site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ülgür: Ticaret Odası’nın Esnaf Kefalet Kooperatifi ile yarışması mümkün değildir

Ülgür: Ticaret Odası’nın Esnaf Kefalet Kooperatifi ile yarışması mümkün değildir
05.02.2015
A+
A-

esnaf-kefalet-genel-kurulu-selcukhaber (2)

Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurul Toplantısını Düzenledi. Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı H. Vefa Ülgür genel kurulda yapmış olduğu konuşmada; “Selçuk Ticaret Odası’nı Selçuk’un iktisadi hayatına hiçbir katkısı olmayan, ortaklarının üzerinde bir kambur olaral, bir oda olarak çalıştırmalarını anlamış değilim. Ticaret Odası’nın Esnaf Kefalet Kooperatifi ile yarışması zaten mümkün değildir. Ticaret Odasını hiç olmazsa Tarım Kredi Kooperatifi kadar, Pamuk Satış Kooperatifi kadar ilçemizin iktisadi hayatına katkı koymaya çağırıyorum. Önümüzde ki kongrede tekrar adayım Sezar’ın hakkını Sezar’a vermenizi istiyorum dedi.

Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, tiyatro salonunda Genel Kurul toplantısı düzenledi. Gerçekleşen toplantıda üyelere çekiliş ile hediyeler de takdim edildi.

Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür toplantıda ki konuşmasında şunlara değindi; “Biliyorsunuz ki daha önce kooperatifin birikimleriyle satın almış olduğumuz iki hizmet binamız var. Bunlardan bir tanesinde Esnaf Sanatkârlar Odası hizmet görmekte. Nisan ayında Esnaf Sanatkârlar Odası kendisine yeni hizmet binası aldığından orası boşalacak. Nisan ayından sonra biz oraya taşınmak istiyoruz. Çünkü bankaya daha yakın bir noktada. Hem bankayla ilişkilerimiz hem de Esnaf Odasına yakınlığımızla doğru bir karar diye düşünüyoruz. Bu bina 1950 yıllarında yapılmış bir bina ve deprem yönetmeliğine uygun değil. Ayrıca da zemin katı konut olarak yapıldığından daha sonra başka amaçlarla kullanılabilmek için ana duvarı kaldırıldığından taşıyıcı konusunda çeşitli riskler var. Bütün mühendisler oranın her an yıkılabileceği konusunda aynı fikirdedir diye düşünüyorum. Bize yakışan bir hizmet binasına geçmek istedik. Mevcut binamızı en alt limit 150 bin TL olmak şartıyla satacağız. Binanın satışı açık arttırma ile yapılacak. Sizin bizlere vermiş olduğunuz yetkiyi en iyi şekilde kullanacağız bundan hiç şüpheniz olmasın. “

İlerleyen zamanlarda yapılacak olan kongrede, üyelerin siyasi rant içine gireceğini ve kooperatif ile alakalı konuşacak zamanın bile kalmayacağını belirten Vefa Ülgür, “Bu kongre benim için çok önemli. Geçen kongrede de siyasete dair ve geleceğe dair cümleler kurmuştum, söylediklerimin önemli bir kısmı oldu. Koşullar ne olursa olsun Kooperatif Başkanlığımın Belediye Başkanlığından sonra da devam edeceğini belirtmiştim. Sizlere önemli rakamlar söyleyeceğim. Kooperatifimizin durumu konusunda bilgilenmenizi istiyorum. Ben deneyimli bir siyasetçi olarak şunu biliyorum; benim ve mesai arkadaşlarımın uyum içerisinde görevlerimizi yapmış olmamız önümüzdeki kongrede yetmeyebilir. Önümüzdeki kongrede üyelerin siyasi hedefleri öne çıkabilir. Bunlar doğaldır fakat yaşanacak kongrede kooperatif hakkında pek konuşamayacak olduğum ihtimalini düşündüğümden sizleri kooperatif konusunda bilgilendirmek istiyorum. Şu an da 759 ortağımız var, 347 ortağımız kredi kullanıyor. 2014 yılı kapsamında ise ortaklarımıza 5.300.000 TL kredi kullandırmışız. Toplam kullandırdığımız kredi tutarı ise 9.286.000 TL. Kayıtlı sermayemiz şu an da 1.305.000 TL. Ortaklarımız adına ise 626.000 TL ödedik. Güçlendirme fonumuz 4.888.000 TL. 2.868.00 TL maddi varlığımız mevcut. Bu yolculukta bizim yanımızda olan tüm ortaklarımıza, bugün aramızda olmayan ortaklarımıza, birlik yöneticilerimize teşekkür ederim.

