site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tüm Kent Birleşti: Efes Bizimdir

Tüm Kent Birleşti: Efes Bizimdir
05.02.2022
A+
A-

Efes Selçuk Kent Konseyi’nin koordinasyonunda düzenlenen “Efes Bizimdir” imza kampanyası Efes Alt Kapı’da başladı.

17 Haziran 2021 tarihinde, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in öncülüğünde tüm partilerin meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, 1970’lerden bu yana Efes Selçuk Belediyesi tarafından işletilen ve gelirleri belediyenin sürdürdüğü kamusal hizmetlere kaynak oluşturan Efes Alt Kapı Otoparkı’nın işletme hakkının belediyeye bırakılmasını talep eden “Efes Selçuk’un Geleceğine Hep Birlikte Kararlılıkla Sahip Çıkacağız” başlıklı tarihi çağrıyı kamuoyu ile paylaşmıştı.

Efes Selçuk Kent Konseyi koordinasyonunda tüm kente yayılan bir kampanyaya dönüşen tarihi çağrıya, siyasi parti temsilcileri, oda temsilcileri, sendika üyeleri, belediye çalışanları ve Efes Alt Kapı esnafı da katılım sağlıyor. Efes Bizimdir imza kampanyasına halk da yoğun katılım gösteriyor.

Efes Selçuk Kent Konseyi Başkanı Suna Gündoğdu, kampanya öncesinde kent konseyinin tüm bileşenleri adına yaptığı basın açıklamasında; “Efes Selçuk Kent Konseyi olarak bu çağrının üzerine sivil toplum kuruluşları, dernekler ve siyasi partiler ile birlikte bir imza kampanyası başlattık. Efes Alt Kapı Otoparkı işletme haklarının belediyede kalması için yapmış olduğumuz çağrıya kulak veren herkese teşekkür ediyor, imza kampanyamızı başlatıyoruz” dedi. Kent Konseyi Başkanı Suna Gündoğdu, 17 Haziran 2021’de Efes Selçuk kamuoyunun imzaladığı metni de okudu.

EFES BİZİMDİR, BİZİM KALACAK
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel imza kampanyası öncesinde yaptığı konuşmada süreci özetleyerek; “Biraz önce Suna Gündoğdu’nun okuduğu metin 17 Haziran 2021 tarihinde Efes Selçuk Belediyesi’ndeki bütün meclis üyeleri, Efes Selçuk mücavir sınırları içinde bulunan bütün partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin tamamı tarafından imzalanmıştır. 2021 yılının Aralık ayında normal şartlarda biten süreye dahil olarak, altı ay boyunca bir fiil, dört koldan, hiçbir şekilde siyaseti alet etmeden çalışılması sonucunda 3 aylık ek uzatma kararı alınmış, daha sonrasında da ihale ile ilgili müracaatlarımızın da genel itibariyle eski dönemlerde olduğu gibi sadece Efes Selçuk Belediyesi ile yapılmasına ilişkin çağrımız göz ardı edilmiş ve ihale kararı verilmiştir. Bu saatten sonra yapılması gereken halkın Efes’e gerçekten sözde değil özde sahip çıktığını göstermekle olacaktır. Efes bizimdir, bizim kalacaktır” dedi.

11 ŞUBAT’A KADAR DEVAM EDECEK
Efes Turistik Eşya Satıcıları ve Üreticileri Derneği Başkanı Muharrem Akağaç ise “Bu Efes Selçuk’un meselesi siyaset meselesi değil. Bu Efes esnafının, Selçuk halkının meselesidir. Efes bizimdir, bizim kalacak. Biz daha önce de bu olaylarla karşılaştık. Efes ören yerinde, dükkânlarımızın içine bundan 10 sene önce dükkân açıldı. Aynı şeyler tekrar yapılmak isteniyor. Biz 17 Haziran’da da bütün siyasi partilerle, sivil toplum örgütleriyle hepimiz varız dedik. Bugün de hepimiz buradayız. Efes için, Selçuk için buradayız” dedi.

Efes Bizimdir” imza kampanyası, Efes Alt Kapı ve kentin farklı noktalarında 11 Şubat’a kadar devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.