site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Unutulan Cüzdanı Jandarmaya Teslim Etti

Unutulan Cüzdanı Jandarmaya Teslim Etti
18.12.2013
A+
A-

AW000132

Belevili Örnek Vatandaş Unutulan Cüzdanı Jandarmaya Teslim Etti.

Belevi Beldesi’nde bir markette unutulan cüzdanı Selçuk Jandarma Komutanlığı’na teslim eden 84 yaşındaki Mustafa Ağır, bu konuda ailelere bir de nasihat verdi. Bir çocuğun yetişmesi için mutlaka aile eğitimi olması gerektiğine vurgu yapan Mustafa Ağır, “Birincisi aile eğitimi olacak, ikincisi Kuran, namaz eğitimi olacak, üçüncüsü de okur eğitimi olacak. Bu üç eğitimden çıkan çocuk meyve ağacı, bu eğitimlerden çıkmayan çocuk dağdaki yaban ağacı olur” dedi. 

11 Aralık 2013 çarşamba günü Manisa’nın Salihli ilçesinden gelen ve Belevi Beldesini ziyaret ettikten sonra Belevi Camii yanındaki bir marketten alışveriş yapan Zeki Aslan, cüzdanını markette unuttu.  Markette unutulan ve içinde 450 TL para ile ehliyet, kimlik, kredi kartları ve banka kartlarının bulunduğu cüzdanı Selçuk ilçe Jandarma karakoluna getirerek, teslim eden 84 yaşındaki Mustafa Ağır, bu davranışıyla örnek oldu.

Belevi Beldesinde çiftçilik yapan ve aynı zamanda Kur’an Kursu Derneği ile okul aile birliği üyesi gibi tüm yardım derneklerinde görev alan Mustafa Ağır, bu davranışını insaniyet namına yaptığını, bu dünyada sadece insanlara değer verdiğini, paraya veya mal varlığına değer vermediğini söyledi. Bir çocuğu yetiştirirken aile eğitimi olması gerektiğine dikkat çeken Belevili Mustafa Ağır,  “Bir çocuk nasıl yetişir. Birincisi aile eğitimi olacak, ikincisi Kuran, namaz eğitimi olacak, üçüncüsü de okul eğitimi olacak. Bu üç eğitimden çıkan çocuk meyve ağacı, üç eğitimden çıkmayan çocuk dağdaki yaban ağacı olur. Dünyanın hem anası var, hem babası var. Dünyanın anası çiftçi, dünyanın babası da ordudur. Çiftçi besler, ordu muhafaza eder” diye konuştu.
 
Cüzdanını kaybeden Zeki Aslan, cüzdanının bulunduğunu jandarmadan öğrendi.

AW000132

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.