site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ucube Andımızı Kaldırdık

Ucube Andımızı Kaldırdık
21.10.2013
A+
A-

Ucube andımızı kaldırdık

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, “Artık sırtımızdan sıkı yönetimin sopaları kalktı. Ucube denilen andımızı da kaldırdık” dedi.

Işık, Varto ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir kıraathanede bir araya geldi. Kurban Bayramı münasebetiyle Vartoluların bayramını kutlamak ve onların sorunlarını dinlemek için ilçeye geldiğini ifade eden Faruk Işık, şöyle konuştu:

“İlçeye hayırsever bir vatandaş tarafından yapılan cami ile ilgili elimizden gelen tüm imkanları seferber edeceğiz. Bin kişilik bir caminin yapılması bizi mutlu etti. Varto ilçesi çok ızdırap çekmiş bir ilçemizdir. Devlet halkasının Varto’nun başına getirdiği o olumsuz tabloyu hepimiz beraber yaşadık. Büyüklerimiz bu tabloyu çok iyi bilir. Az önce bir amca bana güzel bir şey söyledi. Kürtçe, ‘Allah sizden razı olsun’ diyor. Çok anlamlı bir şey, ‘bizim tepemizin üstünde, kafamızın üstünde sopalar kalktı. Artık rahatlıkla kahvede oturuyoruz. Sizden de talebimiz kardeşlik hizmetini yürütün. Sebep olan Başbakanımıza ve hükümete buradan şükranlarımı iletiyorum’ diyor.”

Amcanın sözlerinden çok duygulandığını anlatan Işık, şunları söyledi: “Andımız denilen bir ucubenin kaldırılması en büyük hizmetlerden birisidir. Milyonlarca çocuğa, Türk olmayan çocuğa, Arap çocuğuna, Kürt çocuğuna her sabah yalan söyletmişiz. Türküm, doğruyum, çalışkanım, varlığım Türk varlığına armağan olsun, çok acı bir tablo, çok trajik bir tabloydu. Türk olmayan çocuklara Türküm dedirtiyorlardı. Önce yalan söylettiriyorlardı. Sonra doğruyum diye trajik bir ifade kullandırıyorlardı. Hiç kimsenin varlığı bir başkasının varlığına armağan olmaz. Kendi varlığına sahip olma sünnetinde kardeşçe yaşayabilsin, kardeşçe muamele yapabilsin. Allah’a şükür o ortamı biz yakaladık.

“Kürt dili üzerinde baskı ve yasakların bu hükümet zamanında kaldırıldığını anlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“En son 4+4+4’le okullarda seçmeli ders haline getirilmesi, demokratikleşme paketinde özel okullarda anadilde eğitimin Kürtçe olarak verilmesi, insanların artık kendi fıtratına uygun bir şekilde, kendi haklarına sahip olması noktasında Sayın Başbakanımız kararlıdır. Yine din ve vicdan özgürlüğü kapsamında, sadece başlarını örten vatandaşların okul önlerinden geri çevrilmesi, devlet dairelerine sokulmaması, devlet dairesi ve okulları yasaklayan o zihniyetin son kalıntılarının ortadan kaldırılması bizim açımızdan çok önemlidir. Yine bizim toprağımızda, köylerimizde, haberleşme noktasında anlaşılmayan yeni isimlerin kaldırılması ve yasağın bertaraf edilmesi ve eski isimlerin kullanılması bizi mutlu eden adımlardan biridir. Devletin baskısı kalmasın; Türk, Kürt, Arap, Çerkez herkes bu vatanın evladı. Ülkeye sahip çıkmanın yolunun açılması bizim için çok önemli bir gelişmedir.”Faruk Işık, esnaf ziyaretinden sonra ilçeden ayrıldı.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Esas ucube dediğiniz bizim şanlı andımız değil sizlersiniz. Oğlunuz Amerikada okumuş olsaydı benzer andı ABD için söyleyecekti. Hepiniz bu ülkenin kara lekelerisiniz. Yazıklar olsun sizin gibilere ve size inananlara.

  2. SALİH dedi ki:

    AKP milletvekili “Ucube andımızı kaldırdık” demiş.
    SİZ NE DİYECEKSİNİZ EY HALKIM BUNLARA?
    5 AY SONRA SANDIKTA OYLARINIZLA SÖYLEYİN…
    CEVABINIZI…
    BU ZİHNİYETİN SELÇUK TA Kİ DEVAMINA OY VERECEKMİSİN EY HALKIM…
    İŞTE AKEPE ZİHNİYETİ BU MİLLİ DEĞERLERLE OYNAYAN VE ÜLKEYİ KARANLIĞA SÜRÜKLEYECEK BİR ZİHNİYET BU…
    EY SELÇUK HALKI BUNLARA KANMA…..

  3. eski selçuklu dedi ki:

    Nerede ak parti yandaşları ne yazacaklar bu marjinal habere merak ediyorum..Buradan yazıosunuz bis demokrasi istiyen ama nedense kendi yaptıklarınızdan başkasına pay biçmeyi bilen sizler,her mesajımdada belirtiyorum ve yıne yazıyorum YAPTIKLARINIZ MÜKEMMEL..AMA ZİHNİYET komple herşeyi değiştirip sadece bu türkiyede tek olmak istiyen sizler…OSMAN BAŞTERZİ,VS kim olursa olsun işler yapabilir lafım yok fakat bu tür zihniyet içinde olan kişilere asla OY atmam ATTIRMAM..! Bu arada yakında çok güsel istanbulla ilgili olaylar çıkacaktır çünkü SURİYELİ yağmuru var burada insanlıklarıyla ayırt etmiyorum yanlış anlaşılmasın lakin içeri aldınız bakalım nasıl dışarı çıkaracaksınız…İstanbuldan sevgiler..:(

  4. Anonim dedi ki:

    Genel seçimlerde AKP’ye oy vermeyeceğim ama yerel seçimlerde aday önemlidir ve mevcut belediye anlayışının devamının Selçuk’a bir şeyler katacağını düşünmediğim için en iyi adayı hangi parti çıkarırsa, oyum da o partiye olacaktır.

  5. Anonim dedi ki:

    asıl ucube sensin ..türk milletinin kamburları..vekil olduğun ile ve komşularına bir bak elektrik su vergi ödüyorlarmı..alıştınız beleş yaşamaya türk milleti çalışsın siz avantadan geçinin sonrada kalkın serefsizce andımıza ucube deyin..selçukta iktidar nimetleri gelsin diyenlere soruyorum içinize siniyormu…NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

  6. ŞAZİYE SÖĞÜTÇÜ dedi ki:

    AFERİN YAPTIKLARINIZLA NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZDIR BİZDE SİZLERİ 30 MART TA SANDIKLARA GÖMDÜĞÜMÜZDE KAÇACAK DELİK BULAMAYACAKSINIZ ANT OLSUN ANANIZDAN EMDİĞİNİZ SÜTÜ BURNUNUZDAN GETİRECEĞİZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

  7. muşlu dedi ki:

    it ürür kerven yürür. sayın vekilim yakınen tanıdğım ve her hafta görüştüğüm çok değerli bir insandır. kendisi ak partinin yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısıdır. andımızı okumakla hep yalan söylediniz. mademki doğruyuz çalışkanız neden ozaman ülkemiz 1923 ten beri hep geri kaldı?