

‘AİLELER ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMALI’

Vali Toprak, ailelere de çağrıda bulundu: “Çocuklarınıza sahip çıkın. Genç yaşlarda farklı bir ortama çekilmek istenmiş olabilirler. Bu yüzden ailelerimiz çocuklarını kontrol etmelerini istiyoruz.” Bu tür olaylarla İzmir’in cezalandırılmasını istemediklerini ifade eden Toprak, şiddet olaylarının İzmir’in geçmişteki kazanımları konusunda bazı soru işaretleri oluşturabileceği uyarısında da bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.