site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ülgür: Seçime Değil, Hizmete Endeksliyiz

Ülgür: Seçime Değil, Hizmete Endeksliyiz
05.06.2013
A+
A-

selcuk-belediye-meclisi (2)

Belediye meclis toplantısında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür: Seçime değil hizmete endeksliyiz dedi.
2014 yılında Selçuk’un içme suyu kaynakları ve tesisatının yenileneceğini söyleyen Başkan Ülgür “İzmir Gaz ile görüşmelerimiz sürüyor. Selçuk’taki doğalgaz çalışmalarını tamamlarlarsa, biz de kent içi ulaşımın yeniden planlayacağız” dedi.

Selçuk Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı birinci oturumu yapıldı. Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda yapılan toplantının açılışında Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Selçuk Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Başkan Ülgür, belediye tarafından yürütülen çalışmaların planlanan sürede ilerlediğini belirterek, “Bunlar içinde en sevindirici olan Selçuk Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından biri olan tarımsal sanayi alanındaki meyve paketleme fabrikası ile ilgili çalışmalar. Böylesine büyük bir yatırım yolunda gittiği gibi ikinci bölüm ihalesine ilişkin tüm itirazlar aşılarak Kamu İhale Kurumu tarafından onaylandı. İkinci kısım ihalenin büyüklüğü yaklaşık 9 milyon TL. Önümüzdeki iş takviminde soğuk hava, idari bina inşaatlarının ve çevre düzenleme çalışmalarının ağustos sonuna kadar tamamlanması var. Yüksekokul inşaatımız hızla devam ediyor. Orada da işler yolunda. 2014 yılı ocak ayında yüksekokul inşaatımızın tamamlanması öngörülüyor” diye konuştu.

Selçuk Festivali hazırlıkları

Şahabettin Dede Caddesi’nde belediyenin iki inşaatının çalışmalarının sürdüğünü, 14 Mayıs Mahallesi’ndeki yol çalışmalarını da tamamladıklarını anlatan Ülgür, “Cumhuriyet ve Atatürk Mahallesi’nde yol çalışmaları başlatıyoruz.  Kültür müdürlüğümüz de Eylül ayında gerçekleştireceğimiz 45. Selçuk Efes Festivali için hummalı bir çalışma yürütüyor. Festivalimizde uluslararası çok sayıda konuğumuz olacak. Ayrıca aynı tarihlerde kent belleğinde Selçuk’ta yaşayan herkesin kendinden bir parça bulabileceği çok özel bir sergi açmaya hazırlanıyoruz. Köylerimizde yürüttüğümüz yol çalışmalarımız devam ediyor.  Acarlar Köyü yolu bitmek üzere. Ardından Şirince’nin yollarını yapacağız. Haziran sonunda da Gökçealan, Çamlık ve Havutçulu köylerimizde arazi yolu asfaltlama çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Yeni su kaynakları hazır

2014 yılında Selçuk’un içme suyu kaynakları ve tesisatının yenileneceğini söyleyen Başkan Ülgür sözlerini şöyle sürdürdü: “Keçikalesi mevkiinde yeni su kaynakları açıldı, sondajları yapıldı. Analizleri tamamlandı ve içme suyu olarak kullanılmaya uygun olduğu belgelendi. Ana irsaliye hattı ve Selçuk’un içme suyu şebekesi 2014 yılında tamamen yenilenecek. Bir taraftan da İzmir Gaz ile görüşmelerimiz sürüyor. Onlar da 2014 -2015 yılında Selçuk’taki doğalgaz çalışmalarını tamamlarsa, ardından biz de kent içi ulaşımın yeniden planlandığı bir çalışma yürüteceğiz. Planlama çalışmalarını başlattığımız bu uygulama engelli ulaşımının gözetildiği, bisiklet kullanımının gözetildiği, şehir içi ulaşım ve otopark alanlarının yeniden gözden geçirildiği bir çalışma olacak. Görüldüğü gibi ben ve çalışma arkadaşlarım seçime değil, işe endeksliyiz ve çalışmalarımız da son derece planlı bir şekilde sürüyor.”

“Vatandaşın talebi demokrasi”

Mayıs ayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğinde 190 kişilik heyetle Diyarbakır’a gerçekleştirilen ziyaretin kamuoyundaki yansımalarını da değerlendiren Başkan Ülgür, “Ziyaret barış süreci başlamadan önce planlanmıştı. Kesinlikle faydalı oldu. Diyarbakır halkının önemli bir kısmı İzmir’in barışın karşısında olduğunu düşündüğünü gördük ve bu bizi üzdü. Bir kere bir insanın barışın karşında olması için ruh sağlığının bozuk olması lazım. Orda verdiğimiz mesaj (barış ama nasıl barış) idi. Benim şahsi endişem, bölgede çok büyük beklentiler yaratılmış olması. İnsanlar çok mutlu. Bir oda yöneticisi (90 gündür cenaze gelmemesi bizim için çok önemli) dedi. Haklıydı da. Çünkü yaşam hakkı çok önemli. Ama beklentilerin de sonuçlandırılması için ciddi çalışmalar yapılması lazım. Türkiye’de mevcut siyasi partiler kanunu duruyorken, Türkiye’de bu seçim sistemi duruyorken, hukukun rafa kaldırıldığı, adaletin bu kadar ağır işlediği, doğuda nevruzun, batıda 23 Nisanın, işçi sınıfına 1 Mayısın, kentliye ağaçların kesilmesinin protesto hakkının tanınmadığı bir ülkede demokrasiden ve barıştan bahsetmemiz çok güç. Yani görülüyor ki, bu ülkede doğusuyla batısıyla bu ülkede bir hukuk ve demokrasi problemi var. Dilerim bizi yöneten siyasal partiler bunu politikaya alet etmeden o bölge halkının bu taleplerini karşılarlar. Diyarbakır’da yaptığımız görüşmelerde anladım ki siyasal talepler politikacılardan geliyor. Tüccarın, esnafın, halkın siyasi talepleri yok. Sadece demokrasi talebi var, adalet talebi var” diye konuştu.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    İşlerin yapılması bayağı zaman aldı yanlız Vefa Bey. Çok yavaş gidiyorsunuz herşeyde. Hayat çabuk geçiyor unutmayın. Kaç sene oldu görevi devralalı, hala araç park yerleri proje halinde, Pamucakta hiçbirşey yok. Önemli şeyler yerine siz Selçuk Köftecisini yenileyin.

  2. selçuklu dedi ki:

    sayın başkanım ulaşım sorununa da el atarsanız seviniriz artık büyükşehire bağlanalı çok uzun süre oldu ancak diğer bağlanan ilçeler ulaşım konusunda çok rahatladı eshotun gitmediği köy kalmadı SELÇUK ta ise bir tane otobüs çalışıyor oda çalışıyormu çalışmıyormu belli değil sabah 3 akşam üstü 3 servis yapıyor ve vatandaşın ihtiyacını karşılamıyor biz vatandaş olarak bu otobüsün gün boyu çalışmasını istiyoruz ve pamucak dahil olmak üzere köylerimizede ulaşım için eshot otobüsleri istiyoruz