site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Üstün zekalı gençler Selçuk’ta buluşacak

Üstün zekalı gençler Selçuk’ta buluşacak
03.03.2015
A+
A-

Üstün zekalı gençler

Selçuk Belediyesi, 30 ülkeden gelecek üstün zekalı gençleri ağırlayacak. Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı’nın 22’incisi İzmir’de düzenlenecek.19-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek konferans arasında gençler Selçuk’a gelerek Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi ve ören yerlerini gezecek. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Türkiye’de ilk kez İzmir’de yapılacak konferansın katılımcıları olan geleceğin bilim adamlarını Selçuk’ta ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.Konuk öğrenciler için Selçuk ilçesinde birde aile ormanı oluşturularak Selçukla bağları sağlanacak.

Türkiye’de ilk kez

Türkiye’de ilk kez İzmir’de düzenlenecek Uluslararası Genç Bilim insanları konferansına İzmir Üniversitesi-Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı ev sahipliği yapacak. 19-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan organizasyonda 30 ülkeden üstün zekalı gençlerin geleceğini ve burada projelerini sunacaklarını belirten Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji Bilim-Eğitim Projeleri Koordinatörü ve Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir, misafir gençlere İzmir başta olmak üzere ülkenin tarihi turistik yerlerini ve kültürünü tanıtılacaklarını kaydetti. Selçuk Belediyesinin de bu organizasyonda yer almasını istediklerini, bu nedenle Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı ziyaret ettiklerini belirten Karademir, kendilerini bu konuda destekleyen ve organizasyonda yer almalarından mutluluk duyduğunu ifade ettiği Başkan Bakıcı’ya teşekkür etti.

Efes ören yerlerini gezecekler

Bir haftalık program kapsamında 30 ülkeden gelecek olan 13-19 yaş arası üstün zekalı gençlere İzmir’de fen ve bilim alanlarında konferans verileceğini hatırlatan Karademir; “Bir haftalık program içerisinde katılan gençlerimize kültürümüzü tanıtacağız, onlar da kendi kültürlerini bize tanıtacaklar. Selçuk Belediyesinin desteği ile Efes Antik kenti, Meryem Ana Evi ve müzelerimizi gezecek olan misafir gençlerimize 23 Nisan Çocuk Bayramında İzmir’de kendi kurumumuzda yapılan törenleri de göstereceğiz. Amacımız bu gençlerimizin çok hoş bir şekilde güzel duygularla ülkelerine gitmelerini sağlamak” dedi.

Her gencin adı bir fidanda yaşayacak

Konuk öğrenciler için Selçuk bölgesinde bir aile ormanı oluşturacaklarını kaydeden Karademir, “Her gencin adı dikilen fidana verilecek ve tabelalara adları yazılıp dikilen fidanın yanına çakılacak. Böylece bu gençlerimizin yıllar sonra ‘Türkiye’de, Selçuk’ta bir dikili ağacım var’ deyip buraya gelmelerini de sağlamış olacağız” dedi.

“Geleceğin önemli bilim adamlarını ağırlayacağız”

Selçuk Belediyesi olarak İzmir Üniversitesi tarafından yürütülen projede yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını ve hazırlık yaptıklarını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, genç bilim adamlarının katılımı ile gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 30 ülkeden gelen üstün zekalı dahi gençleri Selçuk’ta görmek bizleri mutlu edecektir. Dahi ve üstün zekalı gençler, gelecekte ülkelerini önemli konumlarda temsil eder durumda olacaktır. Geleceğin bilim adamlarını konuk edecek olmamız, ülkemizin tanıtımı, Selçuk’un tanıtımı açısından son derece önemlidir. Bizde Selçuk Belediyesi olarak Uluslararası Genç Bilim İnsanları konferansında bulunacak ve gençlerimizi Selçuk’ta ağırlayacağız. Ekilecek fidanlarla da gençlerin ülkemize ve Selçuk’a tekrar gelmelerini sağlayacağız. Böyle bir organizasyon içerisinde olmak bizim için çok önemli” diye konuştu.

umitkarademir

YORUMLAR
  1. Ömer dedi ki:

    Çoçukları koysaydınız kareye hiç olmasa başarılı olurdu. Çok reklam kokan şeyler bunlar assdfasdasd 🙂 yahu bu ”basgan” ne kadar ”başarılı” 🙂 Şu başarılı gençler Selçuk’tan geçerken allah rızası için belediyeye geçsinler belki selçuk belediyelerde bulunan kişilere bulaştırırlar zekayı =) ama nerde…

  2. anonim dedi ki:

    Çocuklara üzüldüm.

  3. yağmur dedi ki:

    akılları varsa gelmesinler bence

  4. Anonim dedi ki:

    bütün dahileri topluyor dahi zeynel bakıcı

  5. Anonim dedi ki:

    paraları bu işlere harca..gezilere git..işçi maaşları beklesin..durmak yok devam