TİCARET ODASINI ELEŞTİRDİ

Selçuk Ticaret Odası’nı da Selçuk’un iktisadi hayatına katkı katmaya çağırıyorum. Ortaklarının üzerinde kambur olan bir oda olarak çalıştırmalarını anlamış değilim. Ticaret Odası’nın Esnaf Kefalet Kooperatifi ile yarışması zaten mümkün değildir. Ticaret Odasını hiç olmazsa Tarım Kredi Kooperatifi kadar, Pamuk Satış Kooperatifi kadar ilçemizin iktisadi hayatına katkı koymaya çağırıyorum.

Selçuk’ta Tarım Kredi Kooperatifini başarılı buluyorum, pamuk satış kooperatifini de, incir kooperatifini de, zeytinyağı kooperatifini de başarılı buluyorum. Selçuk’un iktisadi yapısını bu kooperatifler oluşturuyor. Görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar. Selçuk tarımla iç içe, tarımsal ürünlerimizin satışı konusunda büyükşehirle bir takım görüşmeler yapıyoruz. Bu konuda Ziraat Odası il başkanlığının ve Selçuk şubesinin ciddi katkıları, gayretleri var. Selçuk’ta Büyükşehir şemsiyesi altında tarım ürünlerinin değerlendirilmesi için hem sanayi oluşturmak, hem ucuz girdi sağlamak hemde bunların uluslar arası alanda tanıtımını yapmak için bir kooperatif çalışması yapıyoruz. Bu çalışmanın Selçuk’un iktisadi hayatına çok ciddi katkı koyacağını düşünüyorum. Önemli olan daha yaşanabilir daha zengin bir Selçuk yaratmak” dedi.

HABER: SEDA KONUKSELÇUK HABER

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

 

esnaf-kefalet-genel-kurulu-selcukhaber (4)

esnaf-kefalet-genel-kurulu-selcukhaber (3)

esnaf-kefalet-genel-kurulu-selcukhaber (1)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    hakkatten esnaf odası kredi falan alımında kolaylık sağlıyor da. ticaret odası başkanı ve yönetimini yurtiçi ve yurt içi gezdirmekten başka ne yapıyor. arada sky tv ye para verip tv ye çıkıyorlar. yazık verdiğimiz aidatlara… ticaret odası başkanı ve yönetiminin gezdiği uçak ve otel paralarını verdiğimiz aidatlarla ödüyoruz..

  2. Anonim dedi ki:

    yeyin birbirinizi 🙂

  3. esnaf dedi ki:

    Hepsi aynı,ticaret odası yeni kurulmadı ki ne oldu son iki sene yönetim değişikliği oldu.Karşı liste kazanınca işlevsiz durumda gösteriliyor.Yarın o da genel kurul yapsa esnaf odasına aynı söylemde bulunacak.Bu stk’lar siyasi düşünceleri bir yana bırakıp Selçuk için neler yapabiliriz diye bir araya gelip projeler üretip uygularlar ise çalışıyorlar denir.Yoksa deve güreşi tertipleme işine döner.

  4. Anonim dedi ki:

    Çok komiksiniz eski başkan.Siz hangi sıfatla kurumların başarı olup olamadığına karar veriyorsunuz. Yoksa düğünlere, cenazelere kendi adınıza gönderdiğiniz çiçek paralarını ödettiğiniz kooperatif başkanı olarak mı? Siz önce kooperatif ile odalar arasındaki farkı öğrenin de sonra böyle komik durumlara düşmeyin.Önemli olan sizin kimi ne kadar başarılı bulduğunuz değil Selçuk halkının sizi ne kadar başarılı bulduğu değil mi? Bu konuda cevabınızı da aldınız sanırım.Ayrıca bu kooperatif esnafa faiziyle para vermekten başka ne iş yapmış, çok merak ediyorum.bilgi verirseniz tüm Selçuk öğrensin.

