site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Türkiye’de İlk Yerli Görüntülü Konuşma Platformu Seemeet

Türkiye’de İlk Yerli Görüntülü Konuşma Platformu Seemeet
16.09.2020
A+
A-

Türkiye’nin öncü eğitim kurumu Bahçeşehir Koleji, fark yaratan uygulamaları ve dünyaya örnek oluşturulan eğitim modelleriyle Türkiye’de dünya standartlarında, çağdaş ve kaliteli eğitime öncülük etmeye devam ediyor.

Bahçeşehir Koleji’nin Türkiye’nin eğitim entegrasyonlu ilk yerli görüntülü konuşma platformu SeeMeet Live’ı hayata geçirdiğini belirten Yıldırım BAYTEKİN eğitimde dijitalleşme 12 yıldan bu yana yatırım yaptıklarının altını çiziyor. “Online eğitim zorunluluk olmasaydı bile çağın gerçeği” diyen Baytekin, “Bugün zorunluluk gibi duran ve geçmişteki çoğu başlangıçlar gibi yadırganan bu sistemi, zorunluluk olmaktan çıkarıp tercih sebebi kılan öncüler olmak amacıyla uzun zamandır çalışıyoruz” diyor. Beş yıldır Metodbox uygulamasının üzerinde çalıştıklarını söyleyen Baytekin, ” 200 milyon TL yatırımla İstanbul ve Ankara’da kurulan teknoparklarda 100’e yakın mühendis ve yazılımcının çalıştığı Metodbox ile aynı anda 150 bin öğrenciye uzaktan eğitim verdik” diyor.
Eğitim entegrasyonu olan ilk yerli görüntülü konuşma uygulaması SeeMeet’i de geliştirdiklerini sözlerine ekleyen Baytekin, “Yerli yazılım kullanılması için yatırımlarımızı ve bilgi birikimimiz ortaya koyarak önemli bir adım attık” değerlendirmesini yapıyor. SeeMeet, Metodbox ve yayınlarıyla birlikte 360 derece bir akademik süreç yürüttüklerini ve uzaktan eğitimin kalitesini içeriğin belirlediğini söyleyen Baytekin, ” Öğrencilerimizin tüm derslerinin materyallerine ve videolarına erişebileceği yapay zeka tabanlı kişiye özgü dijital öğrenme platformumuz Metodbox, kendi öğretmenleriyle canlı derslerini gerçekleştirecekleri görüntülü konuşma platformumuz SeeMeet ve yayınlarımız ile 360 derece bir akademik süreç yürütüyoruz. SeeMeet ile öğrencilerimize, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla verimli etkileşime girebilecekleri bir platform sunuyoruz. Öğrenci ve öğretmenler sınıfta değil, uygulamada buluşuyor. Dersler internet ortamında işleniyor. SeeMeet’i diğer görüntülü görüşme platformlarından ayıran en önemli nokta, eğitim odaklı olması ve Metodbox dijital eğitim platformu ile tam uyum ile çalışmasıdır. SeeMeet isimli bu uygulamaya, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve TÜBİTAK’ın da destek verdiği SeeMeet isimli bu uygulama BK Mobil tarafından tasarlandı. Bu uygulama sayesinde 360 derece uzaktan eğitim yakından takip planı da hayata geçmiş oldu. Uzaktan eğitim sürecini en başarılı şekilde yürütmek için tasarlanan SeeMeet Türkiye’nin ilk ve tek eğitim odaklı görüntülü konuşma platformudur. Seemeet, Bahçeşehir Kolejinin eğitim platformu Metodbox’la birlikte çalışıyor. Uygulama üzerinden öğretmenler öğrencileri ile interaktif iletişim kurabiliyor.
Sorulan sorulara hızlıca cevap alıp, anket oluşturabiliyor. Bu platform uzaktan eğitim sürecinin verimliliği açısından öğrencilere gerçek bir sınıf ortamı sunuyor, bir sınıfta bir öğrencinin tam olarak neye ihtiyacı varsa ona göre geliştirildi. Öğrenciler sınıf ortamında ders işliyor, yoklama alınıyor ve söz istemek için parmak kaldırılıyor… Tüm kademelerimizde eğitim öğretimimizi hem senkron olarak hem de asenkron olarak SeeMeet ve Metodbox uygulamaları üzerinden gerçekleştiriyoruz.” Dedi.
“Velilerimizin gözleri Pandemi döneminde çocuklarının eğitim süreciyle ilgili arkada kalmasın. Bahçeşehir Koleji öğrencileri Metodbox ve SeeMeet uygulamaları ile bu dönemde eksiksiz olarak kaliteli eğitim almaya devam edecekler. Uygulamakta olduğumuz tam uzaktan eğitim modeli ile 2020-2021 eğitim öğretim yılını da başarılar bir şekilde bitireceğiz. Öğrencilerimizin akademik anlamada her türlü eksiği tamamlanacak, bununla birlikte öğrencilerimize gerekli psiko-sosyal desteği de eksiksiz sağlayacağız. Uzaktan Eğitim sürecini başarılı şekilde yürütmek için tüm donanımımızla hazır olsak da bütün öğrencilerimizin kampüsümüze döneceği günü heyecan ve sabırsızlıkla bekliyoruz. Tüm hazırlıklarımızla, yeni normalde yüz yüze eğitime hazırız.” Diyerek sözlerini tamamladı.

KİŞİYE ÖZGÜ EĞİTİM MODELİ
Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü kurucusu Yıldırım Baytekin, “ Bahçeşehir koleji olarak uzaktan eğitime ihtiyaç duyulan bu süreçte dijitalleştirme ve uzaktan eğitim metotları üzerine kazandığımız tecrübe her zaman olduğundan daha fazla öne çıkmış durumda. Bahçeşehir Koleji 12 yılı aşkın bir süredir ‘Kişiye Özgü Eğitim Modeli’ni uyguluyor. Bahçeşehir Koleji Yaklaşık 2 yıldır da bu modeli dijitalleştirerek ve yapay zeka destekli bir öğretim Platformuna taşıyarak Metodbox’ı uzaktan eğitim sürecine dahil ederek, bu platform içerisinde konu anlatım videoları, soru çözüm videoları, testler ve bu testlerin çözümleri dahil olmak üzere her kademe uygun olacak şekilde animasyon ve videoları da bu sürecin içerisine ilave etmiştir ”dedi.

METODBOX İLE BAHÇEŞEHİR KOLEJİ EĞİTİMDE TEK
Günlük hayatımızın tamamen değiştiği Pandemi döneminde Bahçeşehir Kolejinin uyguladığı Uzaktan Eğitim Sistemi ile çok başarılı bir sınavdan geçtiğini belirten BAYTEKİN sözlerine şu şekilde devam etti. “ Uzaktan Eğitim dediğinizde sadece teknolojik alt yapıya sahip olmak yetmez, bu anlamada içeriğe ve deneyime sahip olmanız gerekir. Uzaktan Eğitim sürecine 10 yıldır ciddi yatırımlar ve hazırlıklar yapan bir kurumuz. Hazırlığımız hem teknolojik alt yapı anlamında hem de içerik anlamındadır. Yaklaşık 2 yıldır Yapay Zeka Tabanlı bir eğitim platformu olan Metodbox uygulamasını kullanıyoruz. Bu uygulamanın içerisinde akademik programa uygun konu anlatımları, sınavlar, tekrar yapmaya yönelik videolar, tekrar testleri, farklı yaş gruplarına hitap eden animasyonlar mevcut. Uygulama öğrencinin okul dışı tüm eğitim sürecini destekleyecek alt yapıya sahip. Metodbox öğrencinin okul dışı sürecinde zaman ve mekandan bağımsız, öğrenci merkezli, kişiye özgü bir eğitim modelini uygulayabileceği bir sistem olarak hayata geçti. Pandemi döneminde ise uzaktan eğitim, öğrencinin tüm eğitim hayatını kapsadığı için bu sürecin çok önemli bir unsuru oldu.

“Okul öncesinden, lise son sınıfa kadar her sınıftaki öğrenci için yapay zeka temelli çok zengin bir içerik hazırlandı. Metodbox’ta okul öncesi öğrenci de isterse sesli masal dinleyip İngilizce animasyonlarla dijital ortamda dil öğreniyor.”

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü 6. yılına “eğitim kalitesinde” çıtasını yükselterek giriyor.
Kaliteli eğitimi İzmir ’de yaygınlaştırmak hedefiyle yola çıkan ve bugün kaliteli eğitim denince ilk akla gelen kurum olan ‘’Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü’’ uzman eğitim kadrosu ile her alanda başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.
Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü bulunduğu konum, sahip olduğu fiziki imkânlar ve uyguladığı eğitim modelleriyle bölgenin eğitim üssü olmayı fazlasıyla hak ediyor. 2015 yılında eğitim – öğretime başladığı günden beri büyük başarılara imza atan Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise kademlerinde eğitim vermektedir.
Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü 6. yılına “eğitim kalitesinde” çıtasını yükselterek giriyor.
2015 yılından bu yana bölgenin eğitimine kazandırdığı uluslararası vizyon ve öğrencilerinin akademik başarıları ile ön plana çıkan Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü, başta Torbalı olmak üzere Gaziemir, Kemalpaşa, Menderes, Buca, Selçuk, Tire ve Bayındır’dan gelen öğrencilerle Bölgenin Eğitim ve Yaşam Kampüsü niteliğini kazanmıştır…

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.