site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kireç: Mumcu’yu Kaybetsekte Umudumuzu Kaybetmeyeceğiz

Kireç: Mumcu’yu Kaybetsekte Umudumuzu Kaybetmeyeceğiz
25.01.2013
A+
A-

ugur-mumcu-selcukta-anildi (4)20 yıl önce katledilen Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu, Selçuk’ta düzenlenen törenle anıldı. Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün yıl dönümü dolayısıyla İstasyon Meydanı ile Uğur Mumcu Sevgi Yolu arasında anma yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şube Başkanı Tuncay Kireç, Selçuk Belediyesi CHP’Lİ Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak İstasyon Meydanında bir araya gelen katılımcılar ellerinde Türk bayraklarıyla “Uğurlar Olsun, Ankara’nın Taşına Bak ” şarkılarını söyleyerek Uğur Mumcu Anıtı’na kadar yürüdüler. Anıtın önünde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şube Başkanı Tuncay Kireç “Bugün burada Uğur Mumcu’yu katledilişinin 20. Yılında özlem ve sevgi ile anmak ve daha iyi anlamak için anlatmak için toplanmış bulunuyoruz.  Sadece Uğur Mumcu’yu değil; Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy gibi katledilen birçok aydınımızı da saygı ve sevgi ile anıyoruz Günümüz Türkiye’sinde demokrasi, insan hakları ve hukuk alanlarında gün geçtikçe artan baskıların, kısıtlanan özgürlüklerin ve insanlığın üzerine karabasan gibi çöktüğü bu süreçte bizler Uğur Mumcu’yu kaybetsek de umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Uğur Mumcu çok ileri görüşlü bir yazar ve hukuk adamıydı. Bugünün bürokrat yapısını 30 yıl önce görüp, korkmadan dile getirmiştir. Abdullah Öcalan ve PKK’nın arkasındaki yerli ve yabancı güçlerin ilişkilerini yazdığı kitaplarla Türk Kamuoyuna açıklanmıştır.  Uğur Mumcu aydınlık düşüncesi , çağdaş, ilerici anlayışı, ugur-mumcu-selcukta-anildi (2)Mustafa Kemal sergisi ,laik demokratik, bağımsız Türkiye özlemi doğrultusunda verdiği mücadeleye karşı , bu mücadeleyi etkisiz kılmak için iç ve dış çevrelerin iş birliği sonucunda bu cinayet işlenmiştir. Ülkemizde Uğur Mumcu bir simge olmuştur. Bugün ülkemizin baskıya dayalı bir şekilde yönetilmesi, yapılan baskılar, hukuksuzluklar, kısıtlanan özgürlükler bizlerin Uğur Mumcu’ya olan saygı ve sevgimizi kat kat arttırmıştır. Laik, demokratik, bağımsız bir Türkiye’de sevgiyle yaşayabilmek umuduyla hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Selçuk Belediyesi Korosu Müzik Öğretmeni Fatma Kılınç’ın yönetimi ve Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ün koroya katılımı ile birlikte Yiğidim Aslanım ve Güneş Topla Benim İçin şarkıları hep bir ağızdan söylendi. Ardından birçok vatandaş ellerindeki karanfilleri Uğur Mumcu Anıtı’na bıraktı.

ugur-mumcu-selcukta-anildi (1)

ugur-mumcu-selcukta-anildi (3)

YORUMLAR
  1. vatan dedi ki:

    tuncay kireci belediye başkanı olarak görmek istiyoruz

    1. Anonim dedi ki:

      tamam önce aday olsun da sonra olsun belediye başkanı ama hangi partiden aday olacak ki?
      ona sıra vermez sevgili abiler

    2. hikmet dedi ki:

      partilerden aday olunduğu için önce aday olacağın partide terleyeceksin emek vereceksin çalışacaksın insanlar seni bilecek sevecek tuncay abi daha yolun çok başında inşallah öyle bir isteğide varsa tabiyki çok çalışacak ondan sonra her şey olur. başarılar diliyorum..

  2. içinize dikkat ey halkım... dedi ki:

    özgür aydoğan işçi partisi selçuk sorumlusuna soru en önde vurulduk ey halkım pankartını taşıdın neyin sovu bu arkadaşım…
    1) Aydınlık hareketi, 1970’li yıllarda PKK ile mücadele etti. Bu uğurda Aydınlıkçılar canlarını verdiler.

    2) 12 Eylül 1980’den sonra Aydınlık hareketi özeleştiri yaptı. PKK’ya yakınlaştı.