  5. Anonim dedi ki:

    Bildiğimiz kadarıyla ticaret odası başkanı ve Yöneticileri Maaş almıyor. Eski belediye başkanı ve Yöneticileri esnaf kefalet kooperatifinden ne kadar maaş alıyor açıklarlar mı acaba? Ya da bu genel kuruldan çıkan herkesin elinde neden hediyeler var dı? Siz bu milleti enayi falan mı zannediyorsunuz. Hırs aklın önüne geçmemeli. Kimsenin zekasıyla dalga geçmeyiniz eski başkan. Şu düştüğünüz durumlar size hiç yakışmıyor.

  6. VATANDAŞ dedi ki:

    Vefa ülğür sen ve senin gibi düşünenler siz Selçuk düşmanımısınız, yenilikler , tanıtımlar sizi neden rahatsız ediyor , bırakın bu çekişmeyi, suçlamaları , başkalarına saldırarak siyaset yapmayı bu sizi yıpratmıyormu?……..

    1. Anonim dedi ki:

      Selçuk düşmanlarını ve ülke düşmanlarını görüyoruz. Siz PKK ile pazarlık yapan, terörist başı katile kucak açan, kasa kasa , kutu kutu paraları çalan, ülkenin bütün zenginliklerini peş keş çeken bir partinin mensubu iken Vefa ÜLGÜR’e Selçuk düşmanı diyemezsin. Siz önce dönün bir kendinize bakın ondan sonra düşman tespitinde bulunun.

      1. Anonim dedi ki:

        Evet klasik Vefa politikarı. Genel siyaset üzerinden yerel siyaset yaparak Selçuk Halkını kandırmak. Genel siyaset yapacaksanız, gücünüz var ya da yetiyor ise milletvekili adayı olun da görelim. Uzun bir aradan sonra konuşacak bir Kürsü bulunca ne diyeceğini şaşırmış yazık. Pamuk yetiştirilmeyen, incir ağacı olmayan Selçuk’da bu kooperatifleri övüyor. Neden çünkü el de bir tek onlar kaldı. Kendi partisi dahi mikrofon uzatmıyor adama ama o konuşmaya devam ediyor. Kim dinler bu saatten sonra seni…

        1. Anonim dedi ki:

          Büyük ihtimalle sen Selçuklu değilsin. Selçuklu olsaydın selçuk’un pamuk, incir ve tütün üretimindeki kendi rekorunu kırdığını bilirdin. Yada işine gelmiyor. Herhalde kiralık yorumculardan birisin. AKP nin ülkedeki herşeyi nasıl yokettiğini kendi ağzınla itiraf ediyorsun.

  7. zeytin koylu dedi ki:

    vefa yeter artık ,selcuk senin sesini duymak istemiyor yuzunude gormek istemiyor,otur bir kosede bak rahatına
    dus artık gundemden lutfen

    1. Anonim dedi ki:

      sen kendi adına konuş görmek istemiyorsan. BAKMA.. anladınn.

  8. Mehmet B. dedi ki:

    Esnaf Kefalet Başkanı, siyasetten unuttuğu Başkanlığını mecbur kalınca hatırladı. Hala kendi siyasi egolarını devam ettiriyor. Ne kadar yüzsüz bir insansın sen. CHP yi birbirine kattın. Rezil oldun. Hala konuşuyorsun. 100 esnafa sorun 99 u sevmez Vefa yı.

    1. Anonim dedi ki:

      Geç bunları Kim Selçuk CHP yi karıştırdı bunu tüm Chpliler biliyor. Yaptığı hatalarına rağmen şu an partiyi toplayan vefa ülgürdür. Yanındaki kişileri o da öğrenmiştir umarım. Zaman herşeyin ilacıdır herkes konuştukça gerçekler bir bir ortaya çıkacak..fazla söze gerek yok.

