Selçuk Haber

Kireç: Mumcu’yu Kaybetsekte Umudumuzu Kaybetmeyeceğiz

ugur-mumcu-selcukta-anildi (4)20 yıl önce katledilen Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu, Selçuk’ta düzenlenen törenle anıldı. Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün yıl dönümü dolayısıyla İstasyon Meydanı ile Uğur Mumcu Sevgi Yolu arasında anma yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şube Başkanı Tuncay Kireç, Selçuk Belediyesi CHP’Lİ Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak İstasyon Meydanında bir araya gelen katılımcılar ellerinde Türk bayraklarıyla “Uğurlar Olsun, Ankara’nın Taşına Bak ” şarkılarını söyleyerek Uğur Mumcu Anıtı’na kadar yürüdüler. Anıtın önünde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şube Başkanı Tuncay Kireç “Bugün burada Uğur Mumcu’yu katledilişinin 20. Yılında özlem ve sevgi ile anmak ve daha iyi anlamak için anlatmak için toplanmış bulunuyoruz.  Sadece Uğur Mumcu’yu değil; Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy gibi katledilen birçok aydınımızı da saygı ve sevgi ile anıyoruz Günümüz Türkiye’sinde demokrasi, insan hakları ve hukuk alanlarında gün geçtikçe artan baskıların, kısıtlanan özgürlüklerin ve insanlığın üzerine karabasan gibi çöktüğü bu süreçte bizler Uğur Mumcu’yu kaybetsek de umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Uğur Mumcu çok ileri görüşlü bir yazar ve hukuk adamıydı. Bugünün bürokrat yapısını 30 yıl önce görüp, korkmadan dile getirmiştir. Abdullah Öcalan ve PKK’nın arkasındaki yerli ve yabancı güçlerin ilişkilerini yazdığı kitaplarla Türk Kamuoyuna açıklanmıştır.  Uğur Mumcu aydınlık düşüncesi , çağdaş, ilerici anlayışı, Mustafa Kemal sergisi ,laik demokratik, bağımsız Türkiye özlemi doğrultusunda verdiği mücadeleye karşı , bu mücadeleyi etkisiz kılmak için iç ve dış çevrelerin iş birliği sonucunda bu cinayet işlenmiştir. Ülkemizde Uğur Mumcu bir simge olmuştur. Bugün ülkemizin baskıya dayalı bir şekilde yönetilmesi, yapılan baskılar, hukuksuzluklar, kısıtlanan özgürlükler bizlerin Uğur Mumcu’ya olan saygı ve sevgimizi kat kat arttırmıştır. Laik, demokratik, bağımsız bir Türkiye’de sevgiyle yaşayabilmek umuduyla hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Selçuk Belediyesi Korosu Müzik Öğretmeni Fatma Kılınç’ın yönetimi ve Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ün koroya katılımı ile birlikte Yiğidim Aslanım ve Güneş Topla Benim İçin şarkıları hep bir ağızdan söylendi. Ardından birçok vatandaş ellerindeki karanfilleri Uğur Mumcu Anıtı’na bıraktı.

Exit mobile version