    Bu yakınlık öylesine sıcak dialoglara döküldü ki, Aydınlıkçılar yayın organları 2000’e Doğru’da, “gerillalar komutan kaçırdı” gibi propağanda kokan yalan haberler bile yaptılar.

    Ödüllerini de aldılar: Öcalan başta Doğu Perinçek olmak üzere üç Aydınlıkcı’nın SHP listesinden TBMM’ye girmesini teklif etti.

    Ancak Perinçek daha çok milletvekili istedi. Anlaşamadılar.

    3) 1990 yılların ikinci yarısından sonra Aydınlık ile PKK arasında soğuk rüzgarlar esmeye başladı.

    4) Son yıllarda Aydınlık, PKK’ya tıpkı 1970’li yıllarda olduğu gibi savaş açtı.

    Şimdi gelelim meselenin Uğur Mumcu’yla ilişkisine: Uğur Mumcu öldürülmeden önce “Öcalan-MİT” ilişkisini araştırıyordu. O dönemde Perinçek, Öcalan’a Bekaa’da kırmızı karanfil veriyordu.

    Mumcu, Öcalan MİT ilişkisi konusunda Cumhuriyet’te bazı makaleler yazdı.

    Mumcu’nun, Öcalan’la ilgili yazdıklarına en büyük tepki kimden geldi dersiniz; Doğu Perinçek’ten!

    Yayın organı 2000’e Doğru dergisinde Mumcu’yu, CIA-MOSSAD ajanlığı ile itham etti. Perinçek’i bu kadar öfkelendiren neydi biliyor musunuz?

    Mumcu’ya göre Öcalan Aydınlık’ın (o dönemdeki adı şafak’tı) bildirilerini dağıtırken, yakalanmış ve bu dönemde MİT tarafından “devşirilmişti”.

    Uzatmayalım, gelelim bugüne:

    Doğu Perinçek ve Aydınlıkcılar, Mumcu’nun doğru yazdığını söylüyorlar. Aydınlık’ın son sayısında Uğur Mumcu’ya övgüler düzüyorlar!

    Rahmetli Mumcu, Perinçek ile aynı çizgide buluşmaktan memnun mudur bilenmez.

    Bilinen; Mumcu’nın yaşadığında, “Öcalan’ın MİT ile ilişkisi neden Aydınlıkcıları rahatsız ediyor” sorusuna yanıt bulamadığıdır.

    Sahi 1990’lı yılların başında Öcalan’ın istihbarat ilişkilerinden rahatsız olan Aydınlık bugün neden “PKK’yı MİT kurdu” diye haber yapmaktadır.

    Siz siz olun Perinçek’in ne dediğine değil, ne demediğine bakın!

    1. Özgür Aydoğan dedi ki:

      Takımları çekip gezeceğim bir daha kimseye karışmayacağım söz 🙂 Arkadaşım bu parti konulara merak saldıysan gerekli eğitimi veren parti okulları var. Senin gibilerin İşçi Partisinden hoşlanmaması bile benim vicdanım için yeterli bir sebep. Bir yerde karanlık cephe kurulduysa ben tabi ki karşı tarafta olurum, yani “Aydınlık” tarafında. Siyaset böyle yorum yapmakla olmuyor kardeş, sen iyisi mi siyaseti bırak. Belediye senin gibiler için parklar yapmış git onlardan birini kumda oyna. Yüz gram akılla bizimi yıldıracaksınız, bizim inancımız ve bağlılığımız çeliktendir bu nedenle odunlar pek etkili olamaz. PKK veya AKAPE hizmetkarlarının düşmanı olmak bizim için gururdur.

      1. Anonim dedi ki:

        ak parti gibi parti mi geldi ülkeye bugüne kadar, çağ atlatıyoruz çağ memlekete

        1. Özgür Aydoğan dedi ki:

          Dikkat edin de siz millete çağ atlatıyoruz derken millet size atla… yok yok siz iyisimi devam edin…

  3. Anonim dedi ki:

    bu ne kardeşim ya sanki birtek uğur mumcu öldürüldü bu memlekette
    abartmayın olayları bu kadar insanların gözüne hoş gözükmüyor böyle kutuplaşmalar

  4. Anonim dedi ki:

    özgür aydoğan cevap ver be yada arasına alan sözde milliyetçi geçinenler yukarıda güzel yorum yapılmış açıklarmısınız

    1. Özgür Aydoğan dedi ki:

      Nasıl bir Türkçe senin ki. Bence eğitimsiz ama dahada kötüsü cahilsin.

      1. Anonim dedi ki:

        Birincisi, seninki derken burada iyelik vardır;
        ikincisi, “de” ayrı yazılır.

        1. Özgür Aydoğan dedi ki:

          İnternet de yorum yaparken Türkçe sınavında değilsin rahat ol, sadece kelimeleri tam ve düzgün yaz gerisini okuyanlar anlar. Senin ayarın yok mu? Ayarın bozulmuş 🙁

          1. Anonim dedi ki:

            yiğidi öldürelim ama hakkını yemeyelim. ekler köklerle ilgili yorum yapan aynı kişi değil özgür bey endişe duymayın. ancak ufacık bi kurcalamayla genel olarak üslup farkı hemen ortaya çıkıyor. çizginizi bozmayın. herzaman size destekçiyim. Artık biraz daha genç ve dinamik insanların siyasete girmesi ve kendinden birşeyleri kente ve yaşadığımız sosyal çevreye bulaştırması gerekiyor. şimdilik ben isimsiz olarak devam edeyim. Çünkü henüz bu taşra mantığını (yanlış anlaşılmamasını umuyorum ama illaki bi kulp takılacaktır) çözebilmiş değilim. Sadece size tavsiyem ve hatta dileğim; birilerinin gölgesi altında olmamanız. gerçekten duruşunuzun sağlamlığını göstermeniz. elbet destek gerekir, ancak emeğinizi çiğneyecek çok insan olacaktır.
            sevgiler…

        2. Özgür Aydoğan dedi ki:

          “cevap ver be yada arasına alan sözde milliyetçi geçinenler yukarıda güzel yorum yapılmış açıklarmısınız” bunu yazan kişi Türkçe dersi veriyor 🙂

  5. Özgür Aydoğan dedi ki:

    Orada bir büyüğüm “yardım eder misin” dedi bende ona yardım ettim ve pankartı taşıdım, taşımam normal çünkü ben ADD Selçuk Şube Yönetim Kurulu Üyesiyim. Böyle amele işlerden herkes kaçar ama sen Şov demişsin buda senin kapasiteni ve bu işlere uzaklığını gösteriyor. Benim gibi insanlar hep vardı, herkes tanır beni çünkü insanların içindeyim saklanmam ve göründüğüm gibi yaşarım. Birde benim gibi olmayanlar benim gibilere düşman olanlar vardır, onlarda senin gibi ismini soy adını yazamayan ve yalan iftiradan medet umanlardır. Korkak, hayin ve iftiracısın. Kimin kulusun bilmem ama bu şekilde işini iyi yapamıyorsun, hiç kusurumu bulamadıysan bunu suç saydıysan baya iyi durumdayım. Suçum pankart taşımak 🙂 İyi ki herkes senin gibi cahil değil. İşçi Partisi tarihini merak ettiysen her zaman için bu konuda bilgi paylaşımı yapabilirim, bir telefon kadar yakınım.

    1. Anonim dedi ki:

      kim yazdı bilmiyorum ama.yazılanlara kaçak cevap vermişsiniz özgür bey .konunun özüne cevabınızı bekliyoruz.

      1. Özgür Aydoğan dedi ki:

        Bence yazanı çok iyi biliyorsun, çünkü buradaki yorumları sahte isimlerle yazanlar genelde aynı kişiler. Ortalık karışsın cümbüş olsun istiyorsan kendine başka birini bulmalısın, çünkü daha önemli işlerim var. Yazdıklarımı anlamayan ve kaçak bulan senden başka kimse yoktur. Kim yazdı bilmiyormuşta kaçak cevapmışta… çocukmusunuz siz. Bakın işinize…

        1. hikmet dedi ki:

          Özgürü çok iyi tanıyorum bur dan yorum yapıp güneşi balçıkla sıvayamazsınız. siz onun yarısı kadar Ülkesine Faydalı bireyler olun yeter..

        2. Anonim dedi ki:

          peki yazanı biliyorum diyelim.olsun…. siz yinede hala cevap vermediniz.mesela doğu perinçekin apo ile el sıkıştığı resim (hafızam yanıltmıyorsa 2000 e doğrunun kapağında vardı ) FOTOMONTAJ diyebilirsiniz :))))

          1. Özgür Adoğan dedi ki:

            Siyaset yasaklı olduğu dönemde derginin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Bu nedenle görüştü ve haber olarak yayınladı. Olay bu. O fotoğraf gizli değil, fotomontaj hiç değil. Asıl montajı senin beynine yapmışlar. Geçmiş olsun.

  6. arnavut oğlu işkodramemleket dedi ki:

    uğur mumcuyu anıyorsunuz güzelde türk halkının bir kandilini mubarek olsun diyemiyorsunuz bunebicim ziyniyet arkadaşlar kimsenin kişiliğine birşey diyemem am ma selcuk halkının da kandilini kutlamak birşey kaybettirmez kazan dırır gönül alır bir parti bunu hep yapyor gönül alıyor sizde gönül alın gönül almakgüzelbirşey kaybettirmez kazandırır kazandırııııııııııııııııııııııııırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  7. APASASLI 35920 dedi ki:

    yağcılık olsun diye add başkanını hemen belediye başkanı yaptınız beeee? bu haberde ki konu sayın uğur mumcu yu saygı ile anmaktır. siyate gerek yok burda!!! SAYGILARIMIZ ile…

  8. şaziye söğütçü dedi ki:

    EY ANONİM ERKEKSEN ADINI YAZDA ONDAN SONRA AKP Nİ MET ET SEN AYDAMI YAŞIYON EN BASİTİ EFES ESNAFININ DURUMU MİLLET KAN AĞLIYO EFES BİTTİ BU PARTİNİN ADI AKP DEĞİL AKRABAYI KALKINDIRMA PARTİSİ SENDE ONLARDANMISIN YALAKA MİLLETE BAK HERKES BORÇ İÇİNDE İŞ YOK AŞ YOK SELÇUKTANDA AKP YE OY YOK BABAM ÇIKSA MEZARDAN YİNEDE AKP YE OY VERMEM ÇIRPINDIKÇA BATACAKSINIZ KENDİ KAZDIĞINIZ KUYUYA DÜŞECEKSİNİZ ESERİNİZ DAHİ KALMIYACAK ANAP YTP SHP NE OLDU BİTTİ ADLARI DUYULMUYO SİZDE AYNISINI OLUCAKSINIZ DARAN PERAN OLMANIZA AZ KALDIIIIIII CEVAP YAZACAKLARIN DİKKATİNE ADINI YAZMIYANI KAYLE ALMAM

    1. Anonim dedi ki:

      Şaziye hanım bence bu yorumu yaparken elinizi de belinize koyarak yapmış olmalısınız. Sizin gibiler çok memlekette. Sorun AKP CHP değil. Sığ dünyalar. Yapılan herşeyi şakşaklamakla olmaz. eylem düzeyinde nedir yaptığınız, nedir hayata dair üretiminiz merak ediyorum.

  9. şaziye söğütçü dedi ki:

    ADINI YAZ ADINI ADAM OL ADAM BENİM ÇİZGİM BELLİ BENİM HİÇ KİMSEDEN BEKLENTİM YOK ALLAHIMA ŞÜKÜR EŞŞEK GİBİ ÇALIŞTIM BEY GİBİDE EMEKLİYİM HESAP VERECEĞİM KİMSE YOK KİMSEYEDE GEBE DEĞİLİM İSTEDİĞİMİ YAZARIM ZEVK BENİM KEYİF BENİM NE BENİM İŞE İHTİYACIM VAR NEDE İŞE GİRECEK YAKINIM VAR ATIMI İSTEDİĞİM YÖNE SÜRERİM KİMSEDEN KORKUM YOK ALLAHTAN BAŞKA SEN ADAMSAN ADINI YAZ AKP NİN YALAKASI ONURUN VARSA TABİ KAPALI KAPILAR ARDINDA OLMA AÇIK OL AÇIKKKKKKKKKKK

    1. Anonim dedi ki:

      AKP li filan değilim gönlünüz rahat olsun. Bi tutturmuşsunuz AKP AKP AKP… Gerçekten yazık. Adam olmak… erkek olmak… Bu ifadelerizinle kendinizi hiçleştirmekte olduğunuz kanısındayım. akşam saatlerinde sokağa çıkın bakalım kaç tane kadın göreceksiniz. Kahvelerin önünden geçerken sağınıza solunuza çekinmeden bakabiliyor musunuz? Kentte aktif olan kaç kadın var. Geçen yıl belediye personeli olan bir kadın öldürüldüğünde kaç kadın tepki gösterdi. Misal ordamıydınız? Hiç o kadının hikayesini merak ettiniz mi? …. Daha birçok soru yöneltebilirim size, farklı farklı konularda. Hepimizin çizgisi belli. Ancak değişebilmeyi kabul etmek lazım. Değiştirmeyi denemek lazım.