site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

UNESCO Misafirleri Selçuk’ta ağırlandı

UNESCO Misafirleri Selçuk’ta ağırlandı
19.07.2016
A+
A-

UNESCO Almanya Daimi Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Michael Worbs Selçuk’u ziyaret etti. Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde akşam yemeğinde Selçuk protokolü ile bir araya gelen Worbs, birlik ve dayanışma mesajları verdi.

Geçtiğimiz yıl Almanya’nın Bonn kentinde düzenlenen 39. UNESCO Dünya Miras Komitesi Toplantısı’nda UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi’ne dört bileşenle dahil olan Selçuk’u ziyaret eden UNESCO Almanya Daimi Temsilcisi Michael Worbs, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın konuğu oldu.

Worbs: Selçuk’un misafirperverliğinden büyük memnuniyet duydum

Yapılan ziyaret kapsamında Pamucak Sosyal Tesislerinde akşam yemeğinde bir araya gelen Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, UNESCO Almanya Daimi Temsilcisi Dr. Michael Worbs, Efes Arkeoloji Müzesi Müdürü Cengiz Topal ve Selçuk Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve meslek odası temsilcileri öncelikle ülkede yaşanan terör olaylarını kınayarak ve böyle acıların bir daha yaşanmamasını dilediler. Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği yemekte konuşan Worbs, Selçuk Belediyesi’nin misafirperverliğinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek; “UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Efes’i ziyaret etmek için buradayız. Efes sonunda dahil olması gereken listeye girmiş olması bizi de mutlu etti” dedi.

UNESCO’nun 40. yılının kutlandığı bu günlerde UNESCO toplantısının da Türkiye’de yapılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Bakıcı, UNESCO Toplantısının Türkiye’de yapılması konusunda karar alan tüm yetkililere teşekkür etti. UNESCO Almanya Daimi Temsilcisi Dr. Michael Worbs’u Selçuk’ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Bakıcı, 5 Temmuz 2015’te Efes’in Dünya Kültür Mirası içerine girmesinde sundukları katkılardan dolayı da Worbs’a teşekkür etti.

Ören yerlerinin değerini bilmemiz gerekir

Selçuk ve Efes’in bir açık hava müzesi olduğunu hatırlatan Başkan Bakıcı, Efes’in Dünya Kültür Mirası Listesine girmeyi her anlamda hak ettiğini söyledi. Artık bu süreçten sonra kendilerine çok büyük görevler düştüğünü hatırlatan Başkan Bakıcı; “Bize düşen görev; bu coğrafyada, bu topraklarda yaşayan insanlar olarak bulunduğumuz yerdeki ören yerlerinin değerini bilmek, korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde iletilmesini sağlamaktır. Bugün burada küçük bir kutlama gerçekleştirmiş oluyoruz. Üzülerek söyleyebiliriz ki, terör olaylarından dolayı Efes’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesini bir türlü kutlayamadık. Baş belası olarak gördüğümüz terörü lanetleyerek; esenlik içerisinde, huzur içerisinde, ağız tadıyla insanların kardeşçe ve bütün ülke vatandaşlarının da barış içerisinde yaşadığı bir dünya diliyorum” dedi.

Bir arada olmaktan mutluyuz

Dostluk ve barış mesajlarının verildiği akşam yemeğinden sonra hafta sonunu Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi’ni ziyaret eden Worbs, son olarak Başkan Bakıcı’yı da makamında ziyaret ederek kendilerine gösterilen bu misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Ziyarette ayrıca Efes Antik Kenti’nde yapılan kazılarda görev alan Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes Kazıları Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter da hazır bulundu. Worbs, “Dostluk içerisinde bizi ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum. Sizi Paris’e davet etmek isterim” dedi.

UNESCO Almanya Daimi Temsilcisi Dr. Michael Worbs’e Selçuk’u kendi evleri gibi kabul etmelerini isteyen Başkan Bakıcı, “Mutlaka birlikte ortak çalışmalar yapacağız. UNESCO Uzmanlarından yararlanılacaktır. Kendisini her zaman burada görmek isteriz” dedi.

4_TJ3A9542

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.