site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Uzmanlar açıkladı: Şart olmalı! Uluslararası seyahat ne zaman başlayacak?

Koronavirüsün ikinci dalgasıyla birlikte gelen mutasyon haberleri sonrasında ülkeler yeniden kendi içlerinde karantina uygularken, diğer ülkelere de kapılarını büyük ölçüde kapattı. Seyahat uzmanları uluslararası seyahatlerin ne zaman normale döneceğini ve nelerin artık gerekli olacağını açıkladı.

Uzmanlar açıkladı: Şart olmalı! Uluslararası seyahat ne zaman başlayacak?
11.01.2021
A+
A-

Seyahat endüstrisi uzmanları, aşılar ve risk temelli güvenlik önlemlerinin daha yaygın bir şekilde uygulamaya konması ve dünya çapında koronavirüs vakalarının artmaya başlamasıyla ülkeler bir önceki koronavirüs sürecindeki kadar olmasa da yeniden kapılarını kapattı.

Ancak CNN International’ın haberinde yer verdiği uzman görüşleri umut olduğunu ve bahar aylarında yeniden uluslarası seyahatlerin başlayacağını belirtiyor.

Londra merkezli seyahat danışmanlığı şirketi The PC Agency’nin kurucusu ve CEO’su Paul Charles, “Mayıs ayından itibaren hepimizin çok daha iyi bir dünyada olacağına oldukça eminim” dedi. Charles ve diğer endüstri uzmanları, aşılar ve testlerin ilerlemenin yolu olduğunu söylüyor. 

Acenteler, kuruluşlar ve şirketler ( UNWTO , ICAO , ACI , WTTC , havayolları vb.), seyahati daha güvenli, daha kolay ve daha az kafa karıştırıcı hale getirmeyi amaçlayan çok sayıda kılavuz ve küresel öneriler üzerinde işbirliği yaptı.

ACI, yaz dönemindeki toparlanmanın uluslararası hava trafiğinin çoğu ülkede önceki seviyelerin yüzde 50 ila yüzde 60’ına ulaşması anlamına gelebileceğini söylüyor.

Seyahat uzmanları ve acente sahipleri aynı zamanda karantinaları ortadan kaldırmanın gerektiğini ve aşı olup bulunun kanıtlamanın da normalleşme sürecinde seyahat edecekler için gerekli olacağını vurguladı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.