  9. anonim dedi ki:

    Seçimli genel kurulda her şey konuşulur,hesap verilir,esnaf son kararını sandıkta söyler.Her kimse ne biliyorsa kurulda söyler ya da susar icrata bakar…

  10. Anonim dedi ki:

    Belediye basın bürosu Vefa ismini duydumu, çılgına dönüyor. Çok eğlenceli buluyorum,ne yazacaklarını şaşırdıkları için küfrediyorlar. Oysa vefanın söyledikleri doğru. Bende aynı düşünüyorum.

  11. Anonim dedi ki:

    buradaki yorumların birden fazlasının aynı kalemden çıktıgı açıkça ortadadır. sorun değil herkezz özgürce eleştiri hakkını kullanabilir. şimdi dikkatleri çekmek istediğim farklı bir konu var. özellikle siz muhalif yorum yazan arakadaşlar iki kere okuyun yazımı. biliyorsunuz yerel seçimlerin üzerinden 10 ay gibi bir süre geçti. hepimizin umutları vardı sayın bakıcıyla ilgili. hepimiz inanmaştık herşeyin güzel olacagına selçugumuzun gelişeceğine en azından kentte yaşayan insanların refah düzeyinin yükseliceğine. ama görüyoruz ki bu beklentilerimizin aksine herşey çok daha kötü oldu. vefa ülgürü makamında bulamıyorduk ama rıza yolcu veli keskin yada başka birileri işimizi hallede biliyordu. vefa ülgür zamanında çok samimi söylüyorum inanın selçuk belediyesinde daha çabuk ve kolay hallediyordumişlerimi. sakın beni chpli falan sanmayın ne akp liyim ne chp liyim sadece sayı ülgürün dediği gibi sezarın hakkını sezara vermek isteyen bir vatandaşım. şimdi zeynel beyi hergün ziyaret etseniz her gün görürsünüz. makam kapısında 5 tane sekreteri sizi gülerek karşılıyor ne kadar güzel. ama zeynel bey sorun çözemiyor. zeynel beyi görmek bişey değiştirmiyor yani. duyuyoruz insanlar bunu son zamanlarda çok konuşuyor. belediyeye 100 kusur insan alınmış seçimlerden sonra, ve bu gün 300 kusur insan evine ekmek götüremiyor. çünkü maaşlarını ödeyemiyormuş zeynel bey. e ne oldu şimdi seni işe aldıda. büyüklerin lazfı vardır karın tokluguna çalışmak diye. selçuk belediyesi şu anda onuda aştı aç karnına hem çalıştırıyor hem muhtaç bırakıyor. şimdi gelelim esas konumuza. biliyorsunuz vefa ülgür 15 yıl belediye başkanlıgı yaptı. ardından mutlaka ki bütün hesapları incelendi. sizce vefa ülgürün 1 lira yolsuzlugu olmuş olsaydı bu günkü hükümet yakasını bırakıp vefayı elini kolunu sallaya sallaya sokaklarda gezmesine izin verirmiydi. iyi düşünün. kendisini şahsen çok iyi tanırım. dürüstlükten ödün vermeyecek karakterde bir adamdır. esnaf kefalet koperatifinin başkanlıgını yıllardır sürdürüyor. çogumuz çektiğimiz kredilerin taksidini gününde ödemedik. hangimize ne oldu. her birimiz rica minnet gördük. hala borcu olupta ödeme yapmayan dostlarımız var. kimse sık bogaz etmiyor. ha şimdi çıkacak birileri filancaya icra gitti diyecek. eee gitsin be kardeşim 2013 şubat taksidini 2015 şubat gelmiş ödemediysen gitsin icra. gördük ki bu kurumdada vefa siyaset gözetmeden karşısına gelen insanlara elinden geldiğince yardımcı olmuş kredisini çıkarmış, borcunu ertelemiş. e daha ne yapsın vefa be kardeşim. yerel seçimlere 1 ay kala çeşitli gazelerde vefa ile ilgili haberler çıkıyordu. manşette nefes aldırmıcam size diye. kızmıştık o zaman demiştik işte bak diktatör diye. bir taraftada zeynel beyi görmüştük nur fışkırıyordu yüzünden. ama gördük ki vefanın nefes aldırmamak istedikleri bu gün bizim nefesimizi kesmeye çalışıyorlar. işte ben o gün vefayı dinlemedim sizlere inandım muhalif sesler. işte o bidaha olmayacak. bu sefer gerçekten sezarın hakkını sezara vereceğim. bir kezdaha siyasi emeller ugruna vefa ülgürün harcanmasına izin vermeyeceğim. o gerçekten dürüst bir adam.

    1. Vatandaş dedi ki:

      Bu yazıyı da kimin yazdığı belli. Devrettiğiniz enkazın kolay kolay toparlanmayacağını siz de biliyorsunuz. Selçuk Belediye’sini tarihinde olmadığı kadar çok borçla bıraktınız. Ayrıca hiçbir iş yapmamak adına yönlendirdiğiniz personeliniz daha yeni yeni vatandaşı güleryüzle karşılamaya başladı. Baktınız ki bir şeyler oluyor, Belediye, Ticaret Odası, esnaf odası, ziraat odası, şoförler odası, otel pansiyoncular odası birleşip Selçuk için faydalı adımlar atıyor, hemen çıkışa geçtiniz. Gücünüze mi gitti. Kusura bakmayın ne siz Sezarsınız ne de Selçuklular Roma halkı. Bu ayrıştırıcı, bölücü, kavgacı çıkışlarınız sizin kadar mensubu olduğunuz CHP ye de büyük zarar veriyor. Isterseniz çok zorlamayın, kirli çamaşırlar umduğunuz kısa sürede ortaya dökülür, rezil olursunuz.

      1. Anonim dedi ki:

        afferin be sana demek ki zeynel en çok parayı sana veriyor laf söyletmiyorsun başkanına. başkanın kalkı versin o koltuktanda delikanlı gibi açıklasın bakalım selçuk belediyesini kimlere nekadar borçla teslim almış. o senin anlattıgı hikayeyi zeynel başkanınız size kapalı kapıların arkasında anlatıyor sizde inanıp ha böyleymiş diye bize anlatıyorsunuz. o enkaz dediğiniz belediyede 15 yıldır personelde esnafta parasını çatırrrrrrrrrrrrrrrr çatırrrrrrrrrrr alıyordu. o selçugun girişinde gördüğün işletmeler selçugun tepesindeki henüz açamadıgınız ünüversite bunlarda vefa ülgür döneminde yapıldı hatırlatırım sana. o zeynel başkanınız anca sizi kandırır bizi kandıramaz. gelsin vefanın avucundan su içsin belki öğrenir idareciliği.

        1. Anonim dedi ki:

          Sen o avuçtan çok su içmişsin belli. bu saatten sonrada bol bol yalayın avuçlarınızı da eski günleriniz gelsin aklınıza. Turizm tesislerinden aldığınız avantaları nasıl paylaştığınızı hatırlarsınız.

          1. Anonim dedi ki:

            Vefa Ülgür zamanında işçiler 2 ay maaş almadığı olmadı. Maaşlar alınamayacaksa bütün memur işçi herkes yarım maaş alı kimse mağdur olmazdı. Ancak şimdi taşaron işçilerin 2 ay alacakları var. Şu an İzmirde hiçbir firma belediyeye mal vermiyor. Ayrıca hangi turizm firmasından ne alınmışsa açıklamazsan namertsin. Ancak sizin hırsızlığınızın baştan sona tescilli. Ayakkabı kutulu hırsızlar sizi…

    2. Anonim dedi ki:

      Tebrik ederim gerçekleri herkes okusun.

  12. Anonim dedi ki:

    klavye delikanlıları yine iş başında. hadi vefa belediyeyi size enkaz olarak bıraktı. kasa boş borç çok falan filan. SİZ HÜKÜMET BELEDİYE EL ELE SELÇUKTA GÜZEL GÜNLERE demedinizmi. madem belediye enkazdı da 130 tane adamı ne yapmaya soktunuz o enkazın içine. Siz değilmiydiniz hükümet belediyesi olunca dertlerimiz bitecek diyen. şimdi utanmadan sıkılmadan önceki yönetim kaka diye yöneticilik yaptıgınızımı düşünüyorsunuz. KENDİNİZİ AVUTUYORSUNUZ yandaşlara yapılan kıyaklar ortada. hukuk bürosu kime çalışıyor onu bi anlatı verin.