site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tüm Balkan Göçmenlerinden Aslan Savaşan’a yazılı destek

Tüm Balkan Göçmenlerinden Aslan Savaşan’a yazılı destek
23.10.2015
A+
A-

aslan-savasan4

İzmir’de faaliyet gösteren Balkan göçmenleri federasyon ve derneklerinden yazılı olarak MHP Milletvekili ve 1. Bölge Milletvekili adayı olan Aslan SAVAŞAN’ı destekleyeceklerini belirtti. İzmir’in nüfus yapısında önemli bir yere sahip olan balkan göçmenlerinin kendi içlerinden çıkan adayı Meclise gönderme konusunda kararlılıklarını ortaya koydu. 7 Haziran seçimlerinde AKP’nin aday listesinde olan Balkan kökenli Cemil Şeboy’un listede olmaması ve CHP’nin de göçmen aday göstermemesi üzerine Balkan kökenli vatandaşların bir araya geldiği 8 tane sivil toplum kuruluşu MHP’in Balkan kökenli adayı Aslan SAVAŞAN’ın şahsını destekleyeceklerini açıkladılar. SAVAŞAN’a ilettikleri yazılı açıklamada şu şekilde;
DUYURU
İzmir’in nüfusunda önemli bir yere sahip olan Balkan kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak belirli sivil toplum kuruluşları çatısı altında birlik ve dayanışma ruhu ile sivil toplum faaliyetleri yürütmekteyiz. Göçmen dernekleri, federasyonları gün geçtikçe İzmir’de etkinliğini artırmış, toplumsal bir dinamik haline dönüşmüş, Balkan kökenli vatandaşlarımız zamanla siyasal temsil alanında da etkinliklerini artırmışlardır. Bu anlamda, göçmen vatandaşlarımızı sağlıktan spora birçok alanda en iyi şekilde temsil eden Sayın Aslan SAVAŞAN’ın 7 Haziran 2015 Milletvekilliği seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1. Seçim Bölgesi 2. Sıradan aday olarak gösterilmesi ve bizlerin de desteğiyle seçilmesi Balkan Kökenli Türk Vatandaşlarını çok mutlu etmiştir.
1 Kasım tarihinde yapılacak Milletvekilliği seçimlerinde göçmen dernek ve federasyonlarında görev yapmış, Ankara’da İzmir’in güçlü sesi olan, Balkan kökenli göçmenlerin gururu Sayın Aslan SAVAŞAN’ın tekrar seçilmesi için şahsına katkı yapacağımızı kamuoyuna duyurur, Sayın SAVAŞAN’a seçim çalışmalarında başarılar dileriz.”

Aslan SAVAŞAN yaptığı açıklamada; “Balkan kökenli sivil toplum kuruluşlarının bu desteğinden büyük mutluluk duydum. Yılar önce Balkanlardan göç etmiş bir ailenin çocuğuyum, bununla da gurur duyuyorum. Göçmen STK’larının şahsıma yönelik kenetlenmesi ve desteklemesi gurur verici. Göçmen kardeşlerime, abilerime, ablalarıma teşekkür ederim. İzmir’de yaşayan göçmenlerin tek isteği içlerinde birilerinin Meclis’te İzmir’i temsil etmesi. MHP dışında hiçbir parti bunu okuyamadı. AKP, İzmir’de yaşamayan, İzmir Seçmeni olmayan Kosovalı kardeşlerimizi İzmir’e getirip Parti bayrakları altında açıklama yaptırmasını da yadırgadım, İzmirli böyle orta oyunlarına prim vermez. Bunu yapmak yerine Cemil Şeboy’u aday gösterselerdi daha samimi olurdu. 7 Hazirandan bugüne kadar tüm İzmir’in sesi olmaya çalıştım, 1 Kasımdan sonrada tüm İzmir’in sesi olmaya devam edeceğim. ” diyerek açıklamasını tamamladı.

Aslan Savaşan’a yazılı destek veren STK’lar;
Uluslar Arası Balkan Federasyonu
İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu,
İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği
İzmir Avrasya Kültür ve Dayanışma Derneği
Balkan Anadolu Derneği
İzmir Balkan Muhacirleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği
Kosova Rumeli Derneği
İzmir Trakyalılar Derneği

Duyuru_Balkan_Gocmenleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.