site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Uğur Dündar’dan ‘Güçlü Cumhurbaşkanı şart’ iddiası

Millet İttifakı, seçime 2 ay kala ortak Cumhurbaşkanı adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Gelişmeyi değerlendiren gazeteci Uğur Dündar, Kılıçdaroğlu’nun güçlü bir Cumhurbaşkanı iradesi sergilemesi gerektiğini söyledi.

Uğur Dündar’dan ‘Güçlü Cumhurbaşkanı şart’ iddiası
08.03.2023
A+
A-

2023 seçimleri hızla yaklaşırken, Türk siyasi tarihinde nabızlar yükseldi.

14 Mayıs olarak belirlenen seçim gününe 2 ay gibi bir süre kalırken, Millet İttifakı sessizliğini bozdu.

1 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkaracağı adayı belirleyemeyen 6’lı masa, dün beklenen açıklamayı yaptı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Bu gelişmenin ardından muhalif kesim Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakarken, bir yandan da Cumhurbaşkanı olduğunda neler yapması gerektiğini belirtiyor.. Bu isimlerden biri Gazeteci Uğur Dündar oldu.

Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un programına katılan Dündar, 6’lı masanın sürecin başından beri açıkladığı “Seçilen Cumhurbaşkanı bize danışacak, yetkilerini birlikte alınan kararlarla kullanacak” açıklamalarını değerlendirdi. 

Ersoy’un “Sayın Kılıçdaroğlu, güçlü bir Cumhurbaşkanı mı olacak, yoksa sembolik bir Cumhurbaşkanı mı olacak?” sorusunu yanıtlayan Dündar, şu ifadeleri kullandı:

Sembolik derken, seçimden hemen sonra çözüm bekleyen sorunları fazla ötelemeden çözebilmek için kelimenin tam anlamıyla güçlü bir Cumhurbaşkanı anlayışının sergilenmesi gerekir.

Aksi takdirde bu yığılan, her geçen gün yığılımın biraz daha yükseldiği bu sorunlar yumağını çözmek çok zaman alır, ve o arada da iktidar yıpranır.

Bunun üzerine Mehmet Akif Ersoy,  “6’lı masa bugüne kadar Cumhurbaşkanı hep yetkilerini diğerleriyle paylaşacak ve sembolik bir makam olacak güçlü olmayacak gibi şekilde anlatıldı” yorumunda bulundu. 

Ersoy’un yorumu üzerine açıklamalarına devam eden Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Geçiş sürecinde mutlaka güçlü olmak zorunda. Mutlaka ortaklarının düşüncelerini alacaktır diye düşünüyorum. Gücünü kullanacağını düşünüyorum.

Kılıçdaroğlu’nun şunu yapacağım, bunu yapacağım dediği sorunların hepsi ancak güçlü cumhurbaşkanı iradesiyle çözülebilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.