site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Üçüncü Hizmet Birimi Acarlar’da açıldı

Üçüncü Hizmet Birimi Acarlar’da açıldı
13.05.2015
A+
A-

Acarlar-Hizmet-Birimi-açıldı (3)

Selçuk Belediyesi Mahalleye dönüşen köylerde hizmet birimleri açmaya devam ediyor. Çamlık ve Havutçulu Hizmet Birimleri’nin ardından Acarlar Mahallesi hizmet birimi törenle açıldı. Hizmet birimlerinin önemine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, açılış töreninde bir yıl önce Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenleri de unutmadı.

Acarlar Hizmet Birimi’nin açılışına Başkan Bakıcı’nın yanı sıra başkan yardımcıları Ali Karakurt, Atilla Aksoy, Dr. Bülent Cinel, THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi Dekan Vekili ve İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Gönen, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, AK Partili meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Yerel hizmette, yerel görevli

Hizmet birimlerinin çalışma koşulları hakkında bilgi veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, açılan bu birimlerde çalışacak personelin yerel halk arasından seçileceğini söyledi. Köyden mahalleye dönüşen yerlerde hizmet birimleri açmaya devam edeceklerini belirten Başkan Bakıcı; “Bu birimlerde çalışacak olan arkadaşlarımız; yani Çamlık, Havutçulu ve Acarlar Mahalleleri’nde açılan hizmet birimlerinde aynı mahallenin insanlarını görevlendiriyoruz. Bu süreç içerisinde bu görevliler yerlerini alacaktır. Yine bu görevlilere ilave arkadaşlarımız aramıza katılacaktır” dedi.

Halkın emrindeyiz

Belediyelerin vatandaşlara en yakın resmi kurumlar olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Belediyeler ve hizmet birimleri halkın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için vardır. Hizmet birimlerinin tam teşekküllü olarak halkın ihtiyaçlarının tamamını karşılayacak bir şekilde donanımlarını sağlamaya devam edeceğiz. Dileğimiz ve isteğimiz her zaman halkın ihtiyaçlarının tamamının karşılanmasına yöneliktir. Başta Belediye Başkanı olarak ben ve başkan yardımcıları başta olmak üzere çalışanlarımız ile birlikte bu anlayıştayız. Hepimiz halkımızın emrindeyiz ve ihtiyaçlarını karşılamakla görevliyiz. Bu görevimizi de yerine getirirken hiçbir ayrım yapmadan tüm halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız ve ona göre davranacağız” diye konuştu.

Amacımız muhtarları yönetime dahil etmek

Hizmet birimlerinin muhtarların aktif olarak yerel yönetime katılması gibi bir işleve de sahip olduğunu kaydeden Başkan Bakıcı; “Bu hizmet birimlerini açarken bir diğer düşüncemiz de köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki muhtarlarımıza yöneliktir. Muhtarlarımız köy muhtarı olmaktan çıkıp mahalle muhtarı haline dönüştürüldü. Daha önce tüzel kişiliği olan bir köy muhtarı tüzel kişiliği olmayan bir mahalle muhtarı haline geldi. Bu farklılığı ortadan kaldıracak bir yaklaşımı hizmet birimlerinde görebiliriz. Biz köyden mahalleye dönüşen alanlarda hizmet birimlerimizin hizmetlerini yerine getirirken muhtarlarla birlikte hareket etmemizi ve buradaki arkadaşlarımızın muhtarın yönlendirmesiyle hareket etmesini sağlayacağız. Biz muhtarlarımıza güç vermeye çalışıyoruz. Onları etkin halde tutma anlayışı içerisindeyiz. Dolayısıyla hizmet birimizin diğer bir görevi de muhtarlarla birlikte hareket edip o yörede oturan hemşerilerimizin ihtiyacını hızlı ve sağlıklı bir şekilde karşılamaktır. Bunda da muhtarlarla el ele verip bu sonucu alacağımıza inancımız tamdır” dedi.

Soma’yı unutmadı

Başkan Bakıcı konuşmasında; bir yıl önce Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden madencileri de unutmadı. Başkan Bakıcı, şunları ifade etti: “Dünü unutmadan hareket etmememiz gerektiğini düşünerek Soma’da meydana gelen o elim maden ocağı faciasında hayatını kaybeden 301 şehidimize de Allah rahmet eylesin ve bir kez daha ailelerine sabır diliyorum”

Yapılan konuşmanın ardından Başkan Bakıcı açılış kurdelesini vatandaşlarla birlikte keserek Acarlar Hizmet Birimi’ni açtı. Başkan Bakıcı ve beraberindekiler daha sonra Acarlar Mahallesinde oturan kadınların hazırladıkları el emeği sergisini gezdiler.

Acarlar-Hizmet-Birimi-açıldı (1)

Acarlar-Hizmet-Birimi-açıldı (2)

acarlar-hizmet-birimi-acilis (1)

acarlar-hizmet-birimi-acilis (2)

acarlar-hizmet-birimi-acilis (3)

acarlar-hizmet-birimi-acilis (4)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Allah aşkına muhtarlık tabelası iniyor yenisi takılıyor bunada açılış diyorsunuz ..aynı tayyıp erdoğanın geçen sene açılışı yapılan cumhuriyet mahallesindeki kreşi geçen cumartesi 3—5 bin kişinin katıldığı stad mitingınde açtığı gibi