site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Uğur’lu Öğrencilere ‘Sınava Hazırlık Süreci Ve Motivasyon’ Semineri

Uğur’lu Öğrencilere ‘Sınava Hazırlık Süreci Ve Motivasyon’ Semineri
08.04.2022
A+
A-

Torbalı’nın Uğur’u bir ilke daha imza attı…

Başarısıyla, yaptığı etkinliklerle ve özverili çalışmalarıyla eğitime yön veren Torbalı Uğur Kurs Merkezi velilerini ve öğrencilerini Uğur Okulları Pdr ve Ar-ge’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin ile buluşturdu.
2021-2022 eğitim öğretim dönemini tamamlamaya yaklaştığımız bu günlerde liseye ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler heyecanla sınav günlerini bekliyor. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 5 Haziran’da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kişiye özgü öğrenim modeli uygulanan Torbalı Uğur Kurs Merkezinde öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra bilişsel ve kişisel gelişim alanları takip edilerek ölçüm yapılıyor. Psikolojik danışmanlar tarafından gerçekleştirilen öğrenciye özgü çalışmalar sonucu velilere ve öğretmenlere geri bildirimler yapılıyor.

Öğrencilerinin akademik başarılarını yaptığı rehberlik çalışmalarıyla da destekleyerek Torbalı’da 14 yıldır kaliteli eğitim ve öğretim anlayışı ile geleceğe yön veren Uğur Kurs Merkezi velilerini ve öğrencilerini Uğur Okulları Pdr ve Ar-ge’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin ile bir araya getirdi. Sınavlara hazırlanırken disiplinli olmanın ve planlı çalışmanın önemli olduğunu söyleyen Barış Sezgin Uğur’lu öğrenciler ile verimli ve keyifli bir seminer gerçekleştirdi.

SEMİNERE BÜYÜK İLGİ
Öğrencilerin yoğun katılımıyla 3 oturumda gerçekleştirilen seminerde başarılı olmak için kısa süreli hedefler koymanın önemine dikkat çeken Barış Sezgin şu ifadeleri kullandı: ‘Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birini kazanmak uzun süreli bir hedeftir ve tüm öğrencilerin bu hedefe ulaşması mümkün değildir. Ancak öğrencinin matematik dersinden 3 net çıkarabiliyorken 5 net soruyu hedeflemesi ve buna ulaşması, başarılı olmak için motive edici bir etkendir. Çünkü kısa süreli hedeflere ulaşıldığında içsel motivasyon artar.’

SINAVA HAZIRLIKTA AİLENİN TUTUMU BAŞARIYI ETKİLİYOR
Anne, baba ve çocuğun sınava birlikte hazırlandığına dikkat çeken Sezgin, velilerle bir araya geldiği oturumda ‘Türkiye’de yaklaşık 3.1 milyon öğrenci üniversite sınavına hazırlanıyor. Anne ve babalar da aynı heyecanla sınavı bekliyor ancak bu noktada dikkat etmeleri gereken bir konu var. Özellikle çocuklar, ergenlik döneminde kendilerine ‘Ben kimim? ve kim olmalıyım? sorularını sorarlar. Çünkü ergenlik dönemi bir kimlik arayışı dönemidir. Bu noktada ebeveynler çocuğa yardım ‘fısıldayarak’ rehber olmalı. Yani karşılarına geçip de ne yapmaları gerektiğini söylemek yerine sohbetler sırasında örnekler vererek her daim öğrencinin yanında olmalı” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.