site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tok Kalmak İçin Bunu İçin!

Tok Kalmak İçin Bunu İçin!
11.04.2015
A+
A-

tok-kalmak-icin-bunu-icin

Türk mutfağının en yaygın içeceklerinden biri olan ayran her gün 1 litresi kişiyi tok tutuyor.

Türk mutfağının en yaygın içeceklerinden biri olan ayran yapılışına göre farklılık gösterse de faydaları her yerde aynıdır. Vücuda sütten daha fazla fayda sağladığı bilinen ayran adeta besin deposu. Öyle ki her gün bir litre ayran kişiyi tok tutuyor. Çünkü ayranla birlikte kalsiyum, yağ, su ve protein vücuda girer.

Ayrıca laktoz alerjisi olanlar ve ayran tüketmeyenler korkmadan rahatlıkla bol bol ayran tüketebilir. Ayran protein, kalsiyum ve yağ bakımından çok zengindir. Az tuzlu olmak şartıyla (kalp, tansiyon hastaları tuzdan kaçınmalı), dünyanın en faydalı içeceklerinden biridir. Ayran gaz yapıyorsa bağırsaklardaki floranın bozukluğundandır. Ayrıca maya alerjisi olan varsa yine gaz sorunu olur. Ayran ve yoğurt vücutta kaltik asit meydana getirdiği için uyku yapar. Her ikisinin de sakinleştirici özelliği vardır. Gece 20.00’den sonra yemeyi içmeyi yasaklıyoruz ama uykusu kaçanlar, rahat uykuya dalabilmek için ayran içebilir veya yoğurt yiyebilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.