site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Turizm Sektöründen Başkan Bakıcı’ya Ziyaret

Turizm Sektöründen Başkan Bakıcı’ya Ziyaret
29.04.2014
A+
A-

turuzim-sektoru-baskan-bakici (2)

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler ve Yönetim Kurulu Üyeleri Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı’yı ziyaret etti. Başkan Bakıcı’ya hayırlı olsun dileklerini ileten heyet Selçuk’un turizm pastasından daha çok pay alabilmesi için Başkan Bakıcı ile görüş alışverişinde bulundu.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Bakıcı ‘ya bir plaket sundu. Ardından Selçuk merkezinin turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için görüş ve önerilerini aktaran ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler “Selçuk’ta mum dibine ışık vermiyor. Meryemana, Şirince, Efes gibi değerli turizm varlıkları, Pamucak gibi mavi bayraklı bir plajı, beş yıldızlı otelleri olan Selçuk’a gelen turistin ne yazık ki şehir merkezine faydası olmuyor. Bunun sorumlusu herşey dahil turizm gibi görünüyor ancak bu yanlış bir algı. Asıl sorun Selçuk merkezine turist çekecek cazibe unsurlarının olmayışıdır. Selçuk için yeni bir şeyler söylemek lazım. Daha canlı bir festival, gastronomi ve şarap kültürüne dair etkinlikler, butik otelcilik gibi girişimlerle aşama kat edilebileceğine inanıyoruz” dedi. Turizm sektörü olarak ilk etapta Pamucak yolunun ve yönlendirme levhalarının iyileştirilmesi, yine Pamucak bölgesinde peyzaj ve aydınlatma düzenlemelerine önem verilmesi ve Küçük Menderes kirliliğinin mavi bayraklı Pamucak plajına vereceği zararların önlenmesi için girişimde bulunulması gibi talepleri olduğunu söyleyen ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler “Bu anlamda yapılacak çalışmalara turizm sektörü olarak gereken desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Selçuk için yapılacak her türlü çalışma için ortak akılla hareket etme gibi bir çalışma prensipleri olduğunu söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı ise Merkezi yönetim, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Belediyesi ve turizm sektörü işbirliğinde Selçuk’un turizmden alacağı payı büyütmek için çalışacaklarını ifade etti. “Amacımız herkesin refahını arttırmak” diyen Başkan Bakıcı “Ortak çalışmalarımız herkesin lehine sonuçlar doğuracaktır. Turizm sektörü ile el ele Selçuk merkezinin de turizmden hak ettiği payı alabilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

turuzim-sektoru-baskan-bakici (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.