site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

TOKİ Torbalı’yı pilot bölge seçti!

TOKİ Torbalı’yı pilot bölge seçti!
21.02.2016
A+
A-

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İzmir’de inşa edeceği yeni konutlar için Torbalı’yı pilot bölge olarak seçti. İlçede geniş çaplı bir anket çalışması başlatan TOKİ projenin seyrini anket sonucuna göre belirleyecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi İzmir’de yeni inşa edeceği konut projesi için Torbalı’yı pilot bölge ilan etti. Bu amaçla TOKİ tarafından Torbalı’nın genelini kapsayan bir anket çalışması başlatıldı. Vatandaşın konut tipi tercihini öğrenmek için düzenlenen anket formunda; Alt gelir gurubuna hitap eden 2 oda bir salon seçeneği, Sosyal konut olarak bilinen 3 oda bir salon seçeneği, emekliler için ve özürlüler için konut seçeneği şıkları bulunuyor. TOKİ’nin konutları nerede yapacağı ve Torbalı’da kaç adet konut inşa edeceği 15 gün sonra neticelenecek anket çalışmasından sonra kesinlik kazanacak. TOKİ’nin Torbalı’nın Yazıbaşı Mahallesi’nde 2010 yılında tamamladığı bir toplu konut projesi mevcut.

Günde 1500 başvuru alındı

İlçedeki TOKİ başvuruları Torbalı Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından koordine ediliyor. İmar Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir ekip belediye binasında gelen taleplerle ilgileniyor. 2 gün önce alınmaya başlayan talepler için İmar Müdürlüğü’ne günde ortalama 1500 kişi başvuru yaptı. Başvurular sadece Torbalı ile sınırlı değil. İzmir’in her ilçesinden gelen talepler değerlendiriliyor. Başvuru yapacak vatandaşlardan 25 yaşından büyük olmak ve İzmir sınırlarında en az bir yıl ikamet etme şartı aranıyor. Eşi vefat etmiş olan dul bayanlardan yaş sınırı istenmiyor. Başvuru yapacak engellilerin, dulların ve şehit yakınlarının İzmir’de en az 3 yıl ikamet etmesi şartı gerekiyor.

Başkan Görmez: Torbalı’nın marka değeri artıyor

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İZBAN hattının ilçeye kadar uzanmasıyla Torbalı’nın marka değerinin arttığına dikkat çekerek, “TOKİ’nin İzmir’de yapacağı yeni toplu konut projesi için pilot bölge olarak Torbalı’yı seçmesi kayda değer bir gelişme. Bu gelişme Torbalı’nın İzmir’de yükselen prestijini gösteriyor. Bunlar İZBAN’ın devreye girmesinin Torbalı’ya yansımalarının açık belirtileri. Torbalı artık İzmir’in merkez ilçelerinden birisi konumunda” dedi.

toki-torbali-yi-pilot-bolge-secti-haberi2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.