site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Torbalı’da kanola hasadı

Torbalı’da kanola hasadı
20.06.2020
A+
A-

Torbalı ilçesinde ilk kez ekimi yapılan kanolanın hasadına başlandı. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Torbalı’da hizmet veren DB Tarımsal Enerji Şirketi iş birliği ile Dalgıçlar ailesine ait 55 dekarlık alana kasım ayında ekilen kanola toplanmaya başlandı.

“KANOLA Hasat Günü” etkinliğine Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Karakaya, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, DB Tarımsal Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Borovalı, şirket personeli ve ziraat mühendisleri katıldı. Kaymakam Ercan Öter, kanola ekili arazide incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, Torbalı’nın sanayi ve tarım alanında önemli bir ilçe olduğuna dikkati çekti.

“ÜRÜN ÇEŞİDİNİ GENİŞLETMEK İSTİYORUZ”
BÖLGEDE ürün çeşidini genişletmek istediklerini vurgulayan Kaymakam Öter, “Kanola da bizim için güzel bir başlangıç oldu. Bizim çiftçimiz bir şeyi görmeden o işe girmez. Bugünün de bu yönüyle ayrı bir önemi var. Kanola bitkisinin özellikle alım garantili yetişmesi bizleri ayrıca sevindirdi. İnşallah bu başlangıç çevre il ve ilçelere yayılır.” dedi. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Karakaya, ilçedeki tarım arazilerini en verimli şekilde kullanmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

“KANOLA EKEN KARŞILIĞINI ALACAK”
DB Tarımsal Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Borovalı ise kanola fiyatının beklentilerin üstünde açıklandığına işaret ederek, “Kanola eken üreticilerimiz artık emeklerinin karşılığını alacaklar. Torbalı’da bizim bu üretimi yapmamızın ayrıca önemi var. Ülkemiz için çok inandığımız enerji tarımı, bölgemiz için de çok önemli ve büyük katma değer sunacak. Kanola dışında ülkemizde ayrıca enerji tarımı bitkileri var. Bunlarda da üretime geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.