site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Torbalı girişimci fabrikası gibi

Torbalı girişimci fabrikası gibi
31.08.2015
A+
A-

İzmir’de Torbalı Ticaret Odası’nın (TTO) KOSGEB ile birlikte açtığı kurslarda 300 girişimci yetişti, 8 ayda 18 girişimci iş yeri açtı. Yeni girişimcileri işyerlerinde ziyaret eden TTO Başkanı Olgun, “Torbalı girişimci fabrikası gibi çalışıyor” dedi.

TTO, KOSGEB ile düzenlediği Girişimcilik Kursu’nda İzmir şampiyonu olmuştu. TTO, 2011-2014 yılları arasında en çok girişimcilik kursu açan kurum olurken Torbalı ise bu kurslar sonunda en çok girişimcinin iş yeri açtığı ilçe oldu. 250 sertifikalı girişimcinin de kendi iş yerlerini açmaları halinde, KOSGEB’den 100 bin liraya kadar destek alabilecek. 50 girişimci ise sağlanan desteklerle işyeri açtı. Eylül ayında yeni kurs açacak olan TTO’ya şu anda 120 başvuru bulunuyor. Otomotiv tamir-bakım, palet geri dönüşüm ve organik süt ürünleri satışı yapan üç yeni girişimciyi ziyaret eden TTO Başkanı Olgun, girişimcilere başarı diledi. Kendi işini kuran sertifikalı girişimciler, iş planıyla birlikte KOSGEB’e başvurduklarında 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası da geri ödemeli olmak üzere 100 bin lira kredi alabiliyor. Geri ödemeli olan 70 bin liradan ise faiz ve komisyon alınmıyor. Ödemeler ise işletme kurulduktan sonra ilk iki yıl geri ödemesiz, daha sonraki iki yılda 3’er aylık eşit taksitle yapılıyor. TTO Başkanı Olgun, “2015 yılını ilk sekiz ayında 18 yeni girişimcimiz daha KOSGEB desteği ile işyeri açtı. Yeni yılda yeni programlar ile yine girişimcilik rekoru kıracağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.