Selçuk Haber

Ülgür: Ticaret Odası’nın Esnaf Kefalet Kooperatifi ile yarışması mümkün değildir

esnaf-kefalet-genel-kurulu-selcukhaber (2)

Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurul Toplantısını Düzenledi. Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı H. Vefa Ülgür genel kurulda yapmış olduğu konuşmada; “Selçuk Ticaret Odası’nı Selçuk’un iktisadi hayatına hiçbir katkısı olmayan, ortaklarının üzerinde bir kambur olaral, bir oda olarak çalıştırmalarını anlamış değilim. Ticaret Odası’nın Esnaf Kefalet Kooperatifi ile yarışması zaten mümkün değildir. Ticaret Odasını hiç olmazsa Tarım Kredi Kooperatifi kadar, Pamuk Satış Kooperatifi kadar ilçemizin iktisadi hayatına katkı koymaya çağırıyorum. Önümüzde ki kongrede tekrar adayım Sezar’ın hakkını Sezar’a vermenizi istiyorum dedi.

Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, tiyatro salonunda Genel Kurul toplantısı düzenledi. Gerçekleşen toplantıda üyelere çekiliş ile hediyeler de takdim edildi.

Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür toplantıda ki konuşmasında şunlara değindi; “Biliyorsunuz ki daha önce kooperatifin birikimleriyle satın almış olduğumuz iki hizmet binamız var. Bunlardan bir tanesinde Esnaf Sanatkârlar Odası hizmet görmekte. Nisan ayında Esnaf Sanatkârlar Odası kendisine yeni hizmet binası aldığından orası boşalacak. Nisan ayından sonra biz oraya taşınmak istiyoruz. Çünkü bankaya daha yakın bir noktada. Hem bankayla ilişkilerimiz hem de Esnaf Odasına yakınlığımızla doğru bir karar diye düşünüyoruz. Bu bina 1950 yıllarında yapılmış bir bina ve deprem yönetmeliğine uygun değil. Ayrıca da zemin katı konut olarak yapıldığından daha sonra başka amaçlarla kullanılabilmek için ana duvarı kaldırıldığından taşıyıcı konusunda çeşitli riskler var. Bütün mühendisler oranın her an yıkılabileceği konusunda aynı fikirdedir diye düşünüyorum. Bize yakışan bir hizmet binasına geçmek istedik. Mevcut binamızı en alt limit 150 bin TL olmak şartıyla satacağız. Binanın satışı açık arttırma ile yapılacak. Sizin bizlere vermiş olduğunuz yetkiyi en iyi şekilde kullanacağız bundan hiç şüpheniz olmasın. “

İlerleyen zamanlarda yapılacak olan kongrede, üyelerin siyasi rant içine gireceğini ve kooperatif ile alakalı konuşacak zamanın bile kalmayacağını belirten Vefa Ülgür, “Bu kongre benim için çok önemli. Geçen kongrede de siyasete dair ve geleceğe dair cümleler kurmuştum, söylediklerimin önemli bir kısmı oldu. Koşullar ne olursa olsun Kooperatif Başkanlığımın Belediye Başkanlığından sonra da devam edeceğini belirtmiştim. Sizlere önemli rakamlar söyleyeceğim. Kooperatifimizin durumu konusunda bilgilenmenizi istiyorum. Ben deneyimli bir siyasetçi olarak şunu biliyorum; benim ve mesai arkadaşlarımın uyum içerisinde görevlerimizi yapmış olmamız önümüzdeki kongrede yetmeyebilir. Önümüzdeki kongrede üyelerin siyasi hedefleri öne çıkabilir. Bunlar doğaldır fakat yaşanacak kongrede kooperatif hakkında pek konuşamayacak olduğum ihtimalini düşündüğümden sizleri kooperatif konusunda bilgilendirmek istiyorum. Şu an da 759 ortağımız var, 347 ortağımız kredi kullanıyor. 2014 yılı kapsamında ise ortaklarımıza 5.300.000 TL kredi kullandırmışız. Toplam kullandırdığımız kredi tutarı ise 9.286.000 TL. Kayıtlı sermayemiz şu an da 1.305.000 TL. Ortaklarımız adına ise 626.000 TL ödedik. Güçlendirme fonumuz 4.888.000 TL. 2.868.00 TL maddi varlığımız mevcut. Bu yolculukta bizim yanımızda olan tüm ortaklarımıza, bugün aramızda olmayan ortaklarımıza, birlik yöneticilerimize teşekkür ederim.

TİCARET ODASINI ELEŞTİRDİ

Selçuk Ticaret Odası’nı da Selçuk’un iktisadi hayatına katkı katmaya çağırıyorum. Ortaklarının üzerinde kambur olan bir oda olarak çalıştırmalarını anlamış değilim. Ticaret Odası’nın Esnaf Kefalet Kooperatifi ile yarışması zaten mümkün değildir. Ticaret Odasını hiç olmazsa Tarım Kredi Kooperatifi kadar, Pamuk Satış Kooperatifi kadar ilçemizin iktisadi hayatına katkı koymaya çağırıyorum.

Selçuk’ta Tarım Kredi Kooperatifini başarılı buluyorum, pamuk satış kooperatifini de, incir kooperatifini de, zeytinyağı kooperatifini de başarılı buluyorum. Selçuk’un iktisadi yapısını bu kooperatifler oluşturuyor. Görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar. Selçuk tarımla iç içe, tarımsal ürünlerimizin satışı konusunda büyükşehirle bir takım görüşmeler yapıyoruz. Bu konuda Ziraat Odası il başkanlığının ve Selçuk şubesinin ciddi katkıları, gayretleri var. Selçuk’ta Büyükşehir şemsiyesi altında tarım ürünlerinin değerlendirilmesi için hem sanayi oluşturmak, hem ucuz girdi sağlamak hemde bunların uluslar arası alanda tanıtımını yapmak için bir kooperatif çalışması yapıyoruz. Bu çalışmanın Selçuk’un iktisadi hayatına çok ciddi katkı koyacağını düşünüyorum. Önemli olan daha yaşanabilir daha zengin bir Selçuk yaratmak” dedi.

HABER: SEDA KONUKSELÇUK HABER

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

 

Exit mobile version