site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

TÜİK Toplantısı Selçuk’ta Yapıldı

TÜİK Toplantısı Selçuk’ta Yapıldı
28.10.2013
A+
A-

tuik

Türkiye İstatistik Kurumu, “Süreç ve Metavari (İleri Düzey Eğitim)”  Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı Selçuk’ta yapıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, 23-25 Ekim 2013 tarihlerinde TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde İzmir ili Selçuk ilçesinde gerçekleştirilen “Süreç ve Metaveri (İleri Düzey Eğitim)”  eğitim ve değerlendirme toplantısı İzmir Selçuk İlçesindeki Aqua Fantasy otelinde 50 kişilik katılımcı ile yapılmıştır.

Açılış konuşmasını yapan TÜİK İzmir Bölge Müdürü Sayın Ökkeş KULAKOĞLU, gelişen teknoloji ve bilgi çağında her türlü bilgiye olan ihtiyacın artarak devam ettiğini bu bağlamda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de güvenilir, güncel ve karşılaştırılabilir istatistiğin öneminin arttığına değinmiştir. Sayın KULAKOĞLU daha sonra İstatistik üretiminin zor ve karmaşık bir süreç olması nedeniyle standart bir iş süreci modeli ve metaveri yönetim sistemine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak yapılmakta olan “Süreç ve Metaveri (İleri Düzey Eğitim)”  eğitim ve değerlendirme toplantısının önemine dikkat çekmiştir.

“Süreç ve Metaveri (İleri Düzey Eğitim)”  eğitim ve değerlendirme toplantısının ilk oturumunda, süreç ve süreç yönetimi kavramına ilişkin teorik bilgiler verildikten sonra, istatistik üretimi konusunda uluslararası standart bir model olan Jenerik İstatistiki İş Süreçleri Modeli  (GSBPM) ve bu modelden faydalanılarak hazırlanan TÜİK İstatistiki İş Süreçleri Modeli hakkında katılımcılara bilgiler verilmiş, ardından TÜİK İstatistiki İş Süreçleri Model Numaralandırması ve Nesne Gruplarından bahsedilmiştir.

İlk gün öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumda Kurumsal Veri tabanı ve Standartlaştırma Çalışmaları’nın yanı sıra TÜİK’de devam eden Metaveri çalışmaları hakkında da bilgi verilmiştir.

Toplantının devam ettiği ikinci ve üçüncü günde atölye çalışması gerçekleştirilmiş, Bölge Müdürlüklerinden eğitime katılım sağlayan temsilcilerden 5 farklı ürün için istatistiki iş süreçlerin çıkarılması ve iş adımlarının model numaralarının belirlenmesi istenmiştir. Eşleştirilen iş adımı ve model numaraları üzerinde görüşler değerlendirilerek toplantı tamamlanmıştır.
tuik2

tuik3